Šminka

10 korisnih šminkanja za male oči

10 korisnih šminkanja za male oči

Veličinu i oblik vaše oči su određene gene ili, drugim riječima, da dobijete ono što se rađaju sa, tako da ne postoji mnogo toga što možete učiniti da ih promijeniti. Postoji mnogo toga što možete učiniti, međutim, sa šminkom kako bi bilo oko veličine izgledati lijepo i zapanjujuće. Ako ste rođeni sa manjim oči, ne boj se o tome! Pročitajte ovih deset jednostavnih makeup savjete i saznajte kako da sitne oči pop:

1. Označite ispod obrva

Nanesite lakši boje samo ispod obrva, a to će učiniti vaše oči se pojaviti svjetlija i veći. Imajte na umu da posvjetljenje bilo područja gdje bi se inače dobiti sjena će uvijek čine ga krenuti naprijed, vizuelno.

2. Koristite korektor u tamne krugove

Ako imate tamne krugove ispod očiju onda će ih se pojaviti u biti manji. Koristite korektor na ovom području koje je za nijansu lakši od svoj prirodan ton i to će zaista učiniti vaše oči izgledaju sjajnije i ističu, i to će učiniti vaš izgled mlađi previše.

load...

3. Držite obrve i Njegovan

Jer imate sitne oči, obrve mogu izgledati više istaknuti. Držite ih dobro obrubljene i uvjerite se da nema vlasi kose. To će vam pomoći otvoriti oči i učiniti ih većima.

4. Ne preuveličava eyeliner

Ne čine kompletan circe sa svojim eyeliner, samo držite ga blizu izvan linije trepavica. Previše eyeliner će zatamniti samo male oči ih se pojaviti još manje odluka. Nanesite vašu eyeliner na dvije trećine vašeg oka, počevši sredinom gornji liniju trepavica i širenje liner malo dalje od vanjskog kuta oka; to će dodati sofisticirane elegancije na svoj izgled i da će učiniti vaše oči izgledaju veće. Izbjegavajte primjenu tamna olovka za oči u liniju donjih trepavica, jer to samo može učiniti vaše oči izgledaju manje.

5. Vodite računa o unutarnjeg kuta oči

Sljedeći jedan od velikih i korisnih šminka trikovi za male oči je da se brine za unutarnji kut. Označite unutarnji kut vaših očiju pomoću bijele ili lako nijansu sjenila, primjenjuju se u blizini suznice i da će odmah dati iluziju većih, sjajnije oči.

load...

6. Koristite shimmer i boje

Dodavanje neki shimmer sa svojim šminke oko očiju može imati neverovatan efekat. Eksperimentirati malo i pokušajte koristiti boje sa malo shimmera. To će naglasiti oči i učiniti ih izgledati mnogo više zavodljiv, veći i svjetliji.

7. Curl trepavicama

Savijajući trepavice je dobra šminka trik koji mogu biti korisni ne samo za male oči, ali to će poboljšati bilo koji oblik i veličinu oka. Napravite uvijanje trepavice redovan dio svog šminke rutine. Ovo će definitivno otvoriti oči i učiniti ih blistaju.

8. Treat puffy eyes

Puffy oči će imati efekat da vašim očima pojaviti djelomično zatvorene, koji će učiniti vaše oči izgledaju još manji, tako tretirati puffy oči s rezanjem krastavca ili svježe kriške krompira, kako bi pomogli da se otok pasti.

9. Koristite produžava trepavice u kombinaciji sa voluminizirajući jednom

Još jedna od velikih šminke trikova za male oči je da se koriste dvije različite vrste maskara. Nakon što ste uvijene trepavice, nanesite produžava formula maskare, a zatim primijeniti voluminizirajući jedan; taj način ćete dobiti dvostruku korist: veliki obim i divno dužine. Koncentrirati na gornje trepavice kada se primjenjuju maskaru i to će pomoći da vaše oči izgledaju širom otvorene i veće.

10. Koristite kapka prajmer

Primjenom bukvar će stvoriti glatka podloga za šminku za oči i to će pomoći da se osigura da vaša šminka ostaje na duže. To je uvijek dobra ideja, ako imate manje oči, jer će sve vaše "oko otvaranja 'šminke napore trajati cijeli dan.

Koje su vaše omiljene šminke trikovi za male oči?

load...