Šminka

10 loših navika šminke, trebalo bi da prestaneš što pre

10 loših navika šminke, trebalo bi da prestaneš što pre

Svi mi pravimo greške. Ali, kada je u pitanju naša šminke, mnogi od nas drži na izradi istog ponavljanja greške, iznova i iznova. Zašto? Jer nismo ni sigurni smo ih čini!

Kako je sezona promijeniti, želimo da sklapa nova rezolucija.

"Ja ću promjenu ovo, a ja ću definitivno promijeniti!", Kažu nam. Od sa starim i sa novim.

U tom smislu, promijeniti smo plakare. Mi smo uklonili ljeto haljine nikad nismo tu da nosi, i zamijeniti ih sa zimskim kapama i maramama. Možda ćemo čak i zamijeniti naše ogrtač za novo, ili promijeniti naš frizuru u zavisnosti od sezone.

load...

I kada se sve više približava ljeto, udarili smo u teretanu, kao da ne postoji sutra, u pokušaju da se naše tijelo "plaža spreman."

Ali koliko nas promijeniti naše makeup rutinu? Vrlo malo! Ako čitate ovo, ima velike šanse da vaše kozmetičke režim prepun vrste loših navika i loše prakse koje ti pustiti dole big time. Da biste saznali što trebate promijeniti, evo 10 loše šminka navike treba prestati što je prije moguće.

Duva On Your Četke

Ruke gore koji je uradio ovo, dame. Ja znam da imam, a isto tako znam dosta mojih prijatelja su, previše. To je tako primamljivo da to postane navika; prevučete četku u svoj proizvod sa TAD previše snage, a zatim nemarno duva na čekinje u pokušaju da eliminiše višak.

load...

Zašto ovo radimo? Jer smo to naučili? Nope! To je samo stvar navike - loš.

Kada duva na četku, pravite plodno tlo za bakterije koje onda gradi i gradi svaki put kad eksplodira.

I onda se prebacuje na pore, gdje da uzrokuje bubuljice. Nije kul.

Sljedeći put kada ići u vazduh, mislim dva puta i dodirnite četku protiv ruku umjesto.

Preko čerupanje

To može biti jako primamljivo preko pluck, pogotovo kada je vaš sljedeći sastanak nije za nekoliko tjedana. Imaš datum ili možda idete van grada, i to je bilo najmanje dvije sedmice od kada si ubrao. Ne možete pomoći sami!

Morate pomoći sebi. Čupanje obrva između imenovanja će osigurati neujednačen izgled koji samo izgleda loše. Izdržati i čekati profesionalce da se dobro pobrinuti za tebe.

Neuspjeh da očistite četke

Bacite pogled na vaše četke. Da li su čekinje krut i sve oteturao zajedno? Možda su u padu od nedavno?

Možda su oni zapravo drži na kožu? Ako je tako, to je vjerojatno zato što zapravo ne ih čistiti.

Dobra rutina održavanja je važno kada je u pitanju vaše kozmetičke proizvode. Potreban vam je da se brine o tih alata, inače će to više ne pravi posao. Što je još gore, oni će oštetiti vašu kožu. Redovno čišćenja četke je dobra ideja.

Ne Zaključavanje U korektor

Ako si tip žene koja se odnosi korektor za sakriti ove dosadne podočnjake ispod oči pred brzo kreće na sjenilo, to radite pogrešno. Pre prelaska na bilo važno je da prije svega za blokiranje u korektor pomoću labave prozirni prah.

Odlaska u krevet sa svojim šminku

To je nešto što mnogi od nas su krivi za raditi. To je u redu da idem u krevet jednom ili dva puta sa svim svojim šminku u kasnim tinejdžerskim godinama nakon noćnog izlaska, ali to je vrlo loše ako je to postala navika.

Sam radio sve ovo vrijeme. Nakon dugog, iscrpljujućeg dana na poslu bih popeti ravno u krevet i dalje nosi sve moje šminku. A nakon noć u gradu s djevojkom, nije bilo šanse da ću provesti sve svoje vrijeme skida šminku prije udara u vreću.

Međutim, svaki za njegu kože režim si implementaciju će biti poništena ako hop u krevet nosite šminku. Ostatke šminke može dovesti do breakouts, kao i fine linije, bore, i sve druge vrste problema kože.

Stiskanje Mjesta

Samo tinejdžera stisnuti svoje spotove, zar ne? Zato što je to odvratno stvar, zar ne?

"Prestani cijeđenje tom mjestu, Charlene!" Naredi majka da joj četrnaest-godišnju kćer.

Ali nope. Mnogo odraslih žena i dalje stisnuti svoje spotove, u pokušaju da ih eliminirati brže. Ali dok se primamljivo da to, cijeđenje svoj spot se može proširiti infekciju, a rezultat oštećenja kože - i ružne ožiljke.

Zanoktica Picking

Ako odaberete spotova i zanoktice, trebate razmisliti o svojim vrijednostima! Zanoktice su dosadni i mnogi od nas vole da ih pokupi prije nego što rade naše nokte. Ali branje ove neugodno prosjaci mogu dovesti do veće probleme nego što ste ikada mogao kontrolirati.

Grickao zanoktice mogu ispuštati, i oni će postati bolne. Oni mogu onda mogu zaraziti, uz krajnji rezultat biti sve slabiji nokte.

Rjesenje? Samo neka ih izliječiti!

Zaboravljajući da se prijave ovlaživač Prije Foundation

Zaboravljanje? Ili zanemarivanje? U svakom slučaju, hidratantna prije nanošenja bilo kakve šminke treba da bude osnovni dio svog ljepote režima. Ako ne radi to, vaša koža će ostati suho i neujednačen. To zauzvrat daje mogućnost za spotovi vašoj koži da se drže ili držati šminku drugačije.

I to neće izgledati dobro.

Nanesite hidratantnu kremu prije nego temelj za čistiju, više čak i platno.

Odgovarajući Up Your Outfit Časni sjenilo

Ne zaboravite u srednjoj školi kada bi odgovarati svoj sjenilo sa svojim outfit? To definitivno nije bio samo ja ko je to uradio. Svi smo to uradili. Ali, znate šta? Vremena su se promenila i niko to radi više!

Odgovarajući svoj outfit sa sjenilom samo govori ljudima da ne znam šta radiš. Što misliš, ali ti stvarno ne znam. Umjesto toga, naći nijansu koja zapravo odgovara vašim boje očiju - za razliku od haljinu. Ono što stvarno želite je malo kontrasta.

Branje Vaš Mascara

Još jedna loša "branje" navika. Hvatanje za maskaru će uništiti šminku u to vrijeme, a to bi moglo stvoriti proćelav trepavice da ne možete riješi!

load...