Savjeti za putovanja

Top 10 najpopularnijih luksuznih turističkih destinacija

Top 10 najpopularnijih luksuznih turističkih destinacija

Luksuzna putovanja ne znači samo koliko novca potrošiti, to je sve o tome razmažena, vidimo neke spektakularne znamenitosti i uzorkovanja neke od svijeta najboljih kuhinje. Dakle, ako ste u potrazi za nešto malo posebno za odredište za odmor, pogledajte ovih deset Fantastična luksuzna turističke destinacije širom svijeta:

1. Francuska Polinezija

Smješten između Perua i Novog Zelanda, u južnom Pacifiku, Francuska Polinezija, inače poznat kao Tahiti, svakako nije budžet odredište, a neki ljudi to zovu raj na zemlji. To nije odmor za vas, ako ste u potrazi za akciji pakiran pauze ipak, vi ste više vjerojatno da nađete opuštanje na plaži ili ronjenje u kristalno čistom priobalne vode, nego što su udaranje klubovima i barovima.

2. Kina

Možda je iznenađujuće, Kina je brzo postao jedan top destinacija za luksuzne putnike na svijetu. Možete doživjeti nevjerovatan istorijskog blaga i tradicije zemlje, smještaj u nekim od najboljih svjetskih hotela i doživite nevjerovatan kontrast između drevne i nove Kine.

load...

3. Kenija

Ako ste mislili da je safari značilo spavaju u šatoru, a zatim razmislite ponovo. Luksuzni pauze u Keniji donose komfor i pet zvjezdica, uz uzbuđenje divlje. Moglo bi se nađete spava u četiri poster krevet sa pogledom na grma, ili uzimanje u večernjim satima safari na konju, a potom prijem šampanjac natrag u svoj luksuzni hotel.

4. Hotel Cipriani, Venecija

Uzmite pauzu u jednom od najromantičnijih gradova na svijetu, u jednom od najluksuznijih hotela. Hotel Cipriani se nalazi na otoku u mletačkim lagunama. Privatnim balkonima, blistave lusteri i vrhunsku uslugu, to je hotel koji koriste zvijezde, kada posjete Veneciji.

5. Crna Gora

A raj za bogate i slavne, Crna Gora je mala zemlja koja se graniči na prekrasnom Jadranu. Postoje neki vrhunski luksuzna mjesta u mnogim srednjovjekovnim gradovima i selima, okružen planinama i neke divne krajolik.

load...

6. London

London može biti prilično dekadentnim previše, ako znate gdje odsjesti. Poznatih hotela s tradicionalnim britanskim usluga i stil, kao što su hoteli Ritz ili Langham, zajedno sa nekim od najboljih shopping u Evropi i veliki izbor finih opcija blagovaona čine London jedan od najboljih luksuznih turističkih destinacija u Europi.

7. Tajland

Tajland nudi nevjerojatan miks autentičan azijskih putovanja iskustvo, sa svim luksuz i pogodnosti koje je uviđavan putnik mogao tražiti. Ova zemlja je postala vodeća luksuznih turističkih destinacija u jugoistočnoj Aziji. Prve klase usluga, tropske plaže i dinamičan i vitalno glavnom gradu Bangkoku, a sve u kombinaciji napraviti nezaboravan, luksuzni odmor.

8. Las Vegas

Las Vegas je izgrađen za turizam, tako da je sve bilo je usmjeren usluga. Hotela, predstave, kockarnice i klubovi su spektakularne i, ako ste spremni platiti malo više, svi će oni pružiti VIP usluga za pamćenje.

9. Barbados

Ako na Karibima je odredište po svom izboru i želite neki luksuz, onda Barbados je mjesto da ide. Prekrasna White Sands i zadivljujući plavo more, samo su dio atrakcija. Tu su i zapanjujuće luksuzne vile i apartmane i neverovatno shopping završiti savršen luksuzni odmor.

10. Bali

Luksuz i kulture u kombinaciji, Bali je jedna od svjetskih top destinacija za one koji traže sunce i sofisticiranost. Sama otok je jednostavno lijepa i može se pohvaliti nekim od najboljih plaža na svijetu, kao i neke su, hoteli najfinije vrhunski.

Koji su drugi najpopularniji luksuznih turističkih destinacija na vaše mišljenje?

load...