Šminka

10 grešaka koje verovatno pravite prilikom uklanjanja šminke

10 grešaka koje verovatno pravite prilikom uklanjanja šminke

Za većinu ljudi, skidanje šminke je zadnja stvar koju ste radili u noći i želite da se uradi što je prije moguće. To je, ako se sjećate to učiniti na sve. Skidanje šminke, iako jest, možda nije baš tako jednostavno kao što je mislio. Postoje neke jednostavnih pravila koje treba slijediti, da će se pobrinuti da dobijete sve šminka uklonjena i koji bi mogao da svu razliku za zdravlje vaše kože. Ako ste jedan od onih koji misle da je uklanjanje šminke je posao jedne minute i to može učiniti sa šminkom obrišite sam, onda treba da pročitate ove greške uklanjanje deset makeup koji ste vjerojatno odluka.

1. Zlatno pravilo uklanjanje šminke to radi!

Nismo mogli imati listu za uklanjanje šminke greške, bez uključujući i najveća greška od svih. Nikada ne preskočite uklanjanje šminke noću, međutim ste umorni ili koliko malo šminke imate na. Noću, vaša koža se regeneriše i, ako je vaš pore su blokirani sa šminkom, to neće biti u stanju to učiniti. Ako napišite šminke preko noći, vaš ten će patiti i mogli doživjeti često breakouts.

2. Koristite samo šminke maramice

Dok make-up maramice možda čini se da na brz i jednostavan način za uklanjanje šminke, oni ne rade vrlo temeljito posao od toga. Make-up maramice ne očistiti kožu pravilno; oni samo ukloniti gornji sloj šminke. Oni su dobro koristiti za prvi korak skidanje šminke, ali ćete ipak morati da očiste nakon toga.

load...

3. Niste vezivanje kosu nazad

Morate staviti kosu u punđu ili konjski rep kad skinete šminku. Ovo nije samo da se zaustavi kosu uzimajući prekrivena gunk, to je isto tako da možete ukloniti šminku, sve do linije kose.

4. Vi brišući maskara u pogrešnom pravcu

Morate biti posebno oprezni prilikom uklanjanja maskaru ili ćete slomiti trepavice i povući neke od ih. Zatvorite oči i nježno ukloniti maskara ih brisanjem u pravcu da oni rastu.

5. Vi odlaze tvoje usne sve do prošle

Tvoje usne bi trebao biti prva stvar da li ste uklonili šminku iz a svakako ne i posljednji. Da li ste bili nosio gol ruž ili hrabar dugotrajan ruž za usne, kada ga izvadite, nešto od toga je dužan da se namaže na lice. Čine ovo prvi posao koji radite kada uklonite kozmetičkih proizvoda iz vaše lice, i sve mrlje će se ukloniti kasnije sa ostatkom šminke.

load...

6. Vi ne uzimaju svoje vrijeme sa svojim očima

Koža oko očiju je vrlo delikatan i ako žure uklanjanje šminke oko očiju, možda ćete modrice kožu i čine oči crvene. Nikad ne trljajte oči za uklanjanje šminke, namočite blazinicom u oku šminke i ostavili da sjedi zatvorenih očiju na nekoliko trenutaka. Zatim pažljivo obrišite šminke dalje.

7. Koristite pamučne loptice

Vata je izrađen od sitnih vlakana. Ova vlakna mogu biti ikada tako blago abrazivno na koži ako se teško trljati s njima, kao i neke od vlakana može se ostavio na vašoj koži i dobiti u oči. Najbolje stvari će se koristiti za uklanjanje šminke su pamuk jastučići, koji ne ostavljaju nikakve lutalica vlakna iza na koži.

8. Ne koristite maramice na sve

Nakon što je rekao da briše sama ne može učiniti dobar posao za skidanje šminke, niti sredstvo za čišćenje lica. Koristite obrišite prvo da skinem površinske slojeve šminke, a zatim koristite sredstvo za čišćenje za duboko čišćenje. Ako koristite sredstvo za čišćenje na miru, sve što će raditi kreće šminku oko na licu i prisiljavajući ga dalje u pore.

9. Vi niste dvostruko čišćenje

Takođe bi trebalo da uvijek dvostruko čišćenje, kako bi se osiguralo da ste napišite pore potpuno šminke besplatno. Uklonite šminku i očistiti svoje lice jednom, a zatim operite i zatim ponovo očistiti lice. Ovo će dobiti svoju kožu super-čista, i to će dobiti cirkulaciju krvi ide previše, što će pomoći vam dati jasan i ružičast ten.

10. Ne koristite pare

To nije bitno za svaki put kada skinete šminku, ali ako to s vremena na vrijeme, ona će dobiti svoj pore stvarno čist. Potopiti peškir u malo tople vode, pustite da se ohladi neko vrijeme i stavite ga preko lica za nekoliko minuta (pazite da ručnik nije prevruće). Pare će otvoriti pore i omekšati kožu, tako da će doći lako sve ostatke šminke iz pora.

Koje su vaše najbolje savjete o tome kako pravilno ukloniti šminku?

load...