Šminka

10 čudesnih saveta za šminke za predivne dame sa naočarima

10 čudesnih saveta za šminke za predivne dame sa naočarima

Naočare nekad bila suprotnost hladnom i atraktivan u prošlosti, ali sada ih ljudi zapravo nosi kao modni dodaci, čak i ako oni nemaju nikakvih problema sa svojim očima. Za neke od nas, međutim, čaše su nužnost, pogotovo ako se ne mogu nositi kontakte za jednog ili drugog razloga. Možda mislite da je nošenje šminke iza specifikacije je izgubljen slučaj, ali to nije slučaj. Dobra stvar naočala je da oni automatski bi privukli pažnju oči, i loše, ako ste kratkovidi, je u tome što učiniti vaše oči izgledaju manje nego što zapravo jesu. To može biti fiksna sa šminkom, i šminka u cjelini može upotpuniti Vaš čaše. Ovdje su neke makeup savjete o tome što vam je potrebno imati na umu u tom pogledu.

1. Get pravo Pribor za šminkanje

Od vas će se stavljanje šminke sa svojim naočare, trebat će vam poseban, kratak drškom četke (komplet putnih četkice za šminkanje je savršen). Isto tako, ako zaista ne mogu vidjeti dobro, osim ako je vaš nos zaglavio protiv ogledalo, smatraju opremanje sebe sa šminkom čaše - to je posebna vrsta naočala koje ima jedan objektiv, koji možete kretati od oči u oči. Dobiti par, odnesite dioptrija postavljen na objektivu, a ti si dobro ide.

load...

2. Neka bude svjetlost

To je obično bolje za naočale nose da se drže na vidjelo šminku, kao što je suprotno od teških. Međutim, to nije univerzalno pravilo i odnosi se uglavnom na one koji vole deblje okvire - debelih okvira će sakriti vaše savršeno uklopljena sjenilo. Ako vaš naočare imaju metalne okvire, s druge strane, možete uklopiti u svim bojama koje želite.

3. Koristite maskaru mudro

Ako imate duge trepavice da čak i bez maskare imaju tendenciju da dotakne i razmazuje naočare, probajte curling maskaru da se one savete dalje od čaše. Ako nemate problema sa dužinom, odabrati za volumen maskara, ne produžava, to izbjeglo razmazivanje. Maskara mnogi smatraju stručnjaci biti minimum za šminku za oči, tako da ga ne izbegavaju, jer nosite naočale, samo koristiti pravo jedan.

load...

4. Get a gel liner

Čak i sa šminkom naočare nastojanja je teže za one sa problematičnim vidom, tako sve što olakšava je dobrodošao. Jedna od tih stvari je gel liner, koji potpuno trijumfuje nad bilo koji drugi oblik ove šminke. Gel ulošci su lako nanosi, i oni su ostavili dubok, lako se vidi linija, što je ono što želite, kako bi bili sigurni vaše oči su poboljšane iza čaše.

5. Ne zaboravi obrve

Bez obzira na to koliko debelih svoj okviri, oni neće sakriti vaše obrve, tako da ćete morati da se posebno računa o obrve, pogotovo kad ste svjesni da je čaša naglašavaju obrve. Čupamo zalutale dlake, ispunite olovkom koja je iste nijanse kao vaša prirodna boja obrva, i češalj, kako bi im izgledaju najbolje.

6. Diversifikacija u više boja

Da se vratimo na eyeliners, ne morate da nužno koristiti crnu tamo. U stvari, ako ste vrlo kratkovida, crni eyeliner možda nije najbolji izbor na sve, jer bi vaše oči izgledaju još manji nego što već jesu, zbog čaše. Teget je dobar izbor, i tako je bordo crvena. Osim toga, ove dvije nijanse odgovaraju bilo koju boju očiju i bilo ten.

7. Neutralizirati mraku nijanse

Naočare okvir može baciti tamnije nijanse oko, posebno ispod očiju. U borbi protiv ove efekat, što bi moglo učiniti vaše oči se pojaviti umorne, koristite svjetlo (lakši od svoj ton kože) temelj ispod donjeg poklopca i duž centralnog dijela nosa. Također, dodati malo boje u obraze sa rumenilo ili bronzer.

8. Debeli na debelom, tankih tankih

Jedan pravilo slijediti je da deblji vaše okvire, deblji i eyeliner. Debelih okvira stvoriti određeni dojam i debele linije duž kapke će upotpuniti ovaj utisak. Isto izgleda ono što stručnjaci savjet za tanke okvire: koristiti tanke linije na očima. Naravno, ne treba uzeti kao apsolutno pravilo - ako želite sebe bolje bez liner na sve, to je u redu, bez obzira na okvire, i obrnuto.

9. Stop slajd

Bilo koji naočare nosi zna da ne postoji ništa više nervira od čaše klizi niz nos kada je vreme toplo. Da biste to izbegli, primijeniti šminka prajmer na mostu nosa i voila, nema više klizi niz. Da se pojača efekt, možete staviti neki prozirni prah na vrhu prajmera ili poprskati s nekim sprejom za podešavanje.

10. Reach za najsjajnije ruž za usne

Sa naočarima, možete uživati ​​u svojim najluđim preferencije u ruž za usne području. S obzirom da je čaša već označili svoje oči, čak i bez šminke oko očiju, možete biti hrabri kao želite sa drugom fokus pažnje na licu: usta. Samo jedna riječ oprez: ako ste u boji okvire, pobrinite se da je ton okvira naočare 'ide u skladu sa bojom ruža za usne.

load...