Šminka

10 saveti za ljepotu od Marilyn Monroe

10 saveti za ljepotu od Marilyn Monroe

1) Za stvaranje punije usne šminker Marilyn Monroe koristi za primjenu do 5 različitih nijansi karmina i sjaj slojevito jedan na vrhu drugog da se postigne multidimenzionalne rezultat: tamnijim nijansama crvene - na vanjskim uglovima i lakši nijanse - u sredini njenih usana, on je dodao neke highlighter na pramcu u Amorov i na sredini donje usne kao dobro. Slojeviti karmin i sjaj na vrhu to je Marilyn usne izgledaju neverovatno opojno.

2) Marilyn koristiti vazelin ispod temelja dodati lijep sjaj koži. Ovaj trik joj je koža izgleda nevjerojatno svježe i sjajne pred kamerom, stvarajući vrstu mekog fokusa izgled.

3) Glumica nosio pola set trepavica na vanjskom uglovima njenih očiju da produži oblik njenih očiju, a onda - nekoliko slojeva maskare i njene trepavice izgledala savršeno!

load...

4) Da biste poboljšali karakteristike lice u obliku srca, i šminker Marilyn Monroe koristi nekoliko trikova: da proširi gornjoj polovini njeno lice je koristio marker, kao i ukazao na luk Marilyn obrve, ovo je pomoglo da joj proširi čelo; i tada je oblikovana i senovite donjoj polovini njenog lica sa tamniju nijansu pudera da daju iluziju uske vilice i tanji lice.

5) Whitey (šminker Marilyn Monroe) koji se koristi rumenilo da se skrati i oblikuju Marilyn nos, kao i za poboljšanje jagodicama. On bi Navlažite malo rumenila na vrh nosa i onda na vrhu sa vazelinom i prah da se postigne pravo meke teksture fokus i da joj nos izgledati kraće.

6) da proširi Marilyn oči da bi liniju oči sa crnim ili smeđe eyeliner, počevši od unutrašnjeg ugla sve do vanjskog ugla, čime je izlaz i više.

7) Pomoću meke smeđe olovka, šminker Marilyn koristi da bi privukli mali lažni sjenu na kraju svoje donje linije trepavica, linija pecanje dole, kao da je to bio senka dolazi iz gornje trepavice. To je dalo Marilyn joj zavodljiv i prepoznatljiv izgled i pomogao da otvori oči. Jaz između dvije linije (gornji kapak eyeliner i "lažni sjena" linije na liniju donjih trepavica) bio je ispunjen sa bijelom olovkom da završimo savršen Marilyn Pogledajmo potpis oka.

load...

8) Istaknite oči širom. To znači da se prijave na highlighter u unutarnji kut očiju, na obrva i ispod očiju.

9) Za izradu mekih sjena u nabor na Marilyn oči, njen poklopci su obložene kremastu bijelo sjenilo prvo svuda poklopac do obrva, a zatim, meki smoky smeđe (ili meku srebrnasto plave) shadow je primijenjen na vanjski nabor. Ovo joj je dao oči vrlo elegantan i jednostavan dubine.

10) Marilyn nosila samo roze ili korala rumenila da uvijek izgledaju svježe.

Nadam se da ćete naći zanimljive stvari za sebe. Koji od ovih saveta je omiljena? Dijeliti svoje misli sa mnom u odjeljku komentar je.

load...