Savjeti za putovanja

10 najboljih mesta u Italiji

10 najboljih mesta u Italiji

Gdje posjetiti u Italiji? Jednom veličanstvene i moćne centru moćnog Rimskog carstva, prekrasne mediteranska zemlja u Italiji, u obliku boot, ima davna prošlost, umjetničke galerije i reljefa u izobilju, kao i pizzu, sladoled i fantastične plaže! Ako razmišljate o uzimajući put u Italiju, a zatim pogledajte ovih deset fantastičan mjesta za posjetiti, dok ste tamo:

1. Genoa

Često u sjeni više dobro poznatih gradova Rim i Venecija, Đenova je zaista skriveno blago! Postavljen među brežuljcima talijanske selu, Genoa je prekrasna, klasični talijanski grad sa pastelne boje kuće, na vrhu sa terakota krovovima. Krivudavim ulicama, viseći vrtovi i zapanjujuće rimskih ruševina, Genoa ima dosta za posjetioce da se dive.

2. Rim

Glavni grad Italije, Rim, je moderan i užurban grad, okružen drevne istorije, gde god da pogledate. Postoje doslovno antičkih spomenika svuda: fontane, crkve, palače i rimske ruševine obiluju i, naravno, tu je i država unutar grada u posetu Vatikanu. To nije sve spomenike i muzeje, iako; Rim također ima uspješan noćni život i mnoge fantastične restorane.

load...

3. Milan

Jedan od modnih metropola svijeta, Milan je jedan od najbogatijih gradova u Evropi. Poznat zbog svog stila i klase, Milan ima fantastičan shopping i restorani, kao i bogat umjetničke i kulturne baštine.

4. Veneciji

Najpoznatiji po svojim labirint kanala, Venecija je jedan od najpopularnijih turističkih destinacija u Italiji. Postoji mnoštvo atrakcija vidjeti u Veneciji, sa jednom od najljepših što Saint Marks Basilica, jedan od Italije najviše oduzima dah, veličanstveno, kupolom katedrale.

5. Amalfi Coast

Ako želite da biste dobili daleko od gradova za neko vrijeme i gledaju neki veličanstveni krajolik, a zatim obali Amalfi u Italiji je za vas. Sa svojim Craggy stijena i prekrasne uvale, obali Amalfi se proteže na pedeset kilometara duž južne strane poluotoka Sorrento, još jedan od Italije najboljih turističkih atrakcija.

load...

6. Ostia Antica

Ostia Antica nije tako dobro poznat, ali to je po mnogima, kao jedan od najboljih mjesta da biste vidjeli neke od najbolje sačuvanih rimskih ostaje da postoje. Samo kratko putovanje vlakom iz Rima, Ostia Antica je drevni rimski luke i veliki arheološki lokalitet, gdje još uvijek možete vidjeti Roman glavne ulice, hramove i kazališta, još uvijek netaknuta.

7. Pompeji

Drevnog grada Pompei, osuđen da bude sahranjen po pepela i lave iz erupcije Vezuva, je fascinantno mjesto za istraživanje. Možete izgubiti sebe satima u stari rimski ulicama. Postoje drevni radnji i amfiteatrima posjetiti, a možete čak i vidjeti oko 2.000 godina grafiti ustrajali zauvijek, kada je grad pogođen poznate vulkanske erupcije.

8. Verona

Treći po veličini grad u Italiji, Verona je poznat kao postavku za Šekspira Romeo i Julija i njegove rimske arene. Pa vrijedan zaustavljanja u obilazak Sjeverna Italija, Verona pohvaliti fascinantan dvorac kompleks, srednjovjekovni centra i dosta rimskih ostaje isto.

9. Siena

Dom poznatog Il Palio bez sedla konja rase, Siena je postavljen na tri brda u Toskani selu. Ovdje možete dobiti priliku da putovanje u prošlost i pogledali neke zapanjujuće i dobro očuvani spomenici iz srednjeg vijeka. Središte grada je poseban, zanimljivo mjesto za posjetiti po svojoj arhitekturi i umjetnička djela iz perioda.

10. Katakombe u Capuchins

Jedna turistička atrakcija u Italiji koji se zaista može nazvati jedinstvenim je Katakombe od kapucina, u Palermu. Ljudi su počeli da se sahranjen ovdje u krajem 16. Stoljeća i ubrzo je otkriveno da su tijela preminule ostala zapanjujuće dobro očuvana i ubrzo je postao grobnica za bogate i uticajne. Turisti sada mogu uzeti obilazak katakombi i pogledajte neke od "eksponata". Ali, biti upozoreni, ovo nije atrakcija za finta hearted!

Koje su vaše omiljene mjesta za posjetiti u Italiji? Da li imate neke druge Savjeti za putovanje da dijele?

load...