Savjeti za putovanja

10 neophodnih savjeta za putovanja u Kini

10 neophodnih savjeta za putovanja u Kini

Za godina, Kina je potpuno zatvoren za strane posjetitelje i vjerojatno nije zemlja koja bi se želio posjetiti, čak i ako bi mogao. Sada, međutim, Kina je otvoren za poslovanje i turistima, i čini fascinantan destinacija za odmor. Biti upozoreni međutim, Kina je veoma drugačija zemlja od onoga što većina ljudi su navikli, pa pročitajte ovih deset travel tips, ako razmišljate o uzimajući putovanje u Kinu:

1. Saznajte nekoliko fraze u Mandarin

Vi ćete biti potpuno zapanjen koliko oduševljeni mještani će biti od vas što pokušaj da se razgovara na mandarinskom. Čak i ako je to samo nekoliko riječi, vi ćete biti dobro nagrađeni sa velikim, topao osmijeh za svoj trud. ( "Ni hao" znači "zdravo".)

2. Haggle u prodavnicama

Ako izgleda kao stranac, a zatim trgovcima često će pješačiti do cijena, samo za vas! Očekujte trgovci na početku pitati za deset puta cijenu da su zaista spremni prihvatiti i biti spremni da pregovaraju.

load...

3. Uzmite neke toaletni papir s vama!

Kada idete u kupovinu ili razgledavanje, uvijek spakovati mali paket od toalet papira u torbi. Većina kineskih javnih WC-a ne isporučiti ga, tako da ćete morati uzeti svoje.

4. Ne prihvaćajte poklone, odmah

Kada je ponudio poklon u Kini, to je pristojno odbiti na prvi. To je način da pokaže poniznost i zahvalnost da je osoba otišla u nevolje kupujete poklon.

5. Budite spremni za uporne ulični prodavači

Ulični prodavci može biti prilično uporni i agresivni u svojim naporima da vas kupiti od njih. Samo hodaj i pokušati ih ignorirati, jer često roba će biti piratskih DVD-a ili lažni satova. Dobar fraza da znam je Bu-yao, koja se izgovara "boo-yauw", što znači "ne želim".

load...

6. Internet cenzurirani

Nemojte očekivati ​​da bude držeći svoj Facebook stranici do datuma na kineskom odmor, jer je internet cenzurirano u Kini. Internet je dostupan, ali stranicama kao što su Facebook, Twitter i stranih vijesti stranicama su zabranjeni u Kini.

7. Real kineske hrane nije isto kao što se u Europi i SAD-u

Nemojte očekivati ​​da bi mogao naručiti slatko i kiselo piletine i posebne pržena riža u Kini! Kineske hrane je sjajno, ali to nije isto kao da ćete naći u Zapadnoj kineski restoran. Također, da iskuse najbolje kineske kuhinje, posjetite restorana koji lokalno stanovništvo jesti, a ne one posebno podešen da razonoditi za turiste.

8. Luksuzna roba su veoma skupe

Luksuzni, brand pod nazivom robe su izuzetno skupe u Kini, zbog kineskog poreza na luksuz. Ako želite neke popuste, a zatim uzeti putovanje u Hong Kong.

9. Ne piti vodu!

Voda iz slavine nije generalno uklapaju za piće u Kini, tako da uvijek kupuju flaširanu vodu za piće. Također, Kina je izuzetno zauzet mjesto i, s mnogo ljudi, i lokalno stanovništvo i posjetitelji iz drugih zemalja. To je uvijek dobra ideja da se spakujem neke dezinfekciju ruku, kako bi bacila na odstojanju.

10. Pripremite se za kulturni šok

U mnogim gradovima danas, možete hodati ispred hotela i odmah osjećati kao kod kuće. Kina je fantastičan mjesto za posjetiti, ali znamenitosti, zvukova i kulture, veoma razlikuje od mnogih drugih zemalja.

Koje su vaše omiljene Kina Savjeti za putovanje?

load...