Savjeti za putovanja

Savjeti za putovanja: 10 najboljih mesta za posjetu u Londonu

Savjeti za putovanja: 10 najboljih mesta za posjetu u Londonu

London, glavni grad Velike Britanije, službene dom kraljice Engleske i najveći i najbogatiji grad u Evropi ima mnogo toga da ponudi moderno turističko. Istorijske zgrade, fantastičan shopping i jedan od najviše kozmopolitski gradovima da ne postoji, tu su samo deset od neverovatna mesta ima za posjetiti u Londonu:

1. London Eye

London Eye, ili Millennium kotača kako se ponekad zna, je odlična za početak turneje u Londonu. Na jasan dan možete dobiti panoramski pogled na London i vidjeti za do 25 milja. To je uzbudljivo iskustvo i divan način da se vide 55 najpoznatijih londonskih znamenitosti, sve u jednom, trideset minuta putovanje!

2. Britanski muzej

Britanski muzej je jedan od najpopularnijih atrakcija posjetitelja u Londonu i više od šest miliona ljudi posjeti ga svake godine. Muzej je besplatan za ulazak, iako može biti naknada za posebne izložbe, a ona ima na ekranu jedan od najboljih zbirki u svijetu, uključujući i poznati Elgin klikere i Rosetta Stone.

load...

3. Madame Tussauds

Popularna atrakcija u Londonu je svjetski poznati Madame Tussauds, gdje možete doći licem u lice sa svima William Shakespeare u jednom smjeru. Čak i kraljice je tu. Kakva fotografija prilika!

4. Buckingham Palace

Ne možemo obećati da ćete upoznati kraljicu. Ali ćete dobiti da vidite neke dijelove gdje živi. Buckinghamska palača je sada otvoren za posjetitelje u ljetnim mjesecima, a vi ćete biti u mogućnosti vidjeti države sobe, kraljevske kočije i vrtovima. Svako ko ima bilo kakav interes za britanske kraljevske porodice treba da posete Buckinghamska palača.

5. Tower of London

Posjetite Tower of London i Yeoman Garde, ili Beefeaters, jer su bolje poznati, to će vam dati obilazak jedan od svjetski poznatih građevina. Možete naučiti o 900 godina Royal istorije na toranj i gledaju veličanstvene Crown Jewels.

load...

6. St Pauls Katedrala

Katedrale svetog Pavla je jedan od najlegendarnijih objekata na London Skyline i to još nije zasjenio modernim neboderima koji sada ga okružuju. Možete uzeti obilazak unutrašnjosti katedrale i saznati više o svojoj istoriji, i posjetite poznati šapuće kuhinji i doživjeti njegove neverovatno akustike.

7. Westminster Abbey

Sajt Royal vjenčanja stoljećima i nedavno, vjenčanje princa Williama i Kate Middleton, Westminster Abbey je bio žarište za proslave i tužnije prilike u cijeloj britanskoj istoriji. A must see lokacija za bilo posjetu Londonu.

8. Nacionalna galerija

Smješten u Trafalgar Square i previdjeti Nelsons Kolona, ​​Nacionalnoj galeriji je dom za tisuće poznatih umjetničkih djela iz 13. Stoljeća pa sve do 19. Stoljeća. General ulaz je slobodan, a vi ćete biti u mogućnosti da biste vidjeli radove umjetnika kao što su Da Vinci, Turner, Rembrandt i Van Gogh.

9. Tower Bridge

Tower Bridge je kultni most u Londonu koja je podignuta kako bi se omogućilo visok brodova da prođe kroz ono što je u luci u Londonu. Ako želite da vidite most podigao, morate uhvatiti u pravo vrijeme, tako da provjerite web Tower Bridge za termin ili saznati više o povijesti mosta posjetite izložbe Tower Bridge.

10 Jump u autobusu

Jedan od najboljih načina da vide znamenitosti Londona je da se jedan od mnogih otvorenih vrhu turističkih autobusa. Oni su veliku vrijednost za novac, kao ulaznica traje cijeli dan, a vi dobiti na i off gdje želite, a vi dobiti radi komentara, dok putujete previše.

Šta drugih mjesta u Londonu biste preporučili nove posetioce.

Slobodno podijelite svoje misli i Ravela savjeta u komentar ispod teksta.

load...