Savjeti za putovanja

10 prelepih destinacija sa najčistijom vodom na svetu

10 prelepih destinacija sa najčistijom vodom na svetu

Ah, jasan, miran voda, oh kako smo ste propustili tokom hladnih, oštra zima! Ako je sve ovo nedavne sunce postaje raspoložena na čelu off na neke od svjetskih najljepših otoka, jezera i plaže, znamo točno kako se osjećate.

Ne postoji ništa slično plivanje u najčišćem lagune i voda, lazing daleko dane i bijeg od stvarnosti. Blistav, zanosan, i uvijek očaravajući, slatkih voda su među neke od finije stvari u životu koje imaju moć da uljepšati naše raspoloženje, pa čak i promijeniti naše živote.

Da pomognu da svoju odluku jasnije o kojoj na čelu ovog ljeta, pogledajte našu listu top 10 prekrasne destinacije sa najjasnije vode u svijetu i biti oduševljeni nekih od najvećih Božje ikada poklone čovječanstva!

load...

(I ako ne vjerujem u Boga, samo pogledajte ove dijamant nalik vodama koje su čista čudo prirode, a može biti, samo može biti, shvatit ćete da je Bog).

1. Cook Islands

The Cook Islands mogu imati vrlo turobno ime (oni su nazvani po kapetan James Cook koji je stigao na otocima 1773. Godine), ali njihovi vode su sve samo ne očajna. Smješten na istoku Australije, oni su dom za samo oko 15.000 ljudi koji su došli do uživaju u čistom plavom vode na dnevnoj bazi. Lucky ljudi!

Postoje 15 otoka u ukupnoj, a zajedno su rašireni području koje je zapravo veliki kao Indija. Poznati po svojoj bijeloj i plažama i plave lagune, u Cook Islands su naša omiljena otoke.

load...

2. Cocos Island

U redu, izgrebati da zadnja rečenica iznad. Cocos Island je zapravo možda naš svih vremena omiljeni otok. Ne znam, ne možemo odlučiti! Oni su svi tako lijepo. Sa samo jednim stalni boravak (rendžer), Cocos Island nudi vrhunsku samoći i tišini. Bez ikoga u blizini da ti to smeta, možete disalica i ronjenje s-dive kristalno plavog vodama otoka dok je tvoje srce sadržaj. Nalazi samo off Kostarika, također je poznat po svojim čekićara ajkule. Zato budite oprezni!

3. Koh Lipe, Tajland

Tajland je izuzetno popularna kod turista, a jedan pogled na nebo plavo čisto more Koh Lipe je dovoljno da te shvatiti zašto. Koh Lipe je otok koji se nalazi u južnom Tajlandu, a okružen je jasno, plitka voda koja je miran i umirujuće. Koh Lipe također dolazi sa četiri plaže - sjever, istok, jug i zapad - sa zapadne plaže vrlo prigodno nazvan Sunset Beach. A sad, da li to ne zvuči baš nebeski?

4. Australija

Australija je možda najpoznatiji po kengura, roštilji i Russell Crowe, ali da li ste znali da je Aussie-a mogu da uživaju neke od najjasnijih Svjetskog dana voda u dan? Možeš se kladiti svoj život rade, sport.

The Outback je mjesto gdje ćete naći većinu svojih raj plave vode, a mi posebno vole svoje crvene stijene pećine koje skrivaju neke od naših planeta najviše mirnom slapova i lagune. Idilične i lijepe, Australija ikada čistim morem su možda neke od najboljih stvari o ogromnom nacije.

5. Maldivi

Maldivi su zapravo u malo smeta u ovom trenutku, jer je njihova nivoa mora kontinuirano raste. Jedini pravi Ishod toga je da mora nalazi se prekrasna plava da je jasno kao bilo koji vode tamo. Maldivi su dobro zna da je najbliža stvar našeg planeta ima u raj, a ovaj tropski narod nalazi u Indijskom oceanu, koji se sastoji od stotina otoka, je dobro vrijedi posjetiti. Umoči prste u ovim vodama, a vi ćete ne želim da ode. Zapanjujući.

6. Sardinija

Sardinijski su poznati po tome što žive dugo živi, ​​i možda jedan od faktora koji doprinose njihovoj dugovječnosti je kristalno plavim morem oni mogu da uživaju dnevno. Popularna kod turista, Sardinija je dom za neke od najljepših plaža na svijetu i jezera.

Ostali tretira da uživaju u italijanskom ostrvu su medvjedice Mediterana, a Albino Donkey (da, iskreno). Sunce je poljubila i divan, Sardinija stvarno je mjesto za vidjeti ove godine.

7. Virgin Gorda

Bukvalno nisam vidio čistom vodom dok ne posjetite Virgin Gorda, treće po veličini u British Virgin Islands. Veliki istraživač, Kristofor Kolumbo, a grubo krstila Virgin Gorda "The Fat Virgin" (kako nepristojno!), Zbog načina na koji ga gleda odozgo. Fat device na stranu, Virgin Gorda je dom poznatog atrakcija poznata kao kadi, što je geološki čudo čine čudesne formacije i nebeski bazena.

8. Crater Lake, Oregon

Crater Lake u Oregonu je zapravo formirana od kolapsa vulkana prije gotovo osam hiljada godina. Činjenica da je rođena iz pepela prirodnih katastrofa doprinio samo svojim sjajne, čiste vode koje blještavila ispod blistavog plavog neba. Ovo slatkovodno jezero je jednostavno zapanjujuće i podsjeća vas o zadivljujuće ljepote prirode. Kao Monet slika, to je šaren, živ i živi sa radost života. Jedan plivati ​​ovdje, a vi ćete bukvalno ne želim da ode, mi obećavamo.

9. Isla Holbox, Meksiko

Isla Holbox, Meksiko, je čudo prirode. Dok Meksiko je dom za neke od najjasnijih vode na planeti, Isla Holbox dobiva naš glas samo zato što svoje ogromne prostranstva vode. Svuda pogledate, vidite bistro, od neba do mora. To je također dobro poznat bijeg za kvačilo holivudskih zvijezda koji sigurno znaju kako cijeniti finije stvari u životu. Glavu tamo dok možeš, jer Isla Holbox je ono što život je napravljen za vas.

10. Rio Azul, Argentina

Jedan od problema sa slatkovodnim rijekama i jezerima je da oni često mogu biti meka za Oodles turista koji žele okus (doslovno) akcije. Rio Azul je još jedna božanska turističku atrakciju koja izgleda kao da je imao svoj život udahnuo od najljepših žena na svijetu. To je jednostavno predivno; glacijalnog, eterična, i potpuno sigurna za piće. Najjasniji jasne, najplavlje plave, vode u Rio Azul su da umre za vas.

load...