Šminka

10 korisnih hita za produktivnost koji će vam donijeti više uspeha

10 korisnih hita za produktivnost koji će vam donijeti više uspeha

Mnogi od nas bi bilo da budu produktivniji. Nakon još jednog ravnodušne dan igrajući Pokemon, gledanje Netflix i dokono razgledanja naše vijesti društvenih medija hrani, ostalo nam je The Ting žaljenja da mi jednostavno nije dovoljno iz naših dana. Nismo radili dovoljno.

Biti produktivniji u svijetu u kojem postoje stalne smetnje je jedna stvar. Ali biti produktivniji kada ima toliko posla je teško. Sa toliko šešira nositi, lako je pod stresom dok je pokušavao da rade više stvari odjednom. A kad multitasking, produktivnost opada.

Iako ne postoji čarobni štapić da postanu više produktivni, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti da će vam pomoći da se više posla. Ovo je 10 naših omiljenih produktivnosti život hacks koji će vam donijeti više uspjeha:

load...

Redovne pauze

Ako ne redovne pauze od svog rada kada počnete da se osjećaju preplavljeni i pod pritiskom, vaš rad će patiti kao rezultat. Osim toga, vaša produktivnost će početi da se smanjuje.

Punjenje baterije je važno, a to je također bitno da ste korak osim vašeg rada svaki tako često kako bi ga pribor kasnije sa svježije, jasnije razmišljanje. Ova vrsta psihološke udaljenosti pomaže da podstakne nove perspektive koji stvaraju bolje rezultate.

Samo reci ne

No je moćan riječ, ali to dolazi s mnogo negativnih konotacija koje sprečavaju mnoge od češće koristi.

Ali, ako stalno govori da svima koji vas pita za pomoć, ti ćeš da je svoj nivo produktivnosti pate kao posljedica. Od sada, stavi se prvi i biti selektivno o tome ko ste rekli da da. Ti si u obavezi da pomogne bilo kome, pogotovo ako će vas usporiti.

load...

Identificirati Vaš najproduktivnije vrijeme i maksimalno iskoristite ih 

Jeste li ranoranilac ili noći osobu? Možda da radite efikasnije tokom popodneva nego ti u večernjim satima?

Svi mi imamo u skladu obrasce kada je u pitanju produktivnost. Lično, pratim mantru da je rani dve sreće grabi. Kao takav, ja se tačka rano ustajem svakog jutra, a kojim se moj štand odmah. Oko 02:00, počnem da uspori.

Ako znate doba dana kada ste na sebe, važno je da ih maksimalno stvaranjem rasporedu koji vam omogućava da radite tokom ovih sati.

Jedite žaba Prva

Šta mislimo kada kažemo da prvo treba da jede žabe? Jede žabe u osnovi znači da ćeš prvo završi najteži zadatak tog dana. Dobijanje najtežim zadatak učinio prvi znači da je ostatak dana će biti relativno običan jedrenje.

Ovo je hack koji uvijek radi, kao završetak da je jedan zadatak koji svi mrze osjećat ćete se mnogo bolje. Ga se s puta rano za produktivniji dan.

Isključi Distractions

Prije svega, to je korisno za identifikaciju vašeg ometanja. Kada sam prvi put počeo da radi kao slobodni pisac, mogao sam da odem nedeljama na vrhu svoje igre. Onda bih odjednom imam perioda stagnacije, gde je moj produktivnost je usporen. Zašto? Jer sam dozvoljeno pamet da se rastrojen. U mom slučaju, to je bio dječak koji nisam mogao izbaciti iz glave.

Pa kako sam riješiti situaciju? prebacio sam telefon i ostavio ga u drugoj sobi. Ako nisam, ja bih zadržao provjeravanje da svakih pet minuta da vidim da li je on poslao poruku.

Razmislite o onome što ometa najviše i poduzeti korake za njihovo otklanjanje.

Zadržati osjećaj Fun In Your Work

Produktivnost se lako može potisnuti previše pritiska. Kada imate nemoguće rokove da ispuni, može potrajati zabavu dalje od posla. A kada se zabava je uklonjena, to može biti teško ostati produktivni.

Sav rad i ne igra zaista napraviti Jack dosadan dečko. Kada radite, važno je da zadržite element zabave u svakom trenutku. Google je poznat po uvođenju zabave u radnom mestu, jer drži zaposlenih sretni, i drži stvari uzbudljivo. Ako nemate ništa da se radujem, ali ponavljaju papirologije i rokove, to će biti teško ostati na vrhu svojoj igri.

Odrijemati

Treba odrasle stvarno biti spavala? Možeš se kladiti da treba. Iako svojim prijateljem možda ćete gunđati zbog toga što popodnevnog odmora, dremke imaju neverovatno zdravstvene prednosti koje povećavaju produktivnost.

Brzo mačka nap ima mentalne i zdravstvene beneficije koje smanjuju stres, opustiti vas i čini vas više na oprezu i spremni da se do cilja.

Svi smo se umorite kao dan nosi dalje. Pa zašto ne bi odrijemati?

Stvoriti A Musical Playlist

Odnos između produktivnosti i muzika je jači nego što mislite. Glazba promovira kreativnih procesa misli, i to hones više radoznao i maštovit um. Albert Einstein poboljšana njegova produktivnost slušanje muzike.

Glazba također pomaže raspoloženje, a bolje duhovi ste u, veće su šanse ste na rasu kroz svoj rad sa osude. Pokušajte stavljajući zajedno muzički playlistu omiljenih pjesama koje znate da vas pumped i premazane za rad.

Fix Up Your Diet

Jedan od razloga za usporenog produktivnost je mentalnog i fizičkog umora. Ako ne možemo da se probudi od mentalnog sna, mi teško da će biti u stanju da se trkaju kroz naš zadatak sa samopouzdanjem.

Najzdraviji način da se poveća svoj mentalne i fizičke sposobnosti je za jelo i piće bolje. Zamijeniti kafa za vodu i brze hrane za voće i povrće.

Imaju slobodan dan

Uprkos tome što ljudi koji rade 80 sati nedeljno vam reći, radi sedam dana u tjednu nije dobro za vas, a to sigurno nije dobro za produktivnost.

Da li vaš um i vaše tijelo uslugu uzimajući barem jedan dan s posla svake sedmice gdje rade apsolutno ništa u vezi sa radom.

load...