Šminka

10 neverovatnih šminkera za šminkanje koje mogu promeniti vaš život

10 neverovatnih šminkera za šminkanje koje mogu promeniti vaš život

Stavljanje šminka svaki dan može postati dosadan s vremenom, pogotovo ako pratite kompliciranije ljepote rutinu. Sve tipove i hacks koji mogu uštedjeti vrijeme su cijenjena, pa evo deset od tih koji bi mogli da te poštedim puno anksioznosti i pomoći vam da se na vrijeme:

1. Business kartice ili žlicom za kapka zaštitu

Ovdje je jedan od najkorisnijih šminka hack koji može uštedjeti puno vremena: da izbegnete maskare na kapke dok ga stavite u jutarnjim satima, koristite poslovnu karticu ili drugi komad tvrdog papira ili kartona kao zaštitnika. Zatim možete ga primijeniti mnogo brže, jer nećete morati brinuti o razmazivanje svojim poklopcima. A žlicu će učiniti.

load...

2. Korektor kist za ruž

Umjesto korištenja samog ruž, koristite korektor četkicu da se prijave - ovo šminka hack će vam pomoći da preciznije i preciznije navesti tvoje usne. Nakon toga, kako bi vaš ruž traje duže, s debelim kistom prašine neki prozirni prah na komad tkiva koji držiš preko usana. Ovo će dodati lijep i elegantan mat na svoj ruž.

3. Hairspray za Bobby igle

Bobby igle imaju tendenciju da skliznuti i slajd iz vaše kose, tako držati ih na papir ručnik i dati im dobar prskanje s laka za kosu. To će ih držati mnogo bolje kad ih stavite u kosi.

load...

4. Balzam za usne za obrve

Ovo je jedan od onih šminke hacks koji možda zvuči bizarno, ali to funkcionira! Možete "oprati" obrve koristeći balzam za usne i spooly. Nanesite balzam za usne direktno na obrve vrhom prsta, a zatim završiti posao sa spooly. Nepotrebno je reći, koristite ovaj spooly samo za obrve.

5. Trepavica postupak u dva koraka

Šminka hacks za postizanje nevjerovatan trepavice su prilično brojni, a tu je jedan od njih: za prekrasna trepavice, uviti ih i primijeniti maskara u dva koraka. Prvo, pregib na bazu, a onda na pola puta. Zatim nanesite sloj maskare do vrhova, pustite da se osuši, a zatim se odnose na cijelu dužinu.

6. Flicky eyeliner trik

Ovaj retro izgled je vrlo često teško dobiti, ali postoji jednostavan make-up hack: samo nacrtati pokretom počevši od ispod oka, a ne od ruba gornjeg kapka. Ovo su savjeti koji štede mnogo vremena i još uvijek učiniti da izgledate glamurozno.

7. Napravi svoj uređaj

Ako je vaša kosa ima tendenciju da se zapetlja i neposlušnu tokom dana, onda ovdje je ljepota savjet za korištenje: mix jedan dio odmora-u za kosu sa tri dijela vode u sprej bocu i koristiti ga kao sprej boravak-u uređaj za riješi kovrdžanje kose i zapetljavanje. Kako je to kul?

8. Bijela baza kako bi vaše oči ističu

Ako želite da istaknete oči, ovdje je još jedan od korisnih šminke hacks: put bazu od bijelog sjenila prvo prije odlaska na primijeniti boju ili boje li nad njim. Dodatna prednost je da će beli bazu čine ostale boje traju duže i izgledati puno svjetlija.

9. Napravite vlastiti gel eyeliner

Za deblji, tamnije linije, potrebno je samo da držite olovku eyeliner u plamen za jednu sekundu, a zatim da se ohladi još 15 sekundi prije nanošenja ga na oči. To čini olovku eyeliner mekši i, odnosno, lakše i brže da se prijave.

10. X je za Amorov luk

Da bi se lakše da Amorov luk pogled na usnama, prije nego ističući usne i nanošenja ruža za usne, nacrtajte x na sredini gornje usne. To će poslužiti kao vodič i da ceo posao mnogo preciznije i brže.

Da li imate omiljeni šminka hack?

load...