Savjeti za putovanja

10 saveta o putovanju za svaku devojku o kojoj treba znati

10 saveta o putovanju za svaku devojku o kojoj treba znati

Ljeto je ovdje i da je vrijeme za putovanje, ali šta da spakujete? Previše i nosite oko teške torbe ispunjen do vrha sa stvarima nećete trebati, ali premalo paket i naći ćete se radi na lokalnoj trgovini kupiti osnove da znate da imate kod kuće. To nije samo ono što spakovati da je to bitno, međutim, to je kako ti paketa! Dakle, ovdje su deset vrhu savjete o najbolji način da spakuje kada putujete:

1. Zaustavite last minute panika pakovanje čineći liste travel pakovanje

Jedan od najočitijih savjeti turistički pakovanje da postoje i još najčešće zaboravlja je - napraviti popis putovanje pakovanje. Pa, prije nego otputujete, uzmite vremena da sjesti i napraviti popis svega što vam je potrebno. Zatim sjesti ponovo, i prelaze sve stvari sa koji ti stvarno ne trebaju! Izrada lista će se pobrinuti da se ne zaboravi stvar i da će zaustaviti last minute paniku pakovanje.

2. Roll odjeću, nemojte ih saviti

Bilo koji iskusni putnik će vam reći da ste dobili mnogo više u kofer, ako čvrsto roll odjeću, a ne fold. Čak i ako je to teže, jedan kofer je lakše nositi kroz imigracije, nego tri, zar ne ?!

load...

3. Nikada ne stavljajte vrijednosti u vašem check in prtljagu

Još jedna od velikih savjeti putovanje pakovanje je to - uvijek držati osnovnih stvari kao što su novac, pasoš i ključeve u ručnom prtljagu i ne stavite ih u svoj pregledava u prtljagu. Osim potencijalnih neiskrenost nekih Nosaii, milioni komada prtljage, širom svijeta, jednostavno nestati u crnu rupu misteriozni prtljag koji nema prtljaga nikada izgleda da se ponovo pojaviti iz!

4. Uvijek provjerite airlines prtljaga naknade i politika

Sljedeći dobar tip travel pakovanje je - pažljivo provjerite kakvo će biti vaše avio vam omogućiti da se na brodu kao prtljagu. Ako idete preko aviokompanije prtljaga, to može biti zaista skupo, tako da ne bude uhvaćen.

5. Zapamtite, možete oprati odjeća dok ste daleko.

Ako idete na dug put, onda ne zaboravite da ste zapravo mogao perete, dok ste daleko, ne morate se spakujem čistu odeću za svaki dan. Svi hoteli pristojan imaju praonica rublja, ili ste mogli perete sebe.

load...

6. Raširi stvari između članova porodice ili prijatelja

Još jedna od velikih savjeti putovanje pakovanje je da širi svoje stvari. Logično bi bilo da spakovati odjeću i stvari u jedan kofer za svaku osobu, zar ne? Ali, onda, kada je prtljaga jedna osoba izgubi, da osoba nema odeću sve nositi. Bolje je dijeliti odjeću između ljudi koji putuju, tako svako treba da ima barem nešto čisto da nose na svoj odmor!

7. Ne uzimajte vrijednosti od hidratantne kreme za mesec dana

Još jedna od vrijednih savjeti putovanje pakovanje je to - to je vrijedno kupnje mala posuda za higijenu kao što su hidratantne kreme, šampon i slično. Nema smisla u nosi dodatnu težinu velikih boca i tegli kozmetike sa sobom, a onda opet dovodi ih kući.

8. Ne preko paket prtljag

Ograničite prtljag na vrijedne stvari i osnove za samo borbu. To je sramota za tebe, kad ti prtljagu neće uklopiti u iznad ormarića u avionu, i to je iritantno drugih putnika, dok oni moraju da stoje na otoku i gledati pokušate.

9. Ne zaključali provjeriti u prtljagu

Nažalost, ako neko će ukrasti vaše stvari, a onda je bravu na kofer neće ih zaustaviti. To je zapravo bolje da ne zaključavanje prtljage ili, ako je odabrana torbu za slučajne sigurnosne provjere, oni će razbiti bravu da vidi unutra u svakom slučaju.

10. Ne zaboravi sigurnosne provjere

Sljedeći dobar tip putovanje pakovanje je to - zapamtite da čak i većina bezopasna stavki može izazvati uzbunu, tako da mislim o sigurnosnim provjerama kada spakovati, posebno kada pakovanje svoj prtljag. Sharp turpije za nokte, upaljača, pa čak i neke vrste suvenira koje ste dovesti kući sa sobom, možeš li donijeti mnogo više pažnje na aerodromu, nego želiš.

Koji su vaši Najbolji saveti putovanje pakovanje? Slobodno ih dijeli u komentar ispod teksta.

load...