Šminka

10 čudesnih šminkanja za žene koje misle da nisu fotogenične

10 čudesnih šminkanja za žene koje misle da nisu fotogenične

To se dogodilo svima nama: pogledate sliku sebe, imajući na umu da kada je snimljena izgledao si sve od sebe, a onda ustuknuti u užas, jer slika govori drugačije. Photogeneity dolazi prirodno za neke, ali većina od nas treba da radimo na tome. Evo nekoliko savjeta možete koristiti kada staviš na šminku za posebnu priliku.

1. Koristite led

Ako idete negdje, gdje će biti puno umjetno osvjetljenje, ti bi dobro da pokrenete šminke trljanjem led na lice da se ohladi kožu. To će pomoći da šminka traje duže i da će smanjiti rizik od znojiš u pogrešnom trenutku i razmazivanje to.

load...

2. Samo dodir temelj

Ne preterujte temelj, ako ideš u dnevnom svetlu. Prirodno svjetlo čini da sve stoji u svojoj pravoj formi, a vi ne želite izgledati kao obojene lutka, zar ne? Za intenzivnu unutrašnju rasvjetu, međutim, možda želite staviti malo više. Isto važi i za sve ostale šminku.

3. Vodite računa o svom obrve

Još jedan savjet o tome kako izgledati dobro na fotografijama je da se dobro brinuti za obrve. Koristite olovku za obrve ili gel za stvaranje prekrasan oblik, a zatim označite područje ispod obrva sa svjetlom olovkom ili u prahu, a posebno ako znaš da ćeš negdje gdje će biti snimljenih slika. To će dodati neophodnu ravnotežu sa ostatkom šminke i da će uokviriti cijeli lice na način koji će oko fotoaparata mnogo prijateljski.

load...

4. Pripremite se dva dana unaprijed

Ako želite da uklonite sve neželjenih dlačica sa lica ili počastite se duboko hidratantna maska ​​uradi to dva dana prije nego što je posebna prilika u slučaju tretmana iritiraju kožu. Daj mu vremena da se vrati u normalu. U osnovi isti kao pokušava novu boju kose prije nego poseban događaj.

5. Oči prvi

Kako izgledati dobro na fotografijama? Neki celeb vizažista savjetuju da počnete šminku s sjenilo, pre nego što na temeljima. Time se smanjuje mogućnost praha iz kapke razmazivanje temelj. Također, pazite da ne pretjerate i sjenilo, jer će dodati godina na svoje godine ispred kamere.

6. Rumenilo je obavezno

Čak i ako to nije dio svog uobičajenog ljepote rutinu, rumenilo je bitan dio celeb šminke. Razlog? Bez toga vaše lice će izgledati ravne i dvodimenzionalni na slikama. Samo mrlja na obrazima će učiniti, ne morate da ga gomilaju na.

7. Go za tečnost

Kada je u pitanju osnova, bez obzira da li ili ne odlučite da koristite prajmer, odlučite se za tečni umjesto praha. Puder ima tendenciju da se zgusne nakon nekog vremena i istakne bilo bora i udaraca. Također, pobrinite se da koristite temelj sa žutim, a ne roze, tonovima izbjeći "masku efekt".

8. Ne zaboravite uši

Sljedeći savjet o tome kako izgledati dobro na fotografijama je: ne zaboravi da stavi temelj na uši kao dobro. U suprotnom može izgledati odvojiti od tvoje lice na slici, pogotovo ako ste skloni da pocrveni od uzbuđenja. Uši rumenilo, znaš. Samo dodajte neki od temelja te staviti na svoje lice na uši, to je sve.

9. Easy na eyeliner

Kada radite svoj make-up za posebnu priliku u prisustvu kamera, samo stavi eyeliner na vanjski dio felge oči '. Drugim riječima, ne postroje cijeloj dužini, to će učiniti vaše oči izgledaju manje nego što su i to je zadnja stvar koju želite.

10. No sjaj

Još jedan savjet o tome kako izgledati dobro na fotografijama je da se posebno brine o područjima koja imaju tendenciju da se masne najbrži: T-zonu i sa strane nosa. Jednostavno dodajte neki puder na vrhu likvidnih jedan na ovim prostorima. Ako oni imaju tendenciju da zarumeneti, staviti na neki korektor previše.

11. No svijetle boje

To se odnosi na sjenila i rumenila. Nemojte eksperimentirati sa svijetlim nijansama, ako ćete se suočiti kameru. Iako mogu izgledati dobro u ogledalo, svijetle boje mogu učiniti da izgledate kao klovn na slici. Držite se smeđe, sive i slično.

12. No bronze

Možda vole i vjeruju šminku je nepotpuna bez njega, ali odoljeti iskušenju da se teško na bronzer, pogotovo ako znate da se fotografira. To će učiniti vaš obraze izgledaju naranče i to nije nešto što želite na fotografiju, zar ne?

13. Maskara je obavezna

Naravno, maskara je obavezno kad radiš posebne šminke. Koristite crne i ako se obično stavi samo jedan sloj, sada stavio dva. Čak i ako ste navikli lakši nijanse, crne je boje da ide sa pred kamerama.

14. Bright usne

Sljedeći ljepota savjet o tome kako izgledati dobro na fotografijama je da koristite svijetle boje za vaše usne i izbjeći one koje su previše tamne. Prvo, tamno karmin nijanse čine usta manje. Drugo, mat nije ono što želite za savršenu sliku, jer čini da izgledaju starije. Dakle, tvoje usne su mesto za sjaj.

I zapamtite: što više snimaka uđete u, to je veća šansa da u barem neke od njih ćete izgledati jako dobro. Čak i najljepši modeli ne izgledaju savršeno u svim njihovim snimaka.

Kako izgledati dobro na fotografijama? Koji su vaši najbolji makeup savjete i trikove?

load...