Savjeti za putovanja

10 najboljih stvari u Parizu

10 najboljih stvari u Parizu

Angela Carter jednom iz Pariza kao žena. Također je upućen na (mnogo puta), kao grad ljubavi, dok je poznati pisac Victor Hugo je tvrdio da ništa nije uzvišeno i fantastičan od glavnog grada Francuske.

Dakle, u osnovi, morate ići tamo.

I sad kad si odlučio da ćeš da odem tamo, trebate učiniti nekoliko kul stvari!

Srećom, Beauty & Savjeti je na ruku da vam istinu o učiniti u Parizu top 10 stvari. Hajde da pogledamo.

Catch A Flick na slobodnom Ljetno kino

Francuzi znaju ponešto o filmovima. Na kraju krajeva, ovo je zemlja u kojoj je rodila kuk francuski New Wave, film pokret koji u suštini promijenili način na koji su se filmovi.

load...

Danas, francuski film industrija nastavlja na granu, s takvim inventivni umovi poput Michel Gondry koji plovi pod zastavom za Francusku u kinima. Kako bi proslavili svoje filmsko nasleđe, Parc de la Villette ima potpuno besplatan open-air kino u ljetnim mjesecima koji vam omogućava da gledate seriju super filmova kroz srpanj i kolovoz. Možete ili sjediti na travi ili iznajmiti ležaljke.

Da vidimo Katedrala Notre-Dame de Paris

Sljedeći jedan na našoj listi top 10 aktivnosti u Parizu je, naravno, poznati Notre-Dame de Paris. Vi u osnovi ne može ići u Pariz i ne vidim jednog od gradskih najpopularnijih atrakcija. Ne samo da je Katedrala Notre-Dame de Paris je veliki hit s turistima, to je takođe arhitektonski tour-de-force koji treba da se vidi da se veruje. Grand, istorijske i dominirao, najbolja stvar je da posjeti to je potpuno besplatno!

Katedrale također privlači niz cool buskers u okolnim trgu i mostova, što doprinosi sretan, živ i kosmopolitski atmosferu. Također ćete naći ovdje ljudske statue i full-uživo bendova. Koji je rekao katedrale su bili dosadni ?!

load...

Uživajte A Night piknik na Trgu du Vert-Galant

Ovo je još jedan od učiniti u Parizu top 10 stvari. Ako ste videli nedavne Woody Allen film Ponoć u Parizu, vi vjerojatno već umire imati noćne piknik u gradu.

Ako je tako, Trg du Vert-Galant vam nudi najbolje mjesto za upuštati u dobre hrane gozbu sa bocom vina, kao sunce zalazi i mrak počinje da vam pokrije. Ovdje ćete naći lagodan, prijateljski boemskoj vibracije u kojoj svi imaju loptu.

Ako idete ovdje u ljetnim mjesecima, stvari mogu dobiti malo zauzet, ali šta te briga? Imaš vina i sira! Takođe ste dobili očaravajući pogled na rijeku, kao mesečina baca svoje kredast bijele pogled na blagim talase.

Idi Posjetite Muzej Luvr

U redu tako da je Louvre je puna umjetnost koja je praktično praistorijski, ali čak i ako niste baš u umjetnost sve to puno i ne znam ti Manet iz vašeg Monet, i dalje ćete biti u mogućnosti da uzme nešto iz muzeja Louvre. Ovdje ćete naći neke od najboljih umjetničko djelo ikada stvoren od muškaraca (i žena), a samo diveći se Da Vinci i Botticelli se može pretvoriti bilo koga u kulturi lešinar.

Ili, ako umjetnost zaista vam poslati na spavanje, možeš začiniti malo pokušavajući oboriti rekord 6 minuta za vođenje kroz Louvre, postavio Amerikanac 1950. Godine.

(Ne Spomenimo ako obezbeđenje pitaju ko te je poslao, ipak).

Šetnja kroz Palais-Royal Gardens

Ako ste se sviđa jezu dan bez ikakvih smeta, mogli izvući iz svega toga od šetnje kroz Palais Royal vrtove sa svojim jedan i jedini.

Ovi vrtovi (i radnje) su skriveni iza zidova prilično zapanjujući i raskošne palače 17. Stoljeća, a zapravo jedna od najbolje čuvanih gradske tajne (dobro, oni su do samo mi izbrbljao o njima!).

Prigušen, miran i potpuno prekrasna, ovi vrtovi su vaše idealno utočište od gužve i vreve užurbanog grada.

Vidjeti Cabaret

Vidjevši kabare je još jedna od učiniti u Parizu top 10 stvari. Pariz je svijet poznat po Moulin Rouge, od kojih original rodila can-can ples tokom kasnog vrhunca devetnaestog stoljeća.

Ovih dana, postoje brojni kabare iskustva uživati ​​u Parizu. Uzmite pick iz Moulin Rouge, Crazy Horse, Lido, i još mnogo toga.

Posjetite neke poznate Kafići

Pariz je neprikosnoveni kralj (ili kraljica), kada je u pitanju stil, moda - i kafića.

Mnogi poznati kulturni ikone su živjeli u Parizu niz godina, uključujući i pomenuti Angela Carter, Oscar Wilde, Ernest Hemingway i Picasso. Pa šta bolje da se uradi, nego slijede svoje prosula vina i pijuckati koktel u samom sedištu gdje su pijuckala koktel ?!

(Napomena: Sedišta mogao biti nove, a time i lažni)

Preporučujemo Les Deux Magots, Harry je New York Bar, i Café de Flore, od kojih su svi bili omiljeno boravište nekih od svjetski najboljih i najvećih pisaca i umjetnika.

Vožnja na Bateau Mouche

Naša lista učiniti u Parizu top 10 stvari koje ne bi bio potpun bez spominjanja poznatog vožnje brodom. Ako ste ikada postati malo dosadila pijuckajući iz čaše vina ili šetnje dokono kroz neke vrtovima, zašto ne oživjeti stvari uzimajući u vožnji na Bateau Mouche? Ovi brodovi naravno preko rijeke Seine, pruža spektakularan pogled na ide zajedno sa svojim gurmanski obrok. Možete birati između 2 sata vožnje brodom ili 4 sata jedan, a čak možete dobiti udarac vraća sa flautu šampanjca. Mogla život biti bolji ?!

Idi i vidi Arc de Triomphe

Arc de Triomphe je stvarno lako pronaći, jer sjedi ponosno u centru Place de l'Etoile. Ovdje ćete naći 12 grand avenije niču off u različitim smjerovima, uključujući i poznati Champs Elysees (koje bi trebalo da odem i vidim).

Ali Arc de Triomphe je više nego samo ugodan luk da pogleda; također možete popeti do vrha i zuri dole u panoramski pogled nudi. Ovdje ćete moći pogledati na različitim Nook i pukotinama grada, a možda čak i spot tvoja majka, koja je izgubljena. Ćao mama!

Posjetite Shakespeare and Company Knjižara

Ako ste nešto knjiški moljac, definitivno treba posjetiti Shakespeare And Company knjižari, druga ruka knjižaru da Ernest Hemingway uključeni u svojim memoarima, pokretnim Feast.

Otvoren je prije Drugog svjetskog rata, prije zatvaranja, a zatim ponovo otvoren 1951. Unutra je riznica polovnih knjiga koja bi mogla držati trenutno (i kupovina) satima. Mmm, samo diši u taj muški miris knjiga!

Koje su učiniti u Parizu svoj omiljeni top 10 stvari?

load...