Šminka

10 saveta o šminkanju o tome kako napraviti prelepe oči dima

10 saveta o šminkanju o tome kako napraviti prelepe oči dima

Izgled smokey eye je dramatična i glave okreću makeup look, što zapravo čini izjavu, kada uđete u sobu. Pogledajte na bilo koji časopis u ovom trenutku, a vi ste sigurni da vidite model ili osoba Sporting prekrasan izgled smokey eye, pa ako želite da im se pridruže u ovom trendu, pročitajte deset naše savjete o tome kako da to smokey eyes:

1. Počnite s ostatkom vašeg lica prvi

Naš prvi savjet o tome kako da to smokey eyes make-up je - početi sa svojim licem. Tvoje oči će biti kruna slave, pa ih ostaviti do prošle. Nanesite temelj, rumenilo itd, ali ne zaboravite da držite obraze i usne na svjetlo strani, to je oči koje će pružiti svu dramu.

2. Pripremite svoje oči

Sljedeći savjet kako da to smokey eyes je - prvo pripremiti vaše oči primjenom prajmer oka, ili lako nijansu korektora ili fondacije da rade kao prajmer. Se odnose na vaš pod područje oko očiju i kapaka, a onda, dati malo vremena da se osuši i da će djelovati kao baza za senku, što će spriječiti gužvanje i učiniti vaš šminka traje duže.

load...

3. Line oči

Zatim, red oči, i gornje i donje strane, sa crnim Olovka za oči, od ugla do ugla, držeći je kao blizu linije trepavica što možete. Da ga bliže trepavicama, prstom, nježno ga pomaknite desno do linije.

4. Nanesite crno sjenilo

Nanesite crnu sjenilo sa četkom ili spužvom vrhom aplikatora, neposredno iznad olovkom području; razmazuje i stapaju sa čistom četkom, prsta ili Q-tip.

5. Nanesite lakši boje sjenilo

Sada ste dodali crni sjenilo, možete dodati lakši nijansu smeđe ili sive boje sjenila preko kapka za to prilično smokey efekt oku, tako da svoje crno postepeno pretvara u svjetlo sive ili smeđe. Počevši od linije trepavica i kreće prema pregiba kapka, glatka i uklopiti ga za mekši, lijep i postepeno smokey eye; zatim dodajte bijelo ili svjetlo boje šampanjca u unutrašnje uglove ili oči i ispod obrva, da se stvori taj višedimenzionalni, prilično look.

load...

6. Curl trepavicama

Uvijanje vaše trepavice je još jedan važan tajna onih koji znaju kako se to smokey eyes lijepo. Platio si sve to pažnju radi odličan posao na sjenilo, tako završiti izgled sa malo rada na trepavicama. Savijajući trepavice će prvo učiniti vaše oči ističu i da vam da "širom otvorenih očiju 'izgled.

7. Dodajte dosta maskare

Nakon što ste uvijene trepavice, dajte im velikodušno sloj maskare; čekaj malo, a onda im dati još jednu jaknu ili dva da se stvori to divno, smoldery drama efekt. Da bi rotora u trepavice duže, pokušajte koristiti vodootpornu maskaru, izgleda da da drži curl za mnogo duže, nego što je uobičajen.

8. Dodajte malo Oživite smokey izgled očiju

Začinite svoj smokey stvaranje oka bojenja vrhove vaše trepavice sa nekim zlatnim, srebrnaste ili drugih maskaru u boji ili dodati malo sjaja na centar kapka. Ne postoji obaveza da se koristiti samo crne, sive i smeđe boje za lijepe smokey eyes, upotreba god boje želite, to je vaše stvaranje, pa podivljaju i dobiti umjetnički!

9. Počistite

Skoro učinio, ali prije nego što odeš, tu je još jedan važan savjet kako da to smokey eyes - ne zaboravi da pospremim, provjerite za bilo kakve posljedice ili mrlje, bilo je mnogo šminke događa ovdje! Odgurujem bilo pao sjenilo sa ventilatorom četkom i očistite mrlje sa blazinicom.

10. Odmaknite se i divim!

Posljednji posao, uzeti jedan korak natrag i diviti svoj ručni rad. Provjerite da niste propustili nikakve mrlje, dodati konačne dotakne i spremni ste da ideš, smokey Zavodnica oko!

Koje su vaše makeup savjete o tome kako da to smokey eyes? Molim vas, podijelite svoj makeup savjete i trikove u komentar ispod teksta.

load...