Savjeti za putovanja

10 savršenih saveta za savijanje pri preseljenju

10 savršenih saveta za savijanje pri preseljenju

Kreće kući može biti jedan od najviše traumatskih iskustava u našim životima, a može biti još gore iskustvom pakovanje! Pakuje sve svoje dragocjen stvari je dugotrajan i, ako to radite pogrešno, to može postati skupo, ako stvari postanu slomljeno. Ali ako planirate svoje pakovanje treba i ne ostaviti ga na last minute, možete dobiti kroz potez lom besplatno i vaše strpljenje netaknuta previše. Slijedite ove savjete i uštedjeti malo vremena sa svojim pakovanje:

1. Pripremite raspored u pokretu i kreće kući spisak

Jedan od najvećih savjeta za kretanje pakovanje je to - što prije početi razmišljati o pokretu, lakše će ići, pa započeti pripreme 30 - 60 dana prije datuma. To zvuči kao dugo vremena, ali ako napravite spisak svih stvari koje treba da uradimo, to će vam pomoći da ne bi bilo u last minute glavobolje.

2. Odlaganje ono što ne treba

Vi samo gubljenje vremena kada ste u pokretu sve junk da ste se gomilali godinama, zajedno sa stvarima koje želite zadržati, tako da je sada vrijeme da se dobro razlaz. Počnite tako što prolazi kroz svoj dom sobu po sobu i odlučite šta vam je zaista potrebno, i imaju garažu prodaje ili donirati u dobrotvorne svrhe stvari koje više ne želite.

load...

3. Kupi sve vaše ambalaže za kretanje unaprijed

Kupiti ili dobiti sve kutije i materijala koji ćete dobro potrebno unaprijed pokretu pakovanje; ne želite da se radi oko kuće pokušavaju da pronađu kutije na dan. Ne zaboravite, morat ćete čvrst kartonske kutije za selidbe kuća, balončićima ili slične ambalaže podstavom, i dosta pakovanja papira za kretanje i trake za brtvljenje kutija. I ne zaboravite markerom, tako da možete označiti kutije sa svoje odredište sobu u svoj novi dom.

4. Pack jednoj sobi u jednom trenutku

Još jedan od dobrih savjeta za kretanje pakovanje je da počne u jednoj sobi i spakujem sve što je u toj sobi, prije nego što pređemo na sljedeći. Ako ste pakovanje unaprijed, onda možete spakovati stvari koje neće biti prijevremeno potreban i ostavili jednu od kutija otvoren za konačni proizvodi na samom dan.

5. Da li vaši prisjećajući rano!

Još jedna od dobrih tips pakovanje za kretanje da ne treba zanemariti je da radite svoj podseća ranije. Ako postoji jedna stvar koja se garantuje da uspore svoj pakovanje, to će biti izleti uspomena. Izbjegavajte iskušenje da uspomene ili ćete pronaći sebe i dalje sjedio na podu, sjećanje na dobra stara vremena, kada je kamion pretvara do pokupiti još raspakovao stvari!

load...

6. Pack pažljivo

Tajna pakiranje ne ostavljaju prostor u kutijama za stvari zveči ili kretanje u tranzitu. Wrap lomljive u balončićima, ili sličnih materijala, ambalaže, i ne zaboravite da pad na dno i strane kutije sa ručnici ili posteljina pružiti jastuk od oštećenja izvana.

7. Ne zaboravite neko mora da se ukine kutije!

Za teške stvari kao što su knjige, širenje opterećenja i pakovati teških predmeta na dnu nekoliko različitih kutije, nisu sve iste. Ako kutije su preteška, onda ili sadržaja će pasti od dna ili neko će biti uzimanje izlet u A & E zbog povrede leđa.

8. Ponesite 'posljednji da se box' i komplet za prvu pomoć

Ne zaboravite kako bi vratio stvari koje ćete morati na dan, kako za dok ste još u svoj stari dom i kada dođete do novog. Hladna pića, peškir, sredstva za higijenu, bend pomagala, škare, malo šminke, kreme, aspirin i važne dokumente, samo su neki od primjera stvari koje možda želite zadržati s vama. Oh, i ključeve od auta!

9. Napravite tlocrt svoj novi dom

Sljedeća dobra i korisna vrh pakovanje za kretanje je da odluči unaprijed u koje sobe, svaka stavka namještaj je ići. Možete crtati plan i napraviti neki karton izrezima vašeg namještaja, a zatim odlučiti gdje će se nalaziti svaku stavku. To je daleko lakše, nego fizički kreće samog namještaja iz sobe u sobu kasnije.

10. Raspakujte sobu odjednom

Kada dođete na svoj novi dom, a zatim raspakivanje jednoj sobi u jednom trenutku je lakše. Preurediti namještaj, stavi stvari daleko i završiti svakoj sobi, jedan po jedan, na taj način ćete izbjeći one kutije koje Nikako da dobijete krug da budu u svakoj sobi. A sada, možete se opustiti i uživati ​​u svoj novi dom.

Da li imate neke druge savjete za kretanje da dijele pakovanje? Slobodno dijeliti svoj omiljeni pakovanje i kreće savjeta u komentar ispod teksta.

Ostati sretni i imaju veliku pakovanje!

load...