Savjeti za putovanja

10 neophodnih europskih turističkih savjeta

10 neophodnih europskih turističkih savjeta

Europa je na listama mnogih ljudi od must see mjesta, ali onda, to nas dovodi do vrlo prva stvar koju biste trebali znati o Evropi, to je veliki i to je vrlo raznolik! U stvari, mnogi Evropljani ni ne misle o sebi kao Evropljani, oni su engleski, francuski ili belgijski prvi i Evropljani drugi. Svaka zemlja ima svoj poseban kulture i tradicije, ali postoje neki zajednički faktori uzeti u obzir, ako razmišljate o uzimajući putovanje u Evropu. Evo deset morate znati Savjeti za putovanje koje bi mogle biti korisne za svoj prvi put u Evropi:

1. Izbjegavajte vrhuncu sezone ako želite pobjeći izluđujuću gužve

Svi u Evropi izgleda uzeti svoj odmor u isto vrijeme i, čini se da su svi izvan Evrope želi posjetiti Evropu onda previše! Dakle, jedan od dobrih Evrope travel tips je: ako ne možete, izbjeći period mjeseci od sredine jula do sredine septembra, a onda ćete izbjeći izluđuje gužve.

2. Saznajte malo na lokalnom jeziku, a možda ćete osvojiti neke prijatelje

U većini velikih gradova, od vas će se slagati sa engleskim, ali čineći napor da uče samo nekoliko fraza na lokalnom jeziku će vas osvojiti prijatelje. Čak i samo napraviti napor da se kaže "molim te" i "hvala" ući će dobro au nekim zemljama, mještani možda čak i pretvarati da te ne razumem, ako ne čak i pokušati.

load...

3. Morat ćete adaptera za električne opreme

Napona i električne utičnice variraju između različitih europskih zemalja, tako da ćete morati imati adapter paket za električne uređaje. Što je veći napon u nekim evropskim zemljama će spržiti električnih aparata iz drugih zemalja. Imajte to na umu kada putujete.

4. Držite pamet o vama!

Većina europskih gradova su savršeno sigurno, ali i dalje treba ostati na oprezu. Nemojte se previše zaokupljena od bajke izgled starog dvorca ispred vas, jer pick džep iza vas je imati dan polje u torbi!

5. Ne pokušavajte i preuzme veliki prtljag na evropskom letova

Ovdje je još jedan od korisnih Europe Savjeti za putovanje: ako uzimate letova između europskih zemalja, budite svjesni da evropske avio kompanije su daleko strože o ručnom prtljagu nego, recimo, American Airlines. Sasvim je vjerojatno da je vaš prtljag će biti provjeren za težinu i veličinu i, ako je preko granice, to će se provjeriti u čekanju.

load...

6. Ne brinite ako te stave na autobusu na aerodromu!

To nije neuobičajeno na evropskim aerodromima da postoji autobus da vas odvesti na svoj avion čekanja. Ne panici, autobus neće vas odvesti skroz iz Londona do Frankfurta!

7. Šta da obučem?

Europe travel tips uključuju neke praktičnost. Nema pravih pravila o tome šta odjeću spakovati za put u Evropu, ali Evropljani imaju tendenciju da se obuče nehajno, ali elegantan, koji se često naziva "bez napora šik '. Budite svjesni svoje okoline, iako, nekoliko restorana, na primjer, će očekivati ​​da se nosi otmjenoj odjeći i biti svjesni vjerske osjetljivost, prilikom posjete crkve i džamije.

8. Ne propustite na očigledne atrakcija

Čak i ako sebe smatrate dobro začinjeno, nezavisna putnik, ne propustite glavnih turističkih atrakcija, samo zato što se čini da su pomalo kliše. Postoje vrlo dobri razlozi zašto su svi posjeti Eiffelov toranj u Parizu, ili Buckinghamska palača u Londonu, tako da ne propustite!

9. Pokušajte domaće kuhinje; žaba noge i puževi stvarno nisu tako loši, kao što zvuči!

Jedna od radosti obilaska Evrope je nevjerovatan raznolikosti fine hrane da svaka zemlja ima za ponuditi. Izbjegavajte iskušenje na čelu ravno za veliku hranu lanac koji ste prepoznali. Pokušajte neke od lokalnih kuhinja, umjesto; žaba noge i puževi stvarno nisu tako loši, kao što zvuči!

10. Pack svjetlo

Posebno važno ako ste obilaska nekoliko europskih destinacija, samo ono što ste stvarno trebati. Nošenje teških prtljagu sa sobom će dobiti samo na način i dati vam bolove u leđima. U svakom slučaju, morate malo prostora u vašem kofer za sve one suvenira!

Koje su vaše omiljene Europe Savjeti za putovanje?

load...