Šminka

10 jednostavnih navika da bi postali pametniji

10 jednostavnih navika da bi postali pametniji

Možda ste mislili da ste zaustaviti ništa značajno učenje kada napuste školu ili fakultet, a da je vaša inteligencija nivoi su prilično skup, ali ne možete zadržati na povećanju svoje znanje pravo do kraja svog života. Vi ne morate čak ni da se vratim na fakultet i studira puno radno vrijeme da bi se pametnije, možete dodati vašu inteligenciju svaki dan. Ako želite poboljšati svoje znanje i razumiju više, evo deset jednostavnih navika koje će vas učiniti malo pametniji svaki dan.

1. Pročitajte više

Ovo je jedan od najboljih savjeta o tome kako da se pametnije. Knjige su neverovatan izvor znanja, tako da se u naviku čitanja barem nekoliko stranica knjige svaki dan. To ne mora biti dugotrajan priručnik kako bi vam pametnije, čak u prosjeku roman će vjerojatno vas naučiti nešto što nikada nije znao. Bilo da je knjiga, časopisa ili novina, što više čitati, više ćete naučiti.

2. Proverite Discovery Chanel na TV-u

Gledajte više dokumentarnih i činjenične programe na TV-u, a vi ćete naučiti dok opustiti. Ponekad je lakše naučiti kad vidite stvari na TV-u i puno obrazovnih programa su također vrlo zabavan previše. Samo se tačke gledanja pola sata obrazovni show večernju, a vi ćete uskoro biti upijajući činjenice.

load...

3. Igrati pametan igre

Još jedan dobar savjet o tome kako da sebe pametnije je, kad vam treba nešto da prođe vrijeme, pokušajte radi ukrštene riječi, igra šah, ili da probam na neki od online kvizova. Ostvarivanje vaš mozak će poboljšati vaš proces razmišljanja i pamćenja, tako odabrati igre koje će dati vašem mozgu treninga, umjesto onih koji samo držati zauzete za pola sata.

4. Družiti s pametnim ljudima

Možete naučiti puno toga samo druženje sa pametnim ljudima. Ne stidi ako ne razumiju nešto kažu, zamolite ih da to vam objasnim. Vrlo jednostavno, ako provodite više vremena sa pametni ljudi, morat ćete naučiti više kako bi se s njima i njihovo znanje će vas nadahnuti da saznate više previše.

5. Koristite web da uče

Web je nevjerojatno bogat izvor informacija, pa ga koristiti da proširite svoje znanje, kao i da se uhvati korak s prijateljima i gledati smiješnih videa. Kada vidite nešto na webu koja vas zanima, ili da ne razumem, samo Google je i da će sve biti objašnjeno. Postoji mnoštvo alata koje možete koristiti kao besplatne online kurseva, vokabular zgrada igre, i IQ testovi koji bi se protežu svoj um kao dobro.

load...

6. Obratite pažnju na časopisu stvari koje ste naučili

Još jedan veliki savjet o tome kako da se pametnije je da počnete zapisivao ono što uči, to je zaista dobar način da ga se drži u svom umu. Ne morate tretirati kao projekt zadaću školu, ali ako samo zapisati u časopisu stvari koje ste naučili taj dan, to će vam pomoći da se tih činjenica sutradan. Vođenje dnevnika i možda će vam dati nove ideje za stvari koje želite da istražite sutradan.

7. Držite pokušavaju nove stvari

Proširenje je vaš um o proširenju svojim iskustvima kao i prikupljanje znanja, tako držati na isprobavanje novih stvari. Pokupiti muzički instrument i vidjeti ako možete dobiti melodiju od toga, čita knjige autora nikada ranije pročitali, a putujemo nikada niste posjetili. Svaki novo iskustvo da ćete uživati ​​si mogao dovesti na nova otkrića.

8. Koristite mozak da dođu do novih ideja

Jedan od amazing savjete o tome kako da se pametnije je da Aut svoj um za rješavanje problema onoliko često koliko možete i da će zadržati svoj mozak ostvariti. To bi moglo biti nešto kao jednostavan kao pronalaženje boljeg načina da putuju na posao, ili to može biti nešto poput kako bi ti o rješavanju siromaštva u svetu. Dokle god držite mozak aktivan, to će vam pomoći da vas pametniji

9. Podeli svoje znanje sa drugim ljudima

Objašnjavajući ono što znate da drugi ljudi će vam pomoći da bolje razumiju svoj znanje. Kada ti nešto objasniti drugoj osobi, često imate za ilustraciju svoj argument sa primjerima i, ponekad, dokazati da je istina ono što govorite. Objašnjavajući nešto će vam pomoći da proširite svoju vlastitu razumijevanje činjenice i to će vam pomoći da ga zapamtiti.

10. Nikad ne prestati tražiti odgovore

Drugi način da se poboljša svoje znanje i učiniti sebe pametnije je da se nikada ne prihvatiti ništa kao rok do ste istražili činjenice iza njega. Ako gledate vijest na TV-u, na primjer, saznajte zašto dvije zemlje su otišli u rat, ili zašto hrana je oskudna u određenoj zemlji. Uvijek postoji leđa priča iza svakog novost i to je ono što će vam dati bolje razumijevanje svijeta u kome živimo u.

load...