Šminka

10 online alata koji mogu povećati vašu produktivnost

10 online alata koji mogu povećati vašu produktivnost

Mnogi od nas ne koriste sve uštedu vremena funkcije i aplikacije koje su nam dostupne na našem laptop telefone i tablete, ali postoje tisuće online alate koji vam mogu pomoći organizirati svoj život i povećati produktivnost i puno njih su potpuno besplatno. Postoje alati za upravljanje svoje vrijeme, postoje učiniti listama prioriteta zadataka, a postoji čak i aplikacije koje će prestati da te dokono surfanje web, kada treba raditi. Ako vam treba malo pomoći ostati na vrhu sve vaše svakodnevne zadatke, evo deset online alate koji će učiniti vaš dan više produktivniji.

1. Dreaminder

Svako treba da učine sve što mogu da prate svoje snove, ali koliko snovi da li ste imali i onda zaboravio? Dreaminder je uredan malo online aplikacija koja vam omogućava da napomenu iz snova i postavite doba u kojem želite da se kad se to ostvari. Tada ćete dobiti podsjetnike o tim snovima, tako da je to odličan način da se motivira i kako bi bili sigurni da nikada ne izgubiti iz vida svoje snove

2. StayFocusd

StayFocusd je online linija alat za svakoga tko je ikada bio ometen Twitter ili YouTube video zapise kada je trebalo da se radi nešto produktivniji online, što je vjerojatno samo o svima! Ovo je Google Chrome proširenje koje će kontrolirati koliko vremena možete potrošiti na gubljenje vremena lokacijama tokom dana. Ako ne možete odoljeti porivu da proverim svojim prijateljima na Facebooku, kada treba raditi, možete odrediti vremenski rok za lokaciju ili možete sami blokirati potpuno od njega i drugih sličnih web stranica

load...

3. Time Out

Ostanete produktivni cijeli dan, morate uzeti redovne kratke pauze, ali to je lako zaboraviti da savjet kada zadubljen u svoj posao. Time Out rješava taj problem za vas, omogućujući vam da postavite tajmer podsjetiti da uzmete pauze od ekrana. Kada je vrijeme za vas da desetak minuta odmora, polako će nestati ekran i dati vam podsjetnik, tako da neće nastaviti raditi i pneumatika sebe van.

4. Google Calendar

Još jedan dobar savjet o tome kako bi se povećala produktivnost je da koristite Google kalendar. Već imate neke od najboljih alata produktivnost na računaru, ali verovatno ih ne koriste, ili možda ni ne znaju da su tu. Google kalendar, na primjer, je besplatan za korištenje online kalendar koji možete sinkronizirati s gotovo svim drugim vrstama kalendara. Možete ga koristiti na svim svojim uređajima i možete postaviti termin, e-mail podsjetnike, pa čak i raspored termin sa svojim prijateljima.

5. Ne zaboravite na mlijeko

Ne zaboravite mlijeku je sveobuhvatan online da uradi popis aplikacija. Možete postaviti zadatke, s rokovima dospijeća, a zadaci su dostupni iz drugih aplikacija i na druge uređaje. On pruža jednostavan način za upravljanje sve, od vašeg rada projekata, da podsjećajući vas koji dan da izbaci smeće kod kuće.

load...

6. Uberconference

Ubetrconfrenerce je samo jedan od mnogih aplikacija za video konferencije na raspolaganju, a mnogi od njih su potpuno besplatni za korištenje. Oni omogućavaju vam da podesite video konferencijske pozive s mnogo ljudi, tako da možete održavati sastanke na internetu i ne treba da napusti kancelariju na sve. To štedi puno vremena i troškova putovanja i ove aplikacije su vrlo lako instalirati i koristiti.

7. Track Time

Track Time je produktivnost alat koji će voditi računa o tome koliko vremena provodite na različite zadatke na računaru. Ona radi u pozadini i, na kraju dana, vi ćete biti u mogućnosti vidjeti točno koliko put kada je proveo odgovarajući na e-poštu i koliko ste vremena proveli na Twitteru. To je dobar način da saznate gdje sve svoje vrijeme je stvarno da svaki dan.

8. FocusBooster

FocusBooster je kao sofisticiranija verzija Time Out koje smo već spomenuli. Ove online produktivnost aplikacija upravlja svoje vrijeme zakazivanjem svojim svakodnevnim aktivnostima u jednu zadaci svakog dvadeset i pet minuta, nakon čega, od vas će biti zatraženo da napravite kratku pauzu. To je odličan način da se rad u disciplinovan mode i to također prati u ukupnom iznosu od vremena koje se troši na svaki zadatak, tako da možete vidjeti gdje možete biti gubljenje vremena.

9. Mystickies

Mystickies je kompjuterizovani verzija post-it-komentar. To je tako jednostavna ideja, ali to je tako korisno. Možete bi se pojavila aplikacija u svakom trenutku i, baš kao papir post-it-note, imajte na umu poruku dole, zapišite, ili zapišite ideju ste imali, i tu poruku će ostati vidljiva sve dok ste spremni da izvadite ga.

10. Diigo

Diigo vam omogućava da organizirati sve svoje omiljene web stranice i web sadržaja na jednom mjestu. To je mnogo lakše nego samo čuvanje web stranice kao omiljene u vašem pregledniku i možete istaknuti prolaza na web stranici da ste pronašli posebno zanimljivo, ili dodati vlastite bilješke i označavanje na sadržaj kao dobro. Također se možete organizirati svoje spremljene web stranice u listi, tako da su lako ponovo naći kasnije.

Kako povećati produktivnost? Koji su najbolji savjeti?

load...