Savjeti za putovanja

10 paris turističkih saveta o kojima treba znati

10 paris turističkih saveta o kojima treba znati

Ah, grad svetlosti! Ko ne bi volio da ode tamo? Svi ga vole očito, sudeći po milijune turista hrle u svijetu najpopularnijih turističkih destinacija svake godine. Glavnom gradu Francuske je jednostavno prepun razgledanje Musts da biste trebali vidjeti barem jednom u životu. I ne zaboravite slastičarnice, kafiće i restorane, gdje možete kušati hranu koja je postala legenda. Postoje hiljade razloga da posjete Parizu, a ovdje su deset saveta koji će vam pomoći da imate vremena svog života.

1. Plan svakom koraku

Naravno, to ne mora biti bukvalno moguće ako ste prvi put dolazi u Pariz, ali pokušajte planirati koliko god možete u unaprijed. Osim ako ćeš za godinu dana, velike su šanse da nećete moći vidjeti sve muzeje, crkve i tržišta koja svako kune su must-see. Dakle, fokusirajte se na one koje stvarno želite posjetiti i istražiti najbolje transportne rute.

load...

2. Uzmite dan samo da hoda okolo

Još jedna od velikih Pariz Savjeti za putovanje je, kad si u Parizu, provesti jedan dan samo luta ulicama, vozili se podzemnom ili autobusima, da se naviknem na grad, to je vrijedno toga! Eiffelov toranj i Notre Dame de Paris se ne ide nigdje, nakon svega, možete ih posjetiti na drugog dana. Osim toga, dok luta, ti bi se moglo dogoditi na improvizovane buvljaku i, ako imate sreće, napraviti veliki posao, kao što su Louis Vuitton torbu za 5 eura.

3. Budite oprezni sa svojim novcem

Pariz je pun bankomata, ali je i pun džeparoša, pa se potrudite svoj novac je siguran. Ovo se posebno odnosi na podzemne, ali i za ulice, gdje je popularni prevara uključuje ljudi koji pokušavaju da vas da se prijavite neke peticiju ili druge, i opljačkati vas u tom procesu. Budite posebno pažljivi.

load...

4. Budite spremni za smrdljivi podzemne

To smrdi, posebno na nekim stanicama, a to je također puna prosjaka i beskućnika. Prosjačenje je poslovni za neke i vrlo profitabilan jedan, tako da se odupre iskušenju da daju tim ljudima novac. Oni će ići u svoje šefove, a ne da ih. Još jedna stvar o podzemnim: držite lijevo na stepenice, osim ako ne želite da se gazi po Parižani u žurbi, što u osnovi znači sve Parižana.

5. Uzmite kišobran

Još jedan od korisnih Pariz Savjeti za putovanje je da se pripremi za kišu. Paris vrijeme je vrlo nepredvidiva - može biti sunčano u jednom trenutku, i sliva niz sljedeći. Dakle, opremiti se u skladu s tim sa jaknu i kišobran. Također, lokalno stanovništvo savjetuju turiste da ne posjetiti grad u kolovozu, gdje su mnogi restorani zatvoreni i vrućina je nepodnošljiva.

6. Savjeti su uključene u račun

Ako se pitate da li je to dobra ideja da napojnicu konobarici u kafiću gdje ste imali divno svježe kroasan i kava, učiniti, u iznosu od ne više od 5% iznosa računa. Iako je vrh je uvijek uključen u računu, plate u sektoru niske, tako da će bilo toga biti dobrodošla, ako ste zadovoljni uslugom, naravno.

7. Jedite male, nije velika

Još jedna od dobrih Pariz Savjeti za putovanje, pogotovo, ako želite probati autentični, svježe hrane u Parizu, je cilj za manje, off the beaten restorana staza sa malim, ograničenim izbornika. Veće ustanove koje nude deset stavki, dvadeset glavna jela, i mnoštvo slastica imaju hrane je na drugom mjestu prije nekog vremena, često, iz smrznute sastojaka. A mali meni garantira da je hrana je napravljen u restoranu i, češće, od svježih proizvoda.

8. Pazite na ručak

Radnim danima 0:00-13:30 Parižani napuštaju svoje urede i odlaze na ručak. To znači da bez rezervacije, to će biti dobro gotovo nemoguće naći stol u restoranu ili kafiću. Biti ili u restoranu u 11.50 ili čekati do pauze za ručak je gotov.

9. Deserti su skupi

To jest, izuzetna kvaliteta, divan kreacije svjetski poznatog francuskog konditorskih geniji su skupi. Ali oni su vrijedno. Postoji nekoliko mjesta u Parizu, gdje možete kušati te, u slučaju da imate slatko. Mjesta kao La Patisserie des Reves ili Christophe Michalak, koje možete istražiti online pre ulaska u avion, kao dio svog planiranja.

10. Reci "Zdravo" u pekari

Biti ljubazan prema slatka dama koja završava svoj 100% original Parizu Baguette sa šunkom i maslac ne samo dobre manire, to je tradicija ovdje i ne košta ništa, tako da bude lijepo. Također, za taj originalni baguette, proverite da li je znak na prozoru kaže Boulangerie - to su jedina mjesta u kojima se prodaje svježe pekare je u kući.

Da li imate neke Pariz Savjeti za putovanje svog?

load...