Šminka

10 pametnih saveta za devojčice koje žele da promene svoj oblik lica

10 pametnih saveta za devojčice koje žele da promene svoj oblik lica

Ako ste ikada pogledao u ogledalo i pomislio vaše lice izgledalo malo predugo, masti, ili pravokutni, onda nema potrebe da se u potrazi za dobrim kozmetičkih kirurga, jer možete oblik vašeg lica lako, ako samo znaš malo šminke trikova. Kopirnih i isticanje jednostavno koristi šminku za stvaranje svjetla i hlad i, uz malo prakse, možete koristiti tehnike oblikovanje velikog efekta. Pomoću mat temelj koji je dvije nijanse tamniji od vaše kože za stvaranje sjena, i marker koji je dvije nijanse lakši, da naglasi svjetlo; možete potpuno preobraziti ukupnu oblik vašeg lica. Prije svega, ipak, morate shvatiti što je oblik vašeg lica i gdje da se prijave svijetlih i tamnih to promijeniti. Evo deset kontura makeup savjete o tome kako da odluče šta obliku lica imate i kako možete ga promijeniti sa šminkom.

1. Contour makeup savjete za lice u obliku srca

Niko od nas naše savršen i svako od lica je jedinstven, ali svrha oblikovanje je da istakne karakteristike asa koja vam se sviđa i da izbalansira tvoju funkcije tako da vaše lice izgleda više simetričan. Ako imate lice u obliku srca, na primjer, onda obrazi će biti širi od vaše kose i brade je dosta uska i pokaza. Uravnotežiti ukupne oblik vašeg lica, možete se oblikuju niz stranu vašeg lica iz hramova, do sredine obraza, koja bi imala učinak sužavanja gornji dio lica. Ako se oblikuju kraja brade i naglašavaju sredini, to će učiniti brade izgledaju šire i manje pokaza.

2. Contour makeup savjete za lice kvadratnog oblika

Ako imate kvadratnog oblika lica, što će značiti da je širina vašeg lica je skoro isti kao i dužinu i vaša vilica i kose su otprilike iste širine, onda možete koristiti kopirnih za stvaranje oblikovanim siluetu. Kopirnih vaše hramove i strane čela će vitke linije širine glavu i naglašavajući centar vašeg čela će stvoriti više oblika. Ističući ispod očiju i kopirnih jagodice će se stanji srednji dio vašeg lica i možete dati svoje brade više oblik po konturi vilicu liniju i naglašavajući kraja brade.

load...

3. Contour makeup savjete u obliku dijamanta lice

Lice u obliku dijamanta znači da imate izduženo lice, bradu je naglasio, a širina vaše kose je uži od tvog obraza. Da izglade blago ugaoni oblik ovog tipa lica, možete istaknuti centar čela i brade, a ispod očiju s obrnutog trougla. Zatim se oblikuju područje odmah ispod jagodice od ušiju do centra obraza. Ukupni efekt će biti da vaše lice izgleda više zaobljeni.

4. Contour makeup savjete za oblika lica duguljast

Je oblikovan lice duguljasto odlikuje vaše lice što otprilike dvostruko duže nego što je širok i bradu, vilicu i kose nisu posebno izražena, tako da će se oblikovanje usmjerene na davanje lice više oblika. Da biste to učinili, kontura odmah ispod kose da se smanji pojavljivanje na veličinu vašeg čela, ispod brade da izgleda svestrani, i dole sa strane vašeg lica, od ušiju do sredine obraza, i to će tanak to područje malo smiri. Označite sa dugom obrnutog trougla ispod očiju, a vi ćete imati mnogo oblikovanim funkcije.

5. Contour makeup savjete za lice pravougaoni

Tvoje lice se može opisati kao pravougaoni ako je dosta dugo, vaše kose i vilicu linije su otprilike iste širine, a vilica je prilično trgu. Sa ovom obliku lica, mogao bi se oblikuju uz vaše kose da ga niže, niz strane vašeg čela da izgleda uže, i samo pod vilicom da mu daju više oblika. Vi svibanj također žele se oblikuju pod jagodice na tanke to područje vašeg lica. Ističući sredini brade će učiniti da izgleda još izraženiji i naglašavajući ispod očiju će uljepšati se to područje vašeg lica.

load...

6. Contour makeup savjete za oblikovane lice oval

Je lice ovalnog bi vjerovatno bolje opisati kao naopako oblik dole jaje. Tvoje lice će biti oko jedan i pol puta duže kao što je širok i vilicu, kose i brade su prilično zaobljene. Ako imate ovaj oblik lica, konturiranje strane vašeg čela pojaviće se uži i kopirnih ispod jagodice će tanak dole tom području. Ako zatim označite sredinu čela i centra brade, koji će dati više definicije na tim područjima. Na kraju, mogli uljepšati područje oko očiju isticanjem obrva i ispod očiju.

7. Contour makeup savjete za lice okruglog oblika

Ako imate okruglo lice onda širinu i dužinu vašeg lica oko jednaki i funkcijama su zaobljeni. Cilj kopirnih sa ovom obliku lica bio bi da se izdužiti oblik lica. Da biste to učinili, možete se oblikuju od strane čela, niz hramova i onda kriva niz stranu vašeg lica na vilice, koja će imati efekat da vaše lice izgleda uže. Označite središtu čela, ispod očiju i na sredini brade kako bi više svjetla na ovim prostorima.

8. Napravite svoj nos izgled tanji

Možete koristiti oblikovanje promijeniti izgled pojedinih karakteristika vašeg lica previše. Ako želiš da ti nos izgledati tanji, na primjer, nanesite korektor ili fondacija koja je dvije nijanse tamniji od ton vaše kože sa strane nosa i vrhunac duž nosa.

9. Napravite šiljastim bradu izgledati mekše

Principima isticanje su isti za bilo koju funkciju lica. Da bi se šiljastim bradu izgledaju zaobljenije, ti bi primijeniti highlighter duž vilicu i oblikuju prema kraju brade. Upaljač područja kože na licu će izgledati izraženije i tamnije oni će nestati još u pozadini.

10. Contour makeup savjete za zaokruživanje kvadrat vilice

Evo još jedan primjer kako možete koristiti šminku za promjenu funkcije vašeg lica. Da izglade linije kvadrata vilice, kontura sve oko rubova vilice i lice i više i oko linije kose i naglašavaju vrhu jagodica. To će dati svoje lice puno mekši i zaobljeni izgled.

Koje su vaše najbolje kontura makeup savjete?

load...