Savjeti za putovanja

Ako volite hranu, putujte do ovih 10 mesta

Ako volite hranu, putujte do ovih 10 mesta

Ja sam budala za dobru hranu. Pokušat ću sve što je drugačije i što uzbuđuje moje Tastebuds. Ja ću jesti grčke salate, vijetnamski rezanci, japanski supa, američki pomfrit... Sve i svašta!

Osim hrane, još jedna velika moja strast je da putuje. Ako dijelite ove blizanac strasti, jesi li tu su mjesta morate posetiti za hranu.

Znam da putovanja mogu dobiti skupo. Drugo, to je također nije lako dobiti s posla. Treće, zašto posjetiti Grčku za salatu kada možete samo napraviti jedan kod kuće? Hm, to nije isto.

load...

Jedan od razloga zašto volim posjetiti zemlje za njihovu kuhinja je da biste dobili okus pravu stvar. To je način na koji se lokalno stanovništvo tako dobro pripremiti hranu znaju što ga čini tako posebnim. Oni pripremiti ga s ljubavlju i finese - i oni znaju kako se to radi bolje od nas!

Ali to je i atmosfera i postavke koje čini zemlje za hranu gostujući tako velika. Sjedi pored smiri, azurno vode dok si služio autentični grčki feta salata od native na malom grčkom ostrvu dok je sredinom jutra sunce sija na tebe? To je ono što život je sve o!

Osim toga, zemlje na ovoj listi također imaju puno toga da ponudi osim hrane: Oni imaju svoje jedinstvene kulture, znamenitosti i dobit, i još mnogo toga.

Ali, budimo realni, hrana je glavni razlog zašto si ovdje. Ako volite hrane, ovdje je 10 mjesta za izabrati za svoj sljedeći odredište!

Grčka

Za mnoge ljude, dobru kuhinju počinje sa grčkim hrane. Ovdje u Grčkoj, zapravo postoje brojni jela možete pokušati, od tople do onih zloglasnog salate.

load...

Ali ključni dio grčke kuhinje su slatkiše i juhe, previše.

Šta god da je, grčki hrana je uvijek toliko bogat, i tako popustljive. U isto vrijeme, to može biti jako jeftin.

Ali to je uvijek tradicionalan.

Možda najpoznatiji Grčke jelo je souvlaki. Ovo je vrsta brze hrane da bi trebao biti u mogućnosti pronaći bilo gde - barovi, kafići, trgovine, pa čak i na ulicama. To je svuda, čak i na zabavama.

Oh, ali i ne zaboravite da se musaku. Niko ne pravi vlastite jelo bolje od Grka sebe.

Turska 

Šta god mi svi misle Otomanskog carstva, nema sumnje da su ti momci znali kako kuhati. Većina današnjih najpopularnijih turskih jela su nastali od strane Otomanskog, iako postoji i evropskog uticaja. Maslinovo ulje je ključ, a najpoznatiji namirnica evo Kofte i, naravno, kebab.

Ako volite svoj začinjenu hranu, Turska je dobro vrijedi checking out.

Italija

Italija! Naravno, Italija je trebalo da bude na ovoj listi. Pizze, tjestenine i umake... Ne možeš pobijediti ga.

I, vjeruj mi, nikada nisi imao zaista veliku pizzu dok ne ode u Italiju.

Italijanski je kao da im hranu izgledaju kao svoju zastavu - crvene, zelene i bijele. Razmislite o tome ovako: Imaš zelenila (špinat), imate svoj crvene (paradajz) i imate svoj belima (sir). Sve što je ostalo je tvoje žute, koji obično dolazi u obliku paste ili pizze.

Italijanski je ponosni na pripremi hrane. Idi na autentičan talijanski restoran za fab gastronomsko iskustvo.

SAD

Naravno, možete dobiti palačinke, vafle, krafne i kavu kod kuće. Ali ne postoji ništa slično uživajući sve to u autentičnom MIDWESTERN American Diner sa puno kamiondžija.

Američka hrana nije nužno najzdravija - ali je ukus potpuno neverovatno. Sjedim ovdje uzrujavati samo razmišljam o tome.

Gdje je moj hamburger...

Pakistan

Ono što volim kod pakistanskih hrana je kako različiti to je da ništa sam navikli. S obzirom da je islamska zemlja, oni uglavnom previđaju svinjetine, što znači da je meso je obično piletina ili govedina. Ali njihova jela su također pune zdravo povrće, koji arome dolaze u obliku đumbira, kari, čili u prahu, paprika, češnjak, cimet i korijander.

Najbolje pakistanska jela su piletina tandoori, dhal i raita, često služio sa lokalnim kruh zove roti.

Japan

Da probaš suši u zemlji suši? Zatim posjetiti Japan!

Japan je strašan mjesto za posjetiti, ali možda je stvar koju svi volimo o zemlji izlazećeg sunca je svojoj kuhinji. Kuhana riža, riba na žaru i japanske salata, samo su dijelovi mnogih užitaka s ljubavlju pripremljen ovdje.

Vijetnam 

Ja sam bio u Vijetnamu do sada dva puta. Kao i svih zemalja na ovoj listi, to je mjesto možete posjetiti iz mnogo razloga - hrana je samo bonus.

Vrlo dobar bonus!

Vijetnamska možda ne obično kuhati ono što bi nazvati "srdačna jela", ali njihova jela su super zdravi. Općenito, oni kuhati sa bosiljkom, škampi paste, bilje, ribe umak, voće je povrće i, naravno, riža.

Vijetnam izdvaja od većine drugih azijskih zemalja na osnovu činjenice da je hrana ovdje je tako zdravo.

Oh, i vijetnamski palačinke su samo iz ovog svijeta. Yummy!

Indija

Indijski volimo svoju hranu, i vole kuhati. Šta mještani jesti obično zavisi od njihove religije. Ako nemate vjerske pripadnosti, ti si slobodan da izabere što god želite. Poludjeti!

(Iako možda ne želite da se lud - stvari se ugrijati !!)

Tajland

Ako volite rižu, vi ćete voljeti tajlandsku hranu. Mještani ovdje dodajte rižu u gotovo svakom jelo - što i nije baš loša stvar usput.

U stvari, prevedeno doslovno, riječ "hrana" zapravo znači "jesti rižu"!

Međutim, to ne znači da Tajlandska hrana je sve u suštini isti. U stvari, tajlandski pirinač ima najmanje pet različitih glavnih ukuse. Pet ukusi su:

  • Ukusna riba sos
  • Slast
  • So
  • Hot chili
  • Kiselo vapno

Top jela treba probati na Tajlandu uključuju juhu Tom Yam Goong, začinsko zelena salata zove Som Tam, i kuhinjske rezanac-based zove Pad Thai.

Meksički

Donald Trump može i ne mora biti ljubitelj meksičke hrane. Ali, ako ste pokušali meksičku hranu i vole, posjeti ova senzualna zemlja je dobro isplati.

Ne zaboravite da jedete huevos rancheros ako si mamuran - to je najbolji lijek!

load...