Šminka

10 neverovatnih savjeta za žene koje žele postati bolje kuvari

10 neverovatnih savjeta za žene koje žele postati bolje kuvari

Kažu da je najbolji način da se čovjek srce je preko stomaka. I mada ja ne želim da se nastane u ulozi domaćice koja kuha i čisti svake minute svakog dana, ja sam oduvijek želio postati nešto domaće boginje koji mogu zadovoljiti moj čovjek apetit kao niko drugi.

Prije godinu dana, bio sam doslovno najgori kuhar na svijetu. Pozvao sam termin zaokružiti u moj stan na obećanje da ću ih kuhati gozbu, pa čak i predložio sam da je ono što sam hteo da za njih bi bilo bolje od bilo čega što restoran može da ponudi.

Nisam mogao biti moj u pravu. Moje kulinarske vještine su bili toliko loši da su muškarci pobjegla iz mog stana vrišteći (dobro, skoro) i krenuo ravno do najbližeg restoranu brze hrane, bez sumnje, psujući moje ime (i moja souffle).

load...

Bio sam na pete i znao sam da sam vazduh još jednu šansu da se upusti u vezu s nekim koga zaista sviđa. Ako ne mogu kuhati čovjek srdačna poslastica nakon dugog dana na poslu, kakva je korist bila sam?

Ali onda sam imao sijalicu trenutak: Zašto ne naučiti kako postati bolji kuhati?

U narednih dvanaest mjeseci, usavršio sam vještine u kuhinji i postao domaći boginja Uvijek sam težio da bude. I danas ću vas naučiti kako da postanu bolji kuvar, takođe, sa neke sjajne, ali jednostavno savjete i trikove.

load...

Cook Često

Najlakši način da se nauči kako da se ništa u životu je da se upravo to učiniti - i onda to opet i iznova.

I opet!

Najbolji kuvari su oni koji su proveli čitav svoj život razmišlja recepata, znojenje iznad vrele tave i raščlanjivanju povrća. Jedini način da budemo bolji u kuhanje kuhati onoliko koliko možete. Eksperiment, pokušajte nove stvari i izaći iz zone udobnosti. Uče nove tehnike svake sedmice, i stoje ispred pećnici najmanje četiri dana u tjednu.

Organizirati svoj rad stanica

A pretrpan kuhinja dovodi do pretrpane uma - što dovodi do neuredne obrok.

Organizacija kuhinje, tako da je sve logično postavljen je bitno prije nego što počnete kuhanje. Važno je da znate gdje je tako sve da ne pod stresom, što će imati samo negativan učinak na kuhanje.

Držite svoj um na oprezu i živi tako što vašoj kuhinji urednim.

Napraviti nešto vi zapravo Uživajte

Izrada kažnjavanja zdrav obrok koji vas vodi cijeli dan mogu vas ostaviti osjećaj dvostruko iscrpljeno ako nije stvarno da je sve to ukusno ne. U stvari, to će vas ostaviti tako razočaran da verovatno ne želite da ikada više vidim pećnici.

Ovo je potpuno pogrešan način pristupa kuhanja. Ako ste početnik, važno je da počnete uz obroke znate da ćete uživati. Što više ukusan obrok je, više ćete biti ohrabreni da ponovo i ponovo kuhati.

Ako volite čokoladu kolače, kuhati čokolade kolača.

Ako volite složenac, kuhati casseroles.

Ako volite kari... Ste dobili sliku.

Keep Your Kuhinja Full i raznolik

Da li ste se dopada danas čini nešto više eksperimentalno, ali ne mogu jer si ne dobili sve prave sastojke? Šteta, ali ponekad možete zamijeniti sastojak za nešto drugo.

Osim ako ne ni imati zamjenu.

Kako bi se osiguralo da ste uvijek eksperimentira i spremni za nove izazove, držite ostava puna s različitim sastojcima.

Investirajte u Pravi alati

Sjećam se dana kad mi je kajgana nisu baš kodirane na sve. Koristio sam stari, plastična lopta umutiti da jednostavno nije uradio jako dobar posao. Ali, bio sam tvrdoglav i odbili da investiraju u novu.

Ako ne kuhati s pravim alatima, vi ćete zauvijek bori za bolji kao kuharica. Baš kao što ne možeš popraviti auto bez pravog alata, takođe ne može kuhati bez prave alate, previše.

Koristeći pravo alat će vam uštedjeti jako puno vremena, a većina njih nisu skupi na sve. Bez obzira da li je potreban novi pan za omlet ili loncu za kari, kupiti sve što vam je potrebno.

Nemojte preterivati ​​sa tečnim

Ako želite da dovede što više ukusa od svojih jela moguće, važno je da ne koristite previše tečnosti. To uključuje sos, akcije i vode.

Do not Be Afraid of biljaka i začina

Biljaka i začina zaista imaju moć da se vaše kuhanje na viši nivo. Oni su zdravi i oni probaju božanski.

Ne boj se od njih kako bi se dodao jela. Vaši gosti će svakako hvala!

Rizikovati

A kuvar često zna pravila - ali se plaše za kršenje pravila.

I ako ne krše pravila, ti si vjerojatno nikada neće biti bolje nego što su sada.

Na primjer, velikih majstora kuhinje gurnuti granice i preuzimanje rizika. Umjesto dodajući prstohvat soli kao što si ti ili ja bih, oni će dodati crtica više. Ne previše - ali dovoljno samo dodati još više ukusa.

Držeći se pravila mogu napišite kuhanje malo blag. Koristite svoju maštu i da van kaznenog prostora.

Kuvaju

Kada kuvate za samo sebe, prirodno žele hranu kušati veliki (inače, u čemu je stvar?). Problem je u tome kuvanje vama znači da ste stvarno ne odgovara nikome, a to znači da si često ne kao primorani da gura uzeti vaše kuhanje na najviši nivo.

Kuhanje za druge stvarno gura sebe da to bolje. Vi ste prisiljeni raditi više i učiniti više, tako da su svi zadovoljni sa svojim stvaranjem. Mogli ste kuhati za datum (možda i nije tako dobra ideja, ako ste na nivou bio sam prošle godine), porodicom ili prijateljima.

Use Your Hands

Ruke bi trebao biti od neprocjenjive važnosti kada je u pitanju kuhanje, a ipak toliko početnici zaziru od njih koristi.

Kao i koristeći ruke za miješanje sastojaka zajedno u posude, možete ih koristiti za testiranje kada se rade jela. Na primjer, meso smatra meka kad rijetke i firma kad god dobro.

Što više dodirivati ​​hranu, više ćete biti u mogućnosti da otkrije kada se nešto je spreman za bilo super.

load...