Savjeti za putovanja

10 najboljih evropskih gradova posjetiti zimi

10 najboljih evropskih gradova posjetiti zimi

Zima je na pragu, ako to već nije ste došli, ali to ne znači da je vaš putovanja su završili za ovu godinu, jer ima još dosta predivnih evropskih gradova da posjete koje su odlične tijekom cijele godine. Evo deset velikih gradova u Evropi posjetiti ove zime, a cijene van sezone su jako dobro!

1. Athens, Grčka

Ako nikada niste posjetili Atini, zatim zima može biti najbolji put da idem. Neverovatan niz antičkih spomenika je i dalje tu, ali dosadne gužve i nesnosne topline su otišli!

2. Abisko, Švedska

Za pravi okus evropske zime, Abisko ne može biti pretučen. Ovo švedskom gradu je oko koliko sjeveru u Evropi koje možete dobiti vlakom i odavde možete dobiti prekrasan pogled na Northern Lights. Tu je i dosta skijanja, pas sanjkanje, ili pogledajte prvu led hotel na svijetu u obližnjem gradu Kiruna.

load...

3. Transilvanija, Rumunjska

Najboljih europskih gradova za posjetiti u zimskom uključuju i Transilvanije. Obilazak dom grofa Drakule jednostavno ne bi bilo u redu na toplom letnjem danu, pa zašto ne bi na put u Transilvaniju zimskog i osjetiti pravi jeza u krvi! To nije samo dom krv sisa zlotvora, možete istraživati ​​bogate povijesti te zemlje kroz mnoge povijesne dvorce i katedrale i uživati ​​u nekim od svojih brojnih parkova zemlje i skijališta.

4. Edinburgh, Scotland

Dom Haggis i kiltove, Škotska ima ogromnu baštinu kako bi svaki posetilac zanesen. Edinburgh, glavni grad Škotske, jedan je od najstarijih gradova u Evropi i očaravajuće krivudavim ulicama, dosta shopping i svjetski poznatog Edinburgh Castle. Tu su i dosta dobrodošlicu kafanski da se zagrije u previše.

5. Kopenhagen, Danska

Još jedna od najboljih europskih gradova za posjetiti u zimi Kopenhagenu. Bajkoviti dom Hans Christian Anderson je još bolje zimi nego ljeti. Mještani specijalizirati u tradiciji poznat kao "Hygge ', ili udobnosti, što u osnovi znači opuštanje uz šalicu tople čokolade, dok je hladna zima duva napolju. Fantastičan način da se opustite!

load...

6. Granada, Španjolska

Možda bore da pronađu odmor na plaži u Evropi zime, ali to nije sve snijeg i led! Jednom gradu na kojoj ćete naći toplu dobrodošlicu i toplije klime je Granada u Španiji. Ima dosta skijanja, ako je to ono što tražite, ali to će biti dovoljno za istraživanje ovog nevjerojatan grad toplo, bez drhteći previše.

7. Venecija, Italija

Jedan od najvećih evropskih turističkih atrakcija u zimskom periodu je Karneval u Veneciji. Lijepa, nezaboravna i neki kažu običan čudno, karneval je godišnji događaj na kojem učesnici nose elaborat maske da prisustvuju organiziranih događaja ili samo se pridruže u mnogim besplatne ulične manifestacije. Sa ili bez karnevala, Venecija je i dalje veliki kulturni grad za posjetiti i mnogo manje zauzet u zimskim mjesecima.

8. Reykjavik, Island

Fancy uzimanje zamoči u toplim vodama otvoreni geotermalne bazen, a snijeg pada oko vas? Pa, to je samo jedan od nevjerovatan atrakcija koje ćete naći u glavnom gradu Islanda, Reykjavik. Tu je i neverovatna Winter Lights festivalu u februaru i čitav niz zimskih sportova da uživaju, kao i restorani i muzeji su odlični za posjetiti u Reykjavik kao dobro. Riječ upozorenja ipak, to je jedan od najhladnijih gradova u Evropi, tako završiti toplo!

9. Moskva, Rusija

Hladni rat je duga preko i sada, jedan od najpoznatijih evropskih povijesnih gradova, Moskva, otvoren je i dobrodošlice za posjetitelje iz svih krajeva svijeta. Posjetite poznata mjesta Crvenog trga, Kremlja i Lenjina grob, kao i Katedrala prekrasne Svetog Vasilija. Zime mogu biti oštre u Moskvi, ali isto tako može biti istinski zapanjujuće da se vidi.

10. Amsterdam

Postoji nikada nije loše doba godine posjetiti Amsterdam, ali grad je posebno jarke u zimskim mjesecima. Grad pozdravlja zimu sa svjetla na ulicama, javno klizalište i ulični prodavci služe sve vrste hrane i roba. Ovo je vrijeme da se mještani uživaju u svom gradu, tako da je to sjajna prilika da vidimo Amsterdam, kao što stvarno jest, bez svih dosadnih gužve.

Koje druge evropske gradove volite da posjetite u zimu?

load...