Savjeti za putovanja

10 zabavnih i ludih festivala širom sveta koje vredi posjetiti

10 zabavnih i ludih festivala širom sveta koje vredi posjetiti

To je ljetno vrijeme i to može značiti samo jednu stvar - festival sezone!

Ali zapravo, festival sezona je već u punom jeku, a bio je od početka ove godine. Od samba otkucaja do jestivih poslastica, svjetskih festivala su zabavni oklopljenog i tu je uvijek nešto događa u nekim dijela svijeta. Cosmopolitan i energičan, festivali nam nude sasvim drugačiji doživljaj i atmosfera na bilo šta drugo.

Ali zato ima toliko festivala tamo, kako idete o izboru koji je malo drugačiji? Pa, mogao bi pogledati našu listu od 10 najboljih zabava i lud festivala iz cijelog svijeta koji su vrijedi posjetiti!

load...

1. Cascamorras - Baza, Španjolska

Ovo je jedna zabavna i luda festival koji je mnogo zabavnije (pa čak i više lud), nego što je to na prvi zvuk.

Samo sliku scene: vi ste u Granadi, Španija, a ti traži da pokrije sebe u masti kako bi se oživi i lopovluka poznatog kipa koji se dogodio prije 500 godina. Ne zvuči kao zabavno, zar ne? Pa, to je! Još bolje, ti za zabavu kao i njegov 1550 nakon toga. Možete, naravno, uklonite masnoće do tog trenutka.

Osim ako si u takve stvari. Hej, mi ne osuđujem!

2. Mardi Gras - New Orleans, Amerike

Za neke, Mardi Gras je festival koji će okončati sve festivalima. Svi su čuli za to, svi vidjeli slike i video snimke, a uglavnom svi znaju nekoga ko kaže da sam bio tamo.

load...

To je u velikoj mjeri mitologizovane u posljednjih nekoliko godina i definitivno dolazi sa reputaciju koja mu prethodi. Ali, ako želite da se zabavljaju na ulici 4. Marta, New Orleans je grad za vas. Čista eskapizam, i čist tulumarenje kao ni jedna druga.

Samo nemoj sebe ne osramotiti previše, možda ćete završiti na internetu. Hej, to se dešava!

3. Kineske Nove godine

Da, svi smo proslavili novu godinu. Ali Kina ne slavi ga u svom stanu sa nekoliko drugova, nekoliko koktela i nekoliko jeftin vatromet. Ne, Kina to radi na pravi način.

To znači zmajevi, lampioni, cvijeće, skupi vatromet, gužve, neonska svjetla, boja i muzike. To je u osnovi karneval na ulicama, pa čak i bolje je da se odvija u proljeće. Ergo, kada je toplo!

I tu je slavite 31. Decembra, na hladnoći. Vi ste tako radili pogrešno sve ovo vrijeme.

4. Dan mrtvih - Meksiko

Meksikanci vjerojatno slaviti mrtvih ljudi više od nas ostalih. Dok mi odamo počast mrtvima stavljajući cvijeće na grob jednom godišnje, meksički je posvetiti cijeli odmor na svoje preminule voljene.

Zaista, Dan mrtvih je nacionalni praznik u zemlji nachos. Ako odete tamo da ga slavimo, očekujem šećer lobanje, nevena i puno drvenog kostura nosi haljine.

5. Tomorrowland - Boom, Belgija

Činjenica da je festival zapravo odvija u mjestu Grana bi trebalo biti dovoljno da te iskušava da bi putovanje preko u Belgiju. Ako nije, Tomorrowland je belgijski premijer plesni festival i pozdravlja više od 100.000 znojav partygoes svakog ljeta. Koji se održava krajem lipnja, to je idealno mjesto za postavljanje tvoje udarce na neke slatke elektro.

6. Running Festivala Bulls - Pamplona, ​​Španjolska

Budite oprezni ako idu u Pamplona jula ove godine, kao Running festivala Bulls je onaj koji je lako uhvatiti se u. To u osnovi uključuje nekoliko bikova punjenje ulicama Pamplone, sa učesnicima radi za svoj život!

Iako povreda to dogoditi, to je čista adrenalin i to uzbuđenje narodne glavu kroz ovaj festival. Uostalom, je li zaista postoji bolji način da biste dobili svoj udaraca nego juri po Razjareni bik ?!

7. Oktoberfest - München, Njemačka

Postoji glasina da nemačkih nemaju smisla za humor, ali postoji i glasine da Njemačka ne zna kako da na zabavan i lud festivala.

Srećom, glasine su istinite i Oktoberfest je njemačka proslava svih stvari piva. Svake godine postaje sve veći i bolji, u vrednosti piva skoro $ 100,000,000 služio svakog dana tokom trajanja festivala u 2016. Incredible. Nije ni čudo što svi drugi je imao pivo suše.

8. Carnaval - Rio de Janeiro, Brazil

Carnaval je još jedan festival kao Mardi Gras u kojoj svoju reputaciju prethodi. Mi smo svi čuli za njega, a ako niste, morate da se sa programom.

Carnaval slavi kulturu brazilski način. To znači pompe, njuh, samba Beats, boja i non-stop tulumarenje! Od giganta parade na lijepe žene, Carnaval je hedoniste san. Još bolje, to partija na plaži. Whoop!

9. Burning Man festival - Black Rock Desert, Nevada, Sjedinjene Američke Države

Burning Man festival možda zvuči malo ludo, ali nije da je svrha ove liste ?! Na sreću, nitko zapravo dobiva nehotice spaljen na ovom festivalu koji je zapravo proslava samoizražavanja.

U osnovi, Burning Man festival okuplja 48.000 ljubitelja umetnosti koji žele stvoriti umjetnost i izražavaju. Eksperimentalni, otvara oči, a ponekad opasan, ne postoji doslovno nijedan drugi festival koji pomera granice na isti način.

10. Snow & Ice Festival - Harbin, Kina

Wrap toplo ako idete na ovaj, kao trag je u velikoj mjeri ime: vi u osnovi će biti okružen puno leda i snijega!

Kineska Snow & Ice festival je zaista čaroban i očaravajući festival koji zaslužuje svoje mjesto ovdje. Posetioce festivala da malo obilazak niz raskošnih ledene skulpture na temperaturama koje padaju na - 15 stepeni. Toliko popularan je to ledeni festival koji 13 miliona turista posjetilo je 2017. Godine.

Kao posljednju riječ, moramo reći da je, dok je zabavan dio tih festivala je, dobro, zabava, ludilo bi trebalo biti dovoljno da vas pogriješilo na strani oprezom. Gde god da idete, zabavite se - ali budi siguran!

Koje su vaše omiljene zabave i lude festivalima širom svijeta?

load...