Šminka

10 fantastičnih saveta za uštedu para za parove

10 fantastičnih saveta za uštedu para za parove

Budžeta i financijsko planiranje je imperativ za većinu parova i odluke moraju biti kao na kojoj ćete potrošiti svoj novac. Da li kupiti novi auto, ići na odmor iz snova, ili da li preurediti u kuću? Izgleda da uvek bude nešto što bismo željeli učiniti, ali ne mogu baš priuštiti. Ako se zaključak da novac neće sasvim protežu dovoljno daleko, onda ste mogli pogledati u kojoj možete uštedjeti na nekim trošku. Bacite pogled na ovih deset načina na koje možete uštedjeti novac koji možda niste razmišljali.

1. Razgovarajte o tome!

Prije nego što čak i pogledati specifične načine uštede novca, oboje se složiti da je to ono što će učiniti. Ćete morati sjesti zajedno i razgovarati gdje ide taj novac, i vidjeti gdje možete smanjiti, nema smisla jedan od vas neke stvari koje želite da trošite novac na, odustajanje ako onaj drugi ide da nastavimo kao i obično. To će samo dovesti do argumente.

2. Pogledajte u brzoj stalnim dobavljačima

Ovo je još jedan od štedi novac velike savjete za parove. Kada je posljednji put pogledao da vidim da li vam auto osiguranje negdje drugdje jeftinije, ili ako plaćaju previše za svoj širokopojasni? Većina dobavljači nude bolje ponude koje se novih kupaca, nego što je to za postojeće klijente, tako da na mreži i provjeriti web stranice su usporedba cijena i možete uštedjeti novac na sve, od vaše račune za komunalne usluge u vaš dom osiguranje.

load...

3. Pay gotovinom

Imaju za cilj da plati za sve gotovinom, čak i ako to znači stavljanje van kupnje nešto za nekoliko mjeseci. Često možete dobiti popust za gotovinsko plaćanje na sve vrste proizvoda i kamate koje ćete biti naplaćena na kreditne kartice i kartice prodavnica je izuzetno visoka. Na kraju krajeva, ako koristite kredit, možete kupiti više i to će i dalje morati biti plaćeni u budućnosti.

4. Kupite rabljene robe

Ne okreći nos u koristi robe; oni su često kvalitetniji od tada nove koji bi mogao priuštiti. Namještaj je odličan primjer za to. Možeš kupiti potpuno novi, loše kvalitete, jeftini, laminat komad namještaja, ili ste mogli kupiti second hand, masivni hrastov komad namještaja na aukciji koja košta puno manje, ali to će vam trajati dugo vremena.

5. Provjerite preko bankovnih izvoda

Da li stvarno znati gdje novac ide u svaki mjesec? Provjerite kroz svoj bankovni izjave i rade šta sve isplate bilo. Možda ćete biti iznenađeni na upravo ono što troše svoj novac na, a vi ćete tada pronaći neke pretplate, ili druge redovne isplate, da ste zaboravili i stvarno ne treba.

load...

6. Ići u kupovinu sa listom

Jedan od dobrih uštedu novca savjeti, kad ideš u kupovinu, je da se spisak za kupovinu sa vama i samo kupiti ono što je stvarno potrebno. Ako odete bez lista, vi ste daleko češće biti u iskušenju u impulsivne kupovine i one male poslastice i nepotrebne kupovine uskoro može montirati do značajnu količinu novca.

7. Get zajedničke ponude u kojoj možete

Ako vi i vaš partner troše novac s različitih provajdera mobilnog telefona i različitih osiguravajućih društava, od vas će biti gubitak novca na taj način previše. Pogledajte područja vaše potrošnje, gdje bi mogao konsolidirati na jednog dobavljača i naći ćete postići bolje ponude na taj način.

8. Idite na jeftiniji termin

Izlazak na termin sa svojim partnerom je važan, ali to ne mora uvijek biti na fensi restoran ili vikend u luksuzno odmaralište. A piknik u parku bi bilo mnogo jeftinije i možda čak naći imate više zabavno. Postoje stotine jeftinih datumi koje ste mogli probati da će se i dalje znači da provode vrijeme zajedno, ali nećete potrošiti bogatstvo i dalje ćete imati velik vrijeme.

9. Shop oko za sve

Nikada nemojte kupovinu bilo čega bez da prvo provjerite cijenu na niz različitih trgovaca. Često ćete naći bolje ponude ako kupujete oko prvi i ne zaboravite da provjerite online previše. Možete ih učiniti više zabave pretvarajući ga u konkurenciji između vas dvoje da vidimo ko može pronaći najbolje ponude.

10. Potražite kupone

Iskoristite svim kuponima i čestim kupac ponudama koje možete. Izrežite posebnu ponudu kupone iz časopisa i pridruže online popusta i vaučer web stranice, sve ove će vam uštedjeti novac na iznenađujuće asortiman proizvoda i usluga. Pazi za gotovinu natrag bavi previše; ima puno ljudi oko koje možete uštedjeti na kao dobro.

Koje su vaše omiljene savjeti za uštedu novca?

load...