Šminka

10 grešaka oko šminke koje verovatno pravite

10 grešaka oko šminke koje verovatno pravite

Osim ako ste profesionalni šminker, verovatno ste napravili greške sa šminkom. Praksa teži da savršen, ali ako ne znate što radite nešto pogrešno, nećete biti u mogućnosti da počnu raditi kako treba. To je često neznanje da je razlog za donošenje šminke greške, pa evo nekoliko korisnih informacija kada je u pitanju vaše oči:

1. Koristite četkice za šminkanje

Većina sjenila dolaze sa aplikatora koji izgledaju jednostavan za korištenje i dati dobre rezultate, ali vi samo tako misliš jer niste pokušali kista. Aplikatora, na primjer, ne uklapaju boje jako dobro i miješanje je neophodna kada je u pitanju lijepe šminku (vidi dolje). Dakle, ulagati u četkom ili, još bolje, nekoliko četke.

load...

2. Redovito čistite četkice

Očistite četke koju koristite za redovno staviti sjenilo, ili sa specijalnim sredstvom za čišćenje četkom ili s blagim šamponom. Ako se ne može smeta čišćenje, samo ih redovno zamijeniti. To će osigurati da vaša šminka izgleda svježe i pomoći će vam izbjeći gadan nuspojava kao što su iritacije očiju i crvenilo. Da, stari, prljavi četkice može učiniti.

3. Blend

Ste odabrali pravu kombinaciju boja, nadam se, a ti si ih primjenjuje, ali nešto izgleda vrlo loše. To je oštra granica između nijansi. Za potpuni, prekrasna izgleda, potrebno je da se uklope ovih boja, a najbolji način da se to uradi sa tom četkom smo pričali. Jednom kada ti taj gladak izgled ćeš nam zahvaliti.

load...

4. Budite hrabriji sa bojama

No, to ne znači kombinirajući svijetle ružičastim sa vanilijom i kobalt plava za kompaniju božićnoj zabavi. To znači da često biramo sjenilo da nose na temelju naše boje očiju. Mi često misle da smeđe oči idu dobro sa smeđim nijansama, zelene oči ići sa zelenim tonovima, itd To zapravo nije najbolja kombinacija. Najbolja koristi boje koje su iz različitih skala boja, ali dopunjuju boju vaših očiju. Zelena ide dobro s tupe, sive ili ljubičaste boje, na primjer.

5. Ne preteruj

Ljubičasta senka iz baze vaše trepavice za obrve? Tona sjaj kako bi vaše oči ističu? Ne radi to. Sjenilo treba primijeniti u određenim granicama, posebno kada su u pitanju neke sjajnije nijanse. Ovo ide dvostruko za sjaj - primijeniti svetlucave sjenilo štedljivo, da ne želite da izgleda kao Sparkle Monster. I, naravno, koristi se samo kada se to uklapa u povodu, a ne u prosjeku radnog dana, bez obzira na to koliko podebljano ti je.

6. Stanje protiv ostatka vašeg lica

Naglašavajući jedan dio vašeg lica najviše je uvijek pametniji, nego gomilaju šminke svuda. Ako želite zadimljene oči, polako na rumenilo i ruž za usne. I obrnuto, ako ste stavljajući intenzivno boje ruža za usne i dosta rumenila, zaboravi na zadimljene oči, to bi bilo previše. To je vrlo jednostavno pravilo, ali mnogi od nas ne želi da naglasi sve, posebno za posebnu priliku. Oduprite se iskušenju.

7. Budite oprezni s eyeliner

Eyeliner treba primijeniti u zavisnosti od oblika vaše oči i njihov položaj na licu. Prema šminke profesionalci, ako su vam oči su udaljene, najdeblji dio eyeliner bi trebao biti u unutrašnjem uglu. Nasuprot tome, ako ste pažljivo postaviti oči, iskoristite eyeliner najdeblji na vanjskom kutu. Također, deblji ukupne linije, manji oči će izgledati, imati to na umu, ako ne želite da izgledate smiješno.

8. Curl prvo stavi maskaru drugi

Neki od nas prvo stavi maskaru na svoje trepavice, zatim posegnuti za uvijanje. To može uništiti samo svoj dobar izgled - to bi nagomilavaju trepavice, a onda ćete morati da očistite uvijač previše. Dakle, prva stvar prvo: trepavice, zatim staviti maskaru. I zapamtite, oba ova treba da se odvija nakon što ste stavili svoj sjenilo, inače dobro miješanje boja će biti nemoguće. Pravo kako je: sjena, uvijanje, maskara.

9. Nemojte koristiti sve gore

Maskara, to jest. Ponekad možete pronaći da jednom kada počnete, vi jednostavno ne mogu prestati stavljanje kaput nakon kaput nakon kaput, da biste dobili debele trepavice izgled. Što ćete najvjerojatnije završiti sa će biti teško, bodljikavim trepavice sa ugrušaka maskare tu i tamo. Umjesto toga, pristati na ne više od tri sloja, i da je to apsolutni maksimum. Ako želite deblji, dobiti neke lažne trepavice.

10. Zaboravi plave

Žao mi je što ću vas razočarati, ali to je ono što je vizažista reći. U stvari, oni kažu da, osim ako si model ili će retro party sa 60-ili 70-tema, ne posegnuti za plavu sjenila. Bilo koja nijansa plave boje. Oni su zaista uporan u ovome, žao mi je. I ne, nije bitno koje boje su ti oči. Ne zaboravite ono što smo ranije rekli: ne odabrati svoj sjenilo boje na osnovu boje očiju. Dakle, čak i ako imate najplavlje plave oči, ne plavo sjenilo za vas.

Koje su vaše omiljene šminke oko očiju Savjeti?

load...