Šminka

10 grešaka za eyeliner treba izbjeći

10 grešaka za eyeliner treba izbjeći

Primjenom eyeliner je vjerojatno najprevarljiviji dio šminke rutine. Potrebna vam je mirna ruka i puno strpljenja da to baš kako treba. Kada radite dobar posao sa eyeliner, to može otvoriti oči i napraviti razliku na cijeli lice. Nije u pravu, ipak, a ti bi mogao završiti izgleda kao rakun! Ako želite da vaše oči ističu i naučiti kako se prijaviti eyeliner kao profesionalac, a zatim pročitajte ovih deset zajedničkih eyeliner greške treba pokušava da izbegne odluka.

1. Primjena to nejednako

Nezgodna bit će primjenom eyeliner je da se glatko, kontinuirano linije koje ne izgledaju nazubljeni. Ne žuri primjenom eyeliner, ili ćete morati ponovo pokrenuti samo, a ne vući na uglovima oči, jer to može uzrokovati da koža naborati. Da bi se lakše doći do glatke linije, ukazuju bradu i pogledam u ogledalo dole, tako da izgleda pomalo kao oči su napola zatvorene. Također, još jedan veliki eyeliner tip je disati pre nego što počnete postrojavanje oči sa eyeliner, to će pomoći da se izbjegne mrlje i to će biti lakše da bi privukli glatko i kontinuirano linija.

2. Obloga cijelog oka

Ne morate da se postroje sve oko oka, pogotovo ako imate sitne oči. To će izgledati mnogo prirodnije ako se postroje samo vanjskog ruba gornje linije trepavica i ostavili na dnu liniju trepavica gol. Ako ti se postroje sve oko očiju, to će učiniti male oči izgledaju još manji i previše eyeliner može izgledati vrlo neprirodno. Ako radite liniju donjeg poklopca, a onda polako sa liner.

load...

3. Koristeći tupim olovka za oči

Nikada ne pokušavajte da se postroje oči tupim olovka za oči, to jednostavno ne ide na posao. Uvijek naoštrite olovke prije nego što ga koristite, tako da imate čist, dobro trenutku. Počnite s vrha liniju trepavica i izvući najdeblji dio linije na vanjskom uglu, i ne zaboravite da se lagano razmazuje linije, tako da ne postoje ostane između trepavica praznine.

4. Korištenje pogrešne vrste obloge

Nisu svi eyeliners su isti i treba stvarno biti eksperimentiranje s različitim vrstama. Olovka ulošci je najlakše da se prijave i super za kada ste u žurbi, ali gel ulošci će vam dati više dramatičan izgled, a oni su najpogodnije za večer. Ako želite stvoriti krilati cat eye, onda tečnost liner je najbolja opcija, ali to je mnogo teže da se prijave.

5. Samo ikada koristeći smeđi ili crni tuš za oči

Postoji više nijansi olovka za oči nego tradicionalne crne i smeđe. Koristiti štedljivo, obojeni eyeliner zaista može izvući boju vaših očiju i, ne zaboravite bijele i krem ​​olovke za oči previše. Dodir bijele olovke za oči u unutarnji kut vaše oči ili na donji kapak, zaista mogu otvoriti oči i učiniti da izgledate budan.

load...

6. Upotreba tečnost liner na liniju donjih trepavica

Liquid liner je vrlo hrabar i da će dati precizan, dobro definisane linije, što je savršeno nositi na večernji izlazak. To može biti previše, ali, ako se primjenjuju ga na dno trepavice linije, kao i vrhu i to je vjerojatno da se mrlja na dnu liniju trepavica previše. Ako želite da na dno kapka, onda bi bilo bolje koristiti Liquid Eyeliner samo na vrhu, i olovku na liniju donjih trepavica.

7. Curling trepavice nakon što su se prijavili eyeliner

Ono što dolazi prvo, uvijanje trepavica ili primjenom eyeliner? Ako primijenite olovku za oči i onda uviti trepavice, oblogu koja je blizu vaše trepavice će ispasti i ostavili prazninu. Uvijek prvo uviti trepavice i pusti ih smiriti. Zatim, kada primijeniti eyeliner, to će izgledati onako kako vi to želite i nećete ga razmazuje.

8. Ne fiksiranje eyeliner

Još jedna uobičajena šminka greška je da se ne popravi eyeliner kako treba, tako da suviše lako mrlje. Samo malo dodatnog rada, a možete zadržati svoj eyeliner mrlje bez duže. Nanesite šminke oko očiju prajmer, prije bilo kakve šminke, a onda, nakon što ste završili primjenom eyeliner, postavite šminku s prašine praha iste boje.

9. Najam olovke osuši

Eyeliner olovke ne traju zauvijek, a ako ih pustite da se osuši, oni će ogrebati oči i povucite na kožu kako ih primijeniti. Eyeliner olovkom bi trebao biti kremaste teksture, a ako to nije, kupiti novi, ili možete sačuvati staru zagrevanjem vrhom sa upaljač za nekoliko sekundi. Samo se pobrini da je hladan na dodir, prije nego što ga stavite na oči.

10. Koristeći nijanse crvene, kada ste umorni

Ako ste probudili umorni nakon duge noći, onda ne koristite eyeliner da ima crvene tonovima, poput smeđe ili ljubičaste. Sve što ima naznaka crvene će samo učiniti vaše oči izgledaju još više umorna, tako da koriste crnu olovku za oči, i dodati malo belog u unutarnji kut, da se ponovo probudi oči.

Evo 40 prekrasnih eyeliner traži da se malo inspiraciju. Pobrinite se da ih sve probati!

Da li znate drugi eyeliner greške koje smo svi treba izbjegavati odluka?

load...