Šminka

10 saveti za ljepotu za dugotrajnu ruž za usne

10 saveti za ljepotu za dugotrajnu ruž za usne

Kada vidite modela u časopisima, njihov ruž uvijek izgleda besprijekoran, ali onda, imaju šminke profesionalac da se prijave za njih, a oni samo moraju brinuti o tome u trajanju od sat vremena ili tako. Za nas ostale, ruž za usne treba da traje što je duže moguće, a nemamo nikoga da ga dotjerati za nas, tako da sve što će učiniti ruž traje duže mora da je dobra vijest. Ruž za usne je jedan od najtežih elemenata šminke da bi izgleda dobro, cijeli dan. Tvoje usne su uvijek u pokretu, jedeš i piješ, pa nije ni čudo da ruž za usne rijetko traje dugo. Ako želite dati svoj ruž malo više izdržljivost, pročitajte ovih deset velikih ljepotu savjeti za dugotrajan ruž za usne.

1. Držite usne glatkim ih piling

Redovno piling svoje usne da ih zadrži meke i Sop pahuljice suhe kože upropastiti ruž za usne. Možete kupiti piling za usne piling, ili biste mogli da nježno oprati tvoje usne sa četkicom za zube. Držanje tvoje usne ekspandiranog će pomoći vašem ruž ide na glatko i čine ga izgledati sjajno za duže.

2. Start sa čistim usnama

Da biste dobili dugotrajni ruž za usne, morate biti sigurni da vaše usne su savršeno čisti prije nego što počnete. Bilo koja masti ili ulja iz hrane, na primjer, ili masnu regenerator od vašeg lica, će zaustaviti karmin pridržavajući se tvoje usne. Operite usne temeljno prije nanošenja ruža za usne i izbrisati ih kako bi bili sigurni da ne postoji lijevo vlaga koja bi mogla uništiti učinak ruža za usne i zaustaviti ide glatko.

load...

3. Držite usne dobro hidrirani

Koristeći balzam za usne redovito će također pomoći da vaše usne glatke i obrađuješ besplatan, ali to je također dobra ideja da ga koriste ispod karmin previše. Nanesite balzam za usne za desetak minuta prije nego što se prijavite za usne i to će hidriraju tvoje usne i zaustaviti ruž za usne koji se apsorbira tvoje usne. Najbolji način da to učinite je da se prvo nanesite balzam za usne, a onda to lice i šminke oko očiju, i napišite karmin do poslednjeg.

4. Koristite ruž za usne prajmer

Prvi osnovno pravilo slijediti ako želite dugotrajniji karmin je da se koristi ruž primera. Ovaj mali dodatni korak će omogućiti nesmetan bazu na kojoj će se primijeniti ruž i to će učiniti ruž štap sa svojim usnama mnogo bolje previše. Iznenađujuće, nije svaki store prodaje ruž bukvar, ali pogledajte oko za to, jer će to biti dobro vrijedno truda. Kapisle imaju voštani teksturu koja pomaže karmin zalijepite i izgledati odlično za mnogo duže.

5. Upoznajte najboljih brendova

Vrlo jeftini ruževa će nestati vrlo brzo, tako da je dobro vrijedi provesti malo ekstra dobiti kvalitetan brand karmina ako zaista želite da traje. Ruž za usne je jedan komad šminke koji ste stvarno dobiti ono što ste platili, tako da idu na kvalitetu brenda i dugotrajne ruž, kad god možeš.

load...

6. Odaberite pravu nijansu

Hladu ruž za usne koji koristite će odrediti koliko dugo ruž traje. U principu, upaljač sjeni ruževa, brže će nestati. Tamnije boje sadrže više pigmenta, tako da zadrže boju duže i manje su šanse da se protrlja kada ga piti i jesti ili samo kad lizati usne.

7. Kako zaustaviti feathering

Kao i postava tvoje usne, možete zaustaviti feathering, ili krvarenje, primjenom male količine jasno obrva gela ili jasno maskara oko izvan vaše usne linije. To će pružiti i nevidljivu barijeru oko usana da će prestati karmin ispiranja na vašu kožu.

8. Nanesite dva sloja

Kada se primjenjuju ruž za usne, uvijek nanijeti jedan sloj, izbrisati s nekim papirom, a zatim nanesite drugi sloj. Čini se malo vremena da radim, ali da je jedan dodatni sloj zaista učiniti sve razlike. Kao što je ruž traje duže, to također čini boje izgledaju mnogo življe.

9. Koristite puder za postavljanje karmin

Kao završni dodir kako bi vaš ruž na mjestu duže, nakon što su se prijavili svoj ruž, stavite jednoslojne tkivo preko usana, a zatim prašine preko toga sa finim, prozirni prah. To će pomoći vašem karmin postaviti kako treba i da će zadržati tražim savršen satima.

10. Preskoči sjaj

Sjajila često sadrže ulja i drugih sastojaka koji mogu razbiti ruž za usne i razrijedite efikasnost karmin. Sjajilo za usne preko ruža može izgledati sjajno, ali preskočiti, ako zaista želite da vaš ruž traje dugo vremena.

Koje su vaše omiljene dugotrajni ruž za usne?

load...