Savjeti za putovanja

10 najboljih turističkih destinacija koje će vam oduševiti čarape

10 najboljih turističkih destinacija koje će vam oduševiti čarape

Bilo da ste u potrazi za avanturu u dalekoj zemlji ili više staložen, kulturni city break, postoji toliko pristupačne odmor destinacija za izabrati iz, to je teško znam odakle da počnem. Koji god odredište koje ste odabrali, putovanje je fantastična prilika da doživite različitih namirnica i kulture, kao i saznati više o svijetu u kojem živimo. Dakle, pakuj kremu za sunčanje, vaš turistički vodič, izraz knjigu i pogledajte ovih deset turističkih destinacija koje će Blow Your um:

1. Antarktik

Ne postoji mnogo mjesta na svetu da zaista možete dobiti od svega toga, ali Antarktik je jedan od njih. Zadivljujući krajolik i odmor možete zaista govoriti o, površine je dostupan turistima između novembra i marta za posjet ovom poslednjem netaknute divljine.

2. Egipat

Posjetite dom faraona, Sfinge i piramida. Postoji toliko mnogo istorijskih blaga smješten u Egiptu, da je nemoguće da ih navedete. Jedan od najviše opuštajući način da istraži Egipat je na Nile krstarenje, na kojima možete posjetiti Dolini kraljeva, Luxor i Aswan, ili se opustiti u jednom od brojnih crvenih mora odmarališta i uživati ​​u nekim od najboljih na svijetu na dah.

load...

3. Tajland

Tajland je otišao iz raja backpacker da veliki destinacija za odmor u samo nekoliko godina. Tajland sada nudi putnici sve usluge Najbolje ocijenjene hotela i objekata, zajedno s prekrasnom selu, prekrasnih plaža i fascinantan budistički kulturno iskustvo.

4. Turska

Sa svojim jedinstvenim spojem evropskih kultura, Turska ima dosta značajnih antičkih lokaliteta u posetu. Za one koji su zainteresirani u kombinovanju prošlosti i plaže, Turska također ima naizgled neograničene zalihe fantastičnih plaža koja se proteže duž Egejsko obale. Turska je svakako evropska odmor s razlikom.

5. Bocvana

Ako se događa na safariju je uvijek bio svoj san, ali ste stavili off neke od političkih nemira u afričkim zemljama, zatim Bocvana može biti destinacija koju je vrijedno gleda. Zemlja je jedan od najstabilnijih i najbogatijih afričkih zemalja i to se sada može pohvaliti sa mnogim novim luksuzno izgrađen za turiste hoteli. Uzmi putovanje u Okavango Delta i uhvatiti uvid u divljih životinja, uključujući i slonova, nilskih konja i zebre. Izlet u Bocvani je jednom u životu afričke avanture.

load...

6. Dubai

Vozi najbrži roller coaster na zemlji, posjetite najveći trgovački centar na svijetu i objedovati u nekim od najboljih restorana. Dubai je postao igralište na Bliskom istoku i jedan od najboljih trgovačkih centara u svijetu. A u slučaju da se pitate, da, vi morate biti svjesni lokalnih osjetljivost u Dubaiju, to je muslimanska zemlja, ali možete piti alkohol u hotelu barovima i to nije tako stroga, kao i mnoge druge zemlje u regiji.

7. Bolivija

Za više avanturističkog putnik koji želi da se van staze, tu je u nastajanju destinacija za odmor Bolivije. Omiljena destinacija za Backpackers, Bolivija daje šansu obilaska Južne Amerike i vide jezera Titicaca, Amazon i hodanje Inka staze. Možda ne za tebe, iako ako tražite luksuz, Bolivija je jedan još uvijek razvija najsiromašnijih zemalja u Južnoj Americi i njenoj turističkoj industriji.

8 Tajvan

Tajvan ima izvanredne prirodne ljepote i bio je postavka za scene tropske plaže u filmu, "The Life of Pi". Kao i fantastične tropske plaže i slavne selu, tu je i uzbudljivo, high tech grad Taipei posjetiti, strahopoštovanje drevne hramove i spomenike, kao i mnogo restorana i ulica tržištima.

9. Dominikanska Republika

Dominikanska Republika je odlična destinacija, ako ste u potrazi za upije Kariba sunce po pristupačnoj cijeni. Netaknute bijele pješčane plaže graniči sa palmama; Dominikanska Republika je tropski raj još nije napravio previše reklama.

10. Nepal

Zauzet, bučan i prašnjav i bez plaže, ali ne dozvolite da vas to odloži posjeti Nepal! Ova mala zemlja u podnožju Himalaja pruža zadivljujući pogled na planine, Himalayan treks i tračak kulture, potpuno drugačije od zapadnih zemalja. Uz bogatu povijest, Nepal ima dosta hramova posjetiti, a vi ste sigurni u toplu dobrodošlicu od meštana previše.

Koje su vaše omiljene turističke destinacije?

Slobodno podijelite svoje misli i savjete u komentar ispod teksta.

load...