Savjeti za putovanja

10 važnih stvari koje svaki pametan putnik treba da zna

10 važnih stvari koje svaki pametan putnik treba da zna

Putujući je putovanje otkrića. Ponekad je put samospoznaje, a ponekad je to putovanje otkrivanja kulture i povijesti.

I mada mnogi od nas možda misle da putuju je jednostavno kao koračni na avion, popne na avion i lutanja kroz strani grada, pametan putnici znaju da postoji mnogo više da je od ovoga.

Putujući je zapravo neka vrsta umjetnosti, jer postoje brojne prilike kada ćete morati znati kako izaći iz određenog fix. Iz tog razloga, postoje jednostavni životnih vještina što trebate znati i biti svjesni.

load...

Dakle, hajde da pogledamo na 10 važnih stvari koje bi svaki pametan putnik treba znati.

1. Znati kako se peru odjeću lavabo

Kod kuće, imamo luksuz stroj za pranje rublja koji čisti naša odjeća za nas, postaje sve prljavštine, prljavština i fleke. Kada putujete, međutim, nećete uvijek imati ovu luksuznu na raspolaganju.

Umjesto toga, tu će vjerojatno biti prilika kada ćete morati brzo oprati odjeću u sudoperu. Dakle, to nije lako i potrebno je neko truda prvi put. Pametan putnik će, međutim, već znate kako se to radi prije dolaska u udaljenoj džungli u kojoj nikad nije ni postojala električne energije.

load...

2. Znaju da koriste iglu i konac

Mnogi ljudi ne mogu sašiti, a to nije ništa da se stidi. Ali pametan putnici ne moraju znati kako da šije - Ne, osim ako su oni spakovao svoje šivaća mašina sa njima.

Umjesto toga, trebalo bi barem znati osnove kako koristiti iglu i konac. To je zato što ste upravo nikad ne znate kada ćete morati popraviti odjeću ili zamijeniti na dugme. A poderanim košulja u šumi može biti moćna dosadan, ako morate ga nositi tako za ostatak svog putovanja, pogotovo ako upoznati nekoga fensi.

"Hej, ne ja i moj poderanim košulju smeta. To je stil! "

3. Znaju kako da Cenkajte

Još jedna od važnih međunarodnih Savjeti za putovanje je da naučite kako da cenjka. U 2017. Godini, mnogi od nas kupuje većina naših roba na internetu. Od odjeće do glazbe, mi kliknite na nekoliko dugmadi i voila, proizvod je naše.

Ovo u suštini znači da smo mi generacija koja ne zna kako da se cjenkati, a to može postati problem u pojedinim krajevima svijeta gdje natezanja je način života. Ne želim da se strgao za vazu u Maroku? Ćete morati naučiti kako se cjenkati, prijatelju moj!

4. Lose Your vanjskih Promijeni

Strani promjene mogu brzo da se, ako niste pažljivi, a to može učiniti džepove osjećati glomazan i težak. Može se čak rip nekoliko rupa u njima!

Da biste izbjegli nepotrebno iznos stranih promjene, pametan putnik treba znati da je to daleko manje iritira nikome ako ga predali na lokalnu beskućnika, za razliku od ljutih radnju golman koji zaista ne želim da vidim sve te promjene!

5. Napunite Boots

Prostor je na premiju prilikom putovanja, a pametan putnici znaju kako da iskoristite prostora imaju. Radije nego ponijeti sa sobom dodatnu torbu za bitova i komada, oni se pametan.

To znači da koriste prostore, kao što su njihove čizme na zalihe nekoliko stvari. Oni čak koriste svoje donje rublje i njihove čarape! Hej, to bolje nego slugging oko dodatnu torbu!

6. Važno je da nositi gotovinu

Sljedeći je jedan od korisnih Savjeti za putovanje je da budete sigurni da nositi gotovinu sa sobom. Neki od nas vole da koriste naše kreditne kartice kada je u pitanju kupovina stvari, a to se posebno odnosi kad smo na odmoru. Umesto da pretvoriti naš novac za stranog novca, to je samo lakše izvadite staru kreditnu karticu.

Smart putnika, međutim, treba znati da nekim mjestima ne prihvataju od kreditne kartice. Dakle, umjesto da uhvate kratak, zašto ne samo uzeti više nego dovoljno gotovine s vama? To je mnogo lakše, a vi ćete biti u stanju da bolje drži poklopac na potrošnju.

7. Da dogovor sa Taxi Driver prije polaska

To je vrlo primamljivo da pokušaju da cjenkati s taksista kad ima tebe za vašu situaciju. Ali u stranim zemljama, to može biti vrlo opasno i taksisti nisu otvoreni za mijenjaju svoje mišljenje.

Ponekad se stvarno ljuti.

Umjesto toga, pametan putnici trebaju odigrati na sigurno pristajući na naknadu prije nego što ste krenuli. A ako se predomislite kada stignete na odredište, jer je to bliže nego što ste mislili, samo ne govori ništa. Molim te!

8. Policija se ponekad loše momke

Ti si u drugoj zemlji sada, a ponekad i svijet može izgledati naglavačke. Ovo nikada nije istinitije od kada je u pitanju zakon.

Vidite, u nekim zemljama policija nije uvijek na tvojoj strani, čak i kada ste učinili ništa loše. Umjesto toga, oni su rutinski prodaju svoje usluge najboljem ponuđaču. Dakle, ako si želite nešto sortiranje, možda ćete morati da im se ponudi malo gotovine. Tužno, ali istinito za mnoge zemlje.

9. Pazi što radiš svojim rukama

Još jedna od važnih međunarodnih Savjeti za putovanje je da obrati pažnju na ono što radiš sa svojim rukama. U vašoj zemlji, može biti nevin pokretima ruku koje koristite iz dana u dan. Misliš da ništa od njih, jer ste ih koristili pošto ste bili dijete i svi ih razumije bez problema. Među njima je i palac gore i palac dolje.

Smart putnici bi trebali znati, međutim, da su ti znakovi rukama znače potpuno različite stvari u drugim dijelovima svijeta. Iz tog razloga, morate biti super-oprezni s kako ih koristiti. Zaista, preporučujemo da jednostavno ne razgovara sa svojim rukama na sve!

10. Ne Budite Negative O Vlade u zemlji

Dok mi nikada ne bih savetovao da je neko dovoljno duhovit da lažu kroz zube i reći stvari kao što su, "Ura za predsjednika Zimbabvea! Ja samo volim taj čovjek !! ", mi savjetujemo vrhovni oprez kada je u pitanju kaže nešto negativno o vladinim zemlje.

Možda zvuči glupo, ali tajne policije da i dalje postoje u velikom broju zemalja, i ako neko čuje ste ljutito nešto loše o svojoj vladi, mogli ste se nađete se špijunirao. Dramatično, da, ali to se događa. To je najbolje da se samo ići na opciju opreza i reći ništa.

Da li znate druge korisne Smart Travel tips?

load...