Šminka

10 čudesnih šminkanja koje vam niko ranije nije rekao

10 čudesnih šminkanja koje vam niko ranije nije rekao

Ne morate biti profesionalni šminker biti u mogućnosti da se prijave savršeno prirodnog izgleda, prekrasan šminka; vi samo trebate znati nekoliko trikova zanata da vizažista želite zadržati za sebe. Evo deset nevjerovatan šminka tajne koje vam niko nije rekao o ranije.

1. Koristite Selotejp kao šablona

Možete koristiti kreditnu karticu kao šablona za primjenu sjenilo i olovka za oči, ali morate držati savršeno miran, a ponekad i šminka mogu dobiti ispod kreditnu karticu i uništiti efekt. Mala traka Selotejp je mnogo bolje rješenje. To će ostati staviti kada se prijavljujete šminku i to će učiniti dobiti oba oka i zaista lako. To je savršeno kad ste u kreiranju izgleda kao "mačka oči".

 2. De-grumen maskara

Maskara treba zamijeniti nakon otprilike tri mjeseca najviše, ali i dalje se može isušiti i otići clumpy u tom roku. Ako se to dogodi vama, ne gubite novac izbacujući savršeno dobar maskaru; samo dodajte nekoliko kapi Visine ili bilo koji drugi brend kapi za oči. Ne pumpa štap u i iz cijevi, jer će to izazvati mjehuriće zraka, samo lagano pomaknite štapić oko unutar cijevi i kapi za oči će ponovo napraviti maskaru kao nov.

load...

3. Tightlining

Nikad čuo? Pa, tightlining je odličan način da biste poboljšali trepavice i čine ih punijima, dok je još uvijek izgleda kao nosite bez šminke na sve. Umesto obloga vaše vodene linije, čime se postiže sličan efekat, pokušajte da vrlo dobro eyeliner četkom i primjenom eyeliner između trepavice u bazi. To je pomalo nezgodnim i potrebno je malo prakse, ali to je odličan način jačanja trepavice na dane kada ne želite nositi puno šminke.

3. Lush usne trik

Nisu svi je blagoslovljen usne kao Angelina Jolie, ali postoje načini na koje možete učiniti vaše usne izgledaju veće, bez potrebe da pribjegavaju Botox ili operaciju. Jednostavno koristite sjajilo za usne će učiniti usne izgledaju veće, ali ti bi mogao i red tvoje usne izvan vašu prirodnu liniju usana. Morat ćete pratiti prirodni oblik usana i ne ode predaleko, ali ne treba puno za ovo imaju prilično dramatičan učinak na izgled usana.

4. Nanesite temelj sa naniže udaraca

Preporučuje se da koristite gore poteza kada očistite lice i nanesite hidratantnu kremu, jer to pomaže da vaša firma kožu i sprečava staging, ali treba uvijek primijeniti temelj sa naniže udaraca. Zašto? Jer svi mi imamo fine dlake na našoj koži i, ako koristite gore potezima, to će učiniti one dlačice ustati na kraju, tako da će biti mnogo više vidljive, pogotovo ako ste u jakom svjetlu.

load...

5. Podignite oči

Imat ćete bez sumnje čuo da možete otvoriti oči sa dozom bijele eyeliner u unutarnji kut vaše oči, ali evo još jedan mali trik koji će podići vaše oči i učiniti ih više primjetno. Ako crtate luk preko vrha obrve sa flomasterom, to će učiniti da izgleda kao luk se podiže i oči su budni.

6. Make sjenilo pop

Ako se zaključilo da je sjenilo nikada ne izgleda kao jarke kao što to čini na ambalaži, evo jednostavan trik koji će zaista učiniti vaš sjenilo pop. Sve što je potrebno da uradite je da se prijave krem ​​boje bazu za kapke prvi i da će učiniti pravi boje sjenila dolaze putem.

7. Mix i utakmicu ruž nijanse

Ako koristite malo tamniju nijansu iste boje karmina na donju usnu, to će učiniti vaš usne izgledaju mnogo puniji. Alternativno, ako želite da se više suptilan pristup ovom trik, samo nanesite tamniju nijansu u samom centru vašeg donju usnu i uklopiti dobro sa upaljač hlad.

8. Koristite prajmer

Ako ne trenutno koriste prajmer, onda je ovo jedan tip morate uzeti sa sobom od ovaj post. Temeljni premaz čini šminka življe, smanjuje pojavu pora na koži, ona prikriva crvenilo, i čini šminke boravak u mjesto za mnogo duže. To je lako nanosi i stvara savršena baza za šminku, pa probajte i vi ćete koliko je razlika.

9. Zagrijte svoj kovrdće

Kovrdće rade mnogo bolje ako ih zagrijati prije nego ih koristite. Vi ćete dobiti bolje kovrče i rotora će trajati duže previše. Samo zagrijati vaše uvijača sa sušilo za kosu ili pokrenuti ih pod malo tople vode. Testirajte ih prstom pre nego što ih koristiti, međutim, samo kako bi bili sigurni da nisu previše vruće.

10. Move maskaru štapić od jedne na drugu stranu za deblje trepavice

Kada se prijavite maskara, ne samo potez štap gore od osnove trepavice do vrhova, pokret sa strane na stranu kao što ide, kao i da će osigurati da vaše trepavice su u potpunosti pokriveni. Također, ostavite oko pet minuta između nanošenja prvog sloja, a drugi, kao i da će učiniti vaš trepavice izgledaju mnogo deblji.

load...