Šminka

10 jednostavnih stvari koje možete učiniti da biste dopunili svoj um

10 jednostavnih stvari koje možete učiniti da biste dopunili svoj um

Svako treba priliku da napuni njihov mozak s vremena na vrijeme. Kada na kraju dana se zatvara u, što si učinio previše razmišljanja već i sada ima više veze neke, kako vam vaš mozak taj dodatni poticaj da to treba? Kada radite ništa o tome da je ono što dovodi do stresa, pa pogledajte ovih deset jednostavnih stvari koje možete učiniti kako bi napuniti svoj um, samo kada je to potrebno:

1. Priroda će vam pomoći da napunite um

Sjedeći u zatvorenom prostoru cijeli dan, pod umjetnim svjetlom i klimatizirane zgrade SAPS mozak energije. Vrlo jednostavan način da vaš mozak poticaj i revitalizacije vaše razmišljanje je da se u svježem zraku za neko vrijeme. Ponovo povežite s prirodom, dobiti neke svježem zraku, a neke prirodne svjetlosti. Čak i samo pet ili deset minuta prirodnog zraka i sunca će stvarno razbudi te.

2. Nemojte početi svoj um sa multitasking 

Prestani da multi-zadatak. Ako pokušate i mislim na sve odjednom, onda je vaš um može postati preplavljen previše misli. Multitasking ima izuzetno negativan utjecaj na produktivnost, tako da se fokusiraju na jedan zadatak u vrijeme, a vi ćete dobiti posao učinio brže i sa manje grešaka.

load...

3. Uzmite pauze 'religiozno'

Ne bi razmotriti radi dvadeset i četiri sata kao normalan, bez prestanka, pa zašto čak i razmišljati o tražeći svoj um da rade istu stvar? Pravite česte pauze tokom dana, dati svoj um za punjenje i pobrinite se da su sve dovoljno sna i noću.

4. Popijte čašu svježeg soka od naranče

Sok od naranče je bogata vitaminom C i pokazano je da pomogne tijelu proizvesti esencijalne supstance koje pomažu memoriju i pomoći vam da se fokusira. Zavalite se, opustite se i uživajte u čašu soka od naranče, to bi mogao biti upravo ono što vaš mozak treba da se napuni.

5. Uzmite brza šetnja

Uzimajući u šetnju je poznat za podmlađivanje uma. Jedna studija je pokazala da, kad ljudi prošetali u hladnom, svježem zraku, njihove raspone pažnje i njihove memorije su poboljšani za neverovatnih 20%.

load...

6. Pobjeći uz dobru knjigu

Čitanje uzima vaš um off dana u dan stresa i to vam daje priliku da pobjegne, za neko vrijeme. Istraživanja su pokazala da čitate dobru knjigu može smanjiti mentalni stres za više od 60%.

7. Uzmi malo zabave u spavaćoj sobi!

Možda nije instant protivotrov pod stresom um, dok na poslu, ali fizička intimnost je dokazano da je odličan način da se napuni mozak. Smanjuje stres, leči glavobolja i povećava protok krvi u mozak, čime se povećava svoju moć mozga u cjelini.

8. Slušajte umirujuću glazbu

Slušanje umirujuće glazbe će vas opustiti i napuniti svoj um previše. Bilo je mnogo studija u smislu da muzika ima na nas, i oni su pokazali da umirujuće, lako slušanje glazbe usporava rad srca, snižava krvni pritisak i smanjuje stres.

9. Uzmite neke vježbe i ne zaboravite da se zabavite!

Davanje vaše tijelo treninga će dati svoj um odmor. Vježba izaziva više kisika da teče oko tijela i oslobađa serotonin u krvi, koje smiruje i da će vam omogućiti da jasnije misliti. Studija University of Georgia otkrili da vježba pozitivno poboljšava sve svoje moždane funkcije. I da, ne zaboravite da se zabavite usput.

10. Posredujemo / moli

Meditacija je još jedan odličan način za ublažavanje stresa i napunite svoj um. To vam daje priliku da jasno misli koje su nered svoj um i isto tako smanjuje krvni pritisak i razinu hormona stresa u organizmu.

I naravno, jedna od najvažnijih stvari koje ne samo da će pomoći napunite svoj um, ali će daju smisao vašem životu je kvaliteta vremena proveo s obitelji i prijateljima.

Kako vam se dopada da napuniti svoj um i motivirati sebe?

load...