Šminka

10 neophodnih savjeta o tome kako da otkažete svoj život

10 neophodnih savjeta o tome kako da otkažete svoj život

Smart TV-a koji vam omogućuju da gledate emisiju i igraju video igre u isto vrijeme i telefona na koje možete uzeti više od jednog poziva istovremeno, stalni e-mailova i tekstova i, povrh svega, nikada ne možete pronaći svoj automobil ključeve! Ako ovo zvuči kao ti, onda možda je vrijeme da se pojednostavi svoj život i declutter. Postoji samo toliko da možete učiniti u jednom trenutku tako da, ako je vaš život postao previše haotična, pročitajte na i saznajte deset korisnih savjeta o tome kako declutter svoj život.

1. Stem dolazni tok

Prije nego što možete ni da declutter, moraš prestati donosi nove obaveze i stvari u svom životu. Prestanu da kupuju stvari koje stvarno ne trebaju i prestati sa uzimanjem na više posla nego što može nositi. Nered je ne samo o dezorganizacije oko sebe, to je također o organiziranju svoje vrijeme bolje.

2. Manji obaveze

Sljedeći veliki savjet o tome kako da declutter svoj život je da se napravi popis nedeljni obaveza, a zatim početi da vidite kako ih možete smanjiti. Ovo nije samo o poslu ipak. Bacite pogled na usluge koje radite za ljude i društvenim dnevnik kao dobro. Pokušajte za filtriranje stvari koje stvarno ne uživaju ili da jednostavno nemaju vremena za.

load...

3. Kako declutter svoj život? Počnite sa lake stvari

Početi uklanjanjem nered iz svog života koji je lako živjeti bez. Ostavite stvari koje su manje sigurni u vezi dok se odlučnost je ojačao. Decluttering, za neke ljude, nije tako lako kao što možda mislite, tako da ne pokušati učiniti sve u jednom pokretu.

4. Donirajte kao i baciti

Nema potrebe da se baci sve daleko, mnogo toga što ste zatrpavaju vaš dom može koristiti od strane drugih ljudi. Knjige, odjeću i stari, neiskorišteni elektronske opreme sve se može reciklirati i staviti na dobro iskoristiti neko ko ih je zaista potrebno.

5. Poredajte stvari po tipu

Nemojte brisati iz jedne sobe u jednom trenutku, ali, proći kroz vaš dom prikupljanje sve slične stvari iz svake sobe. To je način na koji ćete saznati samo koliko puta ste kupili istu stvar, kad nije ni to potrebno.

load...

6. Pokušajte da ne budete previše sentimentalan o tome

To može biti jako teško, prolazi kroz sve svoje stare stvari i odlučite šta da se ne vodi i, naravno, treba zadržati stvari koje su posebno poseban za vas. Budite sigurni, iako, da se ne drže stvari, samo zbog njega i biti malo teško s vama.

7. Declutter svoj ormar

Još jedan veliki savjet o tome kako da declutter svoj život je da declutter svoj ormar. Znate li koliko je odjeća imaš u svoj ormar da nikada zapravo nositi? Jedan od načina da saznate je da visi sve odjeću okrenuti jedan način. Kada nosite nešto, vrati to visi na drugu stranu. Na kraju mjeseca, vi ćete znati točno ono što su nosili i ono što nije preselio.

8. Declutter vaš radni prostor

Napravite vremena da sredi svoj radni prostor previše, a onda ćete biti u mogućnosti da rade mnogo efikasnije. Proći kroz gomile papirologije na vrhu stola i bacite ono što ne treba. Ne zaboravi ladice bilo; bacite slomljena klamerica, sve Biros koji ne rade, pa čak i da je dvadeset godina snabdijevanje spajalice koji se vrte u na dnu ladice može ići.

9. Relji neželjenih poklona

Još jedan dobar savjet o tome kako da declutter svoj život je da se riješi neželjenih poklona. Svi su bili krivi za čuvanje neželjenih poklona, ​​jer smatra pogrešno da ih samo pokloniti ili baciti ih, ali je ormar pun njih se ne radi nikome ništa dobro. Velike su šanse da baka nikada neće primijetiti da nikada ne nosite da raznobojno pleteni top joj se ionako kupio.

10. Razmislite o vremenu koje ste gubljenje sa svim nered

Svaki predmet koji ste vlasnik vodi neke svoje vrijeme. Moraš to očistiti, spakovati kada se krećete kući i nekako kroz to, kad ste izgubili nešto drugo. Možete sačuvati sebe veliku količinu vremena pojednostavljenjem vaš život i decluttering, a da, s druge strane, može vam uštedjeti ogromnu količinu stresa.

Kako declutter svoj život? Da li imate neki drugi saveti?

load...