Savjeti za putovanja

10 razloga zašto bi svi trebali putovati solo bar jednom u životu

10 razloga zašto bi svi trebali putovati solo bar jednom u životu

Za neke od nas, koji putuju sami može izgledati kao zastrašujuće ideja. Previše strahove i pitanja držite nas natrag. Šta ako se izgubimo? Šta ako se osjećamo usamljeno? Šta ako mi bude dosadno?

To su sve negativne pitanja koja nas odvrate od toga da putuju solo može donijeti sa sobom mnoga plodna i poboljšava život nagrade. Putuje sama može otvoriti oči ne samo novih svetova, ali i nove načine življenja. To može biti duhovno iskustvo, a to može biti put samospoznaje.

Tako da saznate zašto stajati na tom avionu sve od sebe je nešto što bi trebalo učiniti barem jednom u životu, hajde da pogledamo 10 razloga zašto biste trebali putovati solo.

load...

1. Vaš će proširiti Vaše Mindset

Mnogi od nas žive u balon od očekivanja, očekivano, nikada ostavljajući naše zone udobnosti. Sve što znamo o životu postoji u ovom balon. Za neke od nas, sve što smo mogli ikada želim da znam o životu postoji u ovom balon. Iz tog razloga, mi nikada ne ostavi. Ostajemo unutra, sretan i zadovoljan ko smo i šta mi znamo.

Putujući solo ćete proširiti svoj način razmišljanja i svoju dušu. Vidjet ćete da postoje različiti načini da žive, i još mnogo toga divne stvari za istraživanje. Vaša predrasuda će biti testirana, vaša percepcija promijenilo.

2. Ti si svoj gazda

"Ja želim da idem danas ovdje."

"Pa ja ne znam. Želim da idem ovdje umjesto toga. "

"Dobro! Neka bude svoj put! "

Zvuči poznato? Kada putujete sa nekim drugim, nemate dovoljno vremena da učinimo sve što želite učiniti. Moraš na kompromis. To je samo priroda zveri. I tako vam nedostajati one drevne ruševine da ćete nikada dobiti da vidim.

load...

Putuju solo znači jedina stvar protiv radite sve što želite je vremena. I obično, imate sve vrijeme svijeta.

3. Vi dobiti priliku da odraste

Ponekad mi je potreban izazov da nam pomogne da odraste i sazri. Za mnoge ljude, ovaj izazov mogao bi biti putuju solo. Odjednom, ti stavi na nepoznatom mjestu gdje ne možete učiniti ništa, ali odrasti. Nisi više kod kuće sa svojim roditeljima i prijateljima; ti si negdje čudno i novo, na svoju ruku. Ovo je sjajna prilika za vas da naučite nove vještine i saznati više o vama kao osobi.

4. Ćete Postići Sloboda

Sloboda je teško naći kada smo zaglavili iza stolova cijeli tjedan. To je teško naći u svijetu kulturnih i društvenih normi i očekivanja. Svaki dan, što morate učiniti ovo i ono. Ti si pogodio, zarobljen. Ti nisi slobodan.

Kada putujete solo, imaš slobodu. Svet se otvara, a vi možete učiniti ono što želite, idite gdje želite, i vidjeti koga želite. Nema više stolova, nema više monotonija! Jej!

5. You Get Neki mi vremena

Meni je važno vreme. Sve što je potrebno. Ponekad samo treba da "pobjeći od svega toga", za nekoliko dana / tjedana. Koji je bolji način da to ne preko putuju solo? To je samo ti, nekoliko stvari i otvoren put. No Facebook, ne stresnim susrete, rokovi da se sretnu, i nema ljudi udovoljiti. Samo čist, bezgraničnim mene vremenu. Ah, kako mirno!

6. Možda će vam se uštedjeti nešto novca

Kad god putujete s drugima, ti uvijek više u iskušenju da troše više novca. Vi i vaši prijatelji odbijaju drugi, a vi goad jedni druge da piju više i jedu više. Morate kupiti kola, split račune i upuštati u skupim vodeni parkovi.

Kad si sam, međutim, ništa od ovoga ne dogodi. Možete provesti način manje, što znači da možete imati duži odmor i da će i dalje biti novac za vas čeka kad se vratite kući. Dvostruko pobedu.

7. Možete druži

Tvoji prijatelji su velike. Mi to znamo. Da ih voliš, i odmor sa svojim najboljim drugari često neverovatno. Ali kada se uzme put sa svojim drugarima, možete dobiti malo inclusive i na kraju ne granaju i upoznavanje novih ljudi. Radite sve kao grupa; idete na piće kao grupa, kupanje kao grupa i pogodio plažu kao grupa.

Kada ste sami, otvorite sami do razgovora sa novim ljudima. Te upoznam različita lica i nove prijatelje. Pijete sa strancima i podigne čašu raznolikosti života. To je super!

8. Posmatrate Više

Kada putujete s prijateljima, to može biti teško prestati za nekoliko trenutaka i stvari posmatrati život. Ne dobiti priliku da se samo zaustaviti na mjesto za trenutke na kraju, gledajući oblaci plove iznad glave. Propustite na male stvari.

Kada putujete solo, međutim, imate sve vrijeme na svijetu da vidi sve. Možete uzeti trenutke iz svog dan samo sedi, udišući život. Posmatrate ljude oko sebe, otkriti nove običaje i upijte atmosferu. Postajete sluha za drugačiji način života i svoj povećava znanje.

9. Razvićete Intuicija

U životu, vjerujemo naše znanje više od naše intuicije. Mi smo odgajani da bude racionalna bića koja donose odluke isključivo na osnovu logike i racionalnosti. To je naš uređaj koji nam pomaže da se dođe do Cooly izračunati odluke koje su navodno "pravo".

Kada putujete sami, ipak, moraš biti više oslanjaju na svoju intuiciju. Morate donositi odluke nisu nužno zasniva na logici, već na unutrašnji glas koji govori da samo "go for it!" I velika stvar je, kada se vratite kući da ćete biti mnogo više povjerenja u svoju intuiciju.

10. Jer kuće može biti bilo gdje

Da je tvoj rodni grad je zaista kod kuće? Mislim da nikako ne može živjeti bilo gdje drugdje? Putuju solo će otvoriti svoje ideje da kući se može doslovno biti bilo gdje. To može biti u drugom gradu, u drugoj zemlji, pa čak i na druge kulture. Putuju solo vam omogućava da otvorite svoje srce prema drugim ljudima, a to vam omogućava povezivanje s nova mjesta i nove načine življenja. To pokazuje da se kući ne mora da bude gdje ti je platu. To može biti u mjestu koje čini najsrećniji, bilo da je to gdje sunce jedva ikad postavlja ili čak u planinama.

Da li ste ikada putovali sami?

load...