Savjeti za putovanja

10 najlepših mesta na svetu

10 najlepših mesta na svetu

Svet je jednostavno ispunjen mjesta ljepote, od kojih su neki možda nikada niste čuli. Neki od njih su čovjek-made, dok su drugi kreacija prirode, ali svi su vrijedi posjetiti barem jednom u životu. Evo samo deset od zapanjujuće prekrasna mjesta na svijetu koje će vam oduzeti dah.

1. Cinque Terre, Italija

Mi početi naš obilazak predivnih mjesta na svijetu, sa sela Cinque Terre u Italiji. Set među neke od najljepših primorskih pejzaža na svijetu, pet sela Cinque Terre smuđ nemoguće duž litica. Ovo je definitivno mjesto da ide, ako želite da se opustite i dobiti daleko od svega toga.

2. Palau

Još jedan od 10 najljepših mjesta na svijetu je Palau. Republike Palau je serija bujne zelene otoke postavljena u kristalno čisto plavo more zapadnog Pacifika. Na kopnu, Palau ima neke od najljepših flore i faune u ponudi i ispod valova postoje neke neverovatne koraljnih grebena, plava rupa i olupine brodova za ronioce oduševiti u tom ima Mikronezija.

load...

3. Waitomo Glow-crv Pećine, Novi Zeland

Ako ste ikada posjetiti Novi Zeland, onda budite sigurni da se putovanje u Waitomo Glow-crv Pećine na North Island. Možete uzeti podzemnu vožnja brodom i divite ljepotu milijune sjaj-crvi koji se upaliti sa strane pećine. To je iskustvo oduzima dah.

4. Neuschwanstein Castle, Njemačka

Postaviti na robustan brdu u Southwest Bavaria, Neuschwanstein Castle je bajka dvorac koji izgleda kao da se probudio iz Disney film. Dvorac je postavljen u pozadini planina i, u zimu, izgleda baš kao karticu scenu Božić.

5. Preslica Falls, Nacionalni park Yosemite

Preslica Falls je spektakularan 1.000 stopalo visok vodopad u Yosemite National Park, Sjedinjene Američke Države. Vodopada su neverovatan prizor u bilo koje doba dana, ali ljepota Preslica pada stvarno dolazi pout kad hvata zrake zalazećeg sunca i izgleda kao vatra kotrlja niz planinu strani.

load...

6. Split Pinnacle - Hunan, Kina

Split Pinnacle, u provinciji Hunan, Kina, izgleda kao scena koja je došla ravno iz filma 'Avatar'. Masivni Colum stijena koja se uzdiže sa zemlje, split pinnace je strahopoštovanje primjer onoga što je majka priroda može učiniti. Ako ste imali prilike, a zatim posjetite provinciji Hunan, to je rekao da je najljepša regija Kine.

7. Vjetar Katedrala, Namibija

Katedrala Vjetar u Namibiji je još jedan od 10 najljepših mjesta na svijetu. Vjeruje da je star preko 60 miliona godina, izvajanim pješčanim dinama Katedrale vjetra u Namibije desert su šarene niz roze i naranče, a oni Tower do gotovo tri stotine metara u zrak. Šta više, pješčanim dinama stalno prebacivanje i mijenja oblik, tako da nikada neće dobiti iste scene dva puta, međutim, mnogo puta ste posjetiti.

8. Cathedral Cove, Novi Zeland

Cathedral Cove je prekrasna plaža i morskih rezervi nalazi se na Novom Zelandu Coromandel Peninsula. Mora je isklesan neverovatan pećine u stijenama koji povezuje dva različita uvalama i, samo off-shore, tu je divan rock vrhunac koji je narušena talase da izgledaju kao pramac broda. To je malo u šetnju da se niz uvala, ali svakako vredi truda.

9. Antelope Canyon, Arizona

Našoj listi 10 najljepših mjesta na svijetu ne bi bio potpun bez spominjanja Antelope Canyon u Arizoni. Nećete verovati svojim očima, kada vidite Antelope Canyon. Kanjon je narušena u neke sjajne vrtložne oblike milioni godina vode erozije, i možete lutati kroz uski kanjon i diviti neverovatno strukture koje je priroda ovdje stvorio.

10. Copperfield Bay - Musha Cay, Bahami

Musha Cay je jedan od najljepših otoka na svijetu, tako lijepa da je mađioničar David Copperfield, odlučio da je kupi za sebe. Jedna od karakteristika Musha Cay je neverovatno dva kilometra dugoj pješčanoj bar koji se proteže u čisto plavo more. Možete rezervirati da ostanu tamo, ako želite, ali kada to učinite, rezervirati cijeli otok za sebe i, to će vas koštati cool $ 37,000 po noći!

Želite li dodati još jednu mjesto na našoj listi 10 najljepših mjesta na svijetu?

load...