Šminka

10 čudesnih šminkanja od profesionalaca koji će vas učiniti još lepšim

10 čudesnih šminkanja od profesionalaca koji će vas učiniti još lepšim

Nikada ne možete dobiti dovoljno prečice, savjeti i hacks kada je u pitanju šminka, pa evo deset šminke hacks da pogledate još prekrasna, uštedjeti vaše vrijeme i učiniti vaš život mnogo lakšim:

1. Koristite ruž za usne kao rumenilo, koristite rumenilo kao ruž za usne

Od rumenilo? Nema problema, nanesite dab ruž za obraze i savijte u dobro. Iako ne previše, ili ćete izgledati kao cirkus klovn! Ili, ako ste od karmina, onda mix vaš momak-stick ili shea maslac ili jednostavno svoje redovne hidratantnu kremu sa malo sjenila odgovarajućih boja i odnose se na tvoje usne umjesto ruža za usne. Jednostavno, zabavno i radi.

2. Koristite suprotnosti boja za prikrivanje nepravilnosti

Kada koristite korektor, koristite kontrastne boje da bi se prikrilo nepravilnosti. Za crvene mrlje i ožiljke, koristite korektor sa zelenim nijansu i za tamne oznake i purpurno krugove ispod očiju, koristite naranče.

load...

3. Popunjava usne ulja paprene metvice

Brz način da se punija, sočne usne je da se doda kap ulja paprene metvice na svoj balzam za usne ili sjajilo za usne. Sjajila uvek usne punijima, ali ako dodate malo ulja paprene metvice, kao, to će učiniti vaše usne bubre malo i učiniti ih izgledati još bolje.

4. Dva različita upotreba bronzera

Za prirodnog izgleda, veći i svjetliji oči pokušajte koristiti bronzer umjesto uobičajenog sjenilo, to će dodati sjaj oči i otvori ih. Također će izgledati vrlo skladno s ostatkom šminke. Još jedan originalan način koristiti bronzer je da se miješati sa svojim redovnim ovlaživač na stražnjoj strani ruku i, tako da možete koristiti ovu mješavinu kao svoj custom made ovlaživač u boji!

5. Tame obrve sa jasnim maskaru ili kosu lutalica

Ukrotiti izvan kontrole obrva i dati im veći volumen i definiciju, pokušajte koristiti jasno maskare na njima. Ako nemate jasno maskara, sprej malo laka za kosu na čistu spooley i četkom kroz obrve. Ovo je odličan način da kontrolišete obrve kad se ide za prirodne, 'bez šminke šminke' izgled.

load...

6. Uvijek provjerite svoju šminku u različitim svjetla, posebno u danju

Rasvjete u našim domovima ima neprijatan efekat ponekad prikrivanja kako će šminka izgledati u hladnom svjetlu dana. Uvijek provjerite svoju šminku kad ideš ili provjeriti u automobilu, na taj način ćete dobiti da vidim kako to zaista izgleda.

7. Nanesite korektor ispod očiju u trouglu obliku

Umjesto nanoseči korektora ispod očiju stvoriti trokut oblik s njim, a onda uklopiti. Ovo je daleko efikasniji način prikrivanja podočnjaka i učiniti vaše lice izgledati svježe i mladalački.

8. Koristite ružine vode da oživi šminku

Jednom kada se iza podneva, šminka može izgubiti svoj sjaj i efikasnost. Da biste ponovo probuditi šminku, samo daju lagani sprej ruže vode i to će osvježiti i oživjeti vaše lice odmah, i divan miris ruže je još jedan bonus!

9. Get ekstra dugim trepavicama sa puder za bebe

Vaša maskara će raditi puno bolje ako kaput oči s nekim puder za bebe prvi. Samo dab neki na s vatom pupoljak, a onda kada se primjenjuju maskaru ćete dobiti puno deblje i duže trepavice. Isto tako, ako želite da vaš maskaru da traje duže, a ne da se osuši brzo, a onda izbjeći pumpanje svaki put kada ga primijeniti.

10. Četka vaše usne

Za meke i kissable usana, oni moraju biti ekspandiranog. Možete kupiti za usne piling proizvode, ili pokušati primjenom neke maslinovo ulje za tvoje usne, a zatim, koristite mekanu četkicu za zube kako biste uklonili suhu kožu od tvojih usana i poboljšati cirkulaciju krvi u isto vrijeme.

Koje su vaše omiljene šminke hack? Slobodno ih dijeli u komentar ispod teksta.

load...