Šminka

10 savjeta o produktivnosti za one koji vole da odlažu

10 savjeta o produktivnosti za one koji vole da odlažu

To je čudna stvar; iako je znao da smo rok nazire, mi ćemo u odsustvu bez predrasuda radimo stvari koje stvarno ne treba da rade i koji put otpada. Radije nego rad na zadatku, mi umjesto toga odlučiti da listati putem društvenih medija, upload fotografije, gledati funny video na YouTube-u, čitati časopis ili gledati televiziju. Znamo da bismo trebali raditi, ali smo polako i odlučiti da ne radi ništa.

Kao da je rad će samo da se brine o sebi!

Svi su odugovlačio. Za neke, odugovlačenje čak i način života. To je fenomen koji ne možete pobjeći. Bez obzira koliko misliš da ćeš dobiti neki rad narednih dana, bit ćete uvijek završiti dan znajući da stvarno nisam se puno radi na sve. Dok nećemo gledati na ono što uzrokuje trebao popustiti i uzimanje stvari lako u ovom članku, mi ćemo pokušati pružiti rješenje ako ste u potrazi za vašeg igru ​​i osvojite stvari. Hajde da pogledamo 10 produktivnost savjeta za one koji samo vole da beskrajno odugovlačiti u noć.

load...

Dovesti Rokovi Forward

Jedna od glavnih stvari koje uzrokuje odugovlačenje je rok koji je u dalekoj budućnosti. Kada znate da imate dovoljno vremena da završi nešto, vi ćete uzeti sve to vrijeme. Radije nego rad na zadacima malo po malo, vi ćete čekati do zadnjeg trenutka jer znate da imate dovoljno vremena.

A mali trik o tome kako da se zaustavi Procrastinating je da osobno donijeti svoj rok naprijed. Ako vam neko daje 2 tjedna da nešto uradi, sebi sedam dana. A ako si ti da postavlja svoj rokova, biti malo gori s njima. Dajte sebi kratkim rokovima; ćete biti iznenađeni na koliko možete obaviti.

Uvesti novo radno okruženje

Često, to je naša radno okruženje koje izaziva nas da odugovlači. Bacite pogled na vaš rad stanica; kako izgleda? Da li postoje puno ometanja u blizini? Da li je to previše udoban i snuggly? Možda je to previše blag i bezličan?

load...

Odličan način za poboljšanje vaše radno okruženje za letanje inspirativni citati i postere na zidu. Potreban vam stvari koje sami podsjećaju na potrebu da se dobro radi. Treba ti motivacijski stvari, za razliku od stvari koje će vam samo omesti.

Eliminirati Vaš Pit-Stops

Ponekad mi odugovlačiti jer smo okruženi odugovlačenjem pit-zaustavlja. To su stvari koje mogu nas lako omesti i uzeti vremena. Na primjer, tvoja bi mogla biti Facebook ili vaš mobilni telefon.

Jednom kada ste identifikovali vaše odugovlačenje pit-stajališta, vrijeme je da ih eliminirati. Ako Facebook je jedan od vaših glavni pit-stajališta, trebalo bi onemogućiti svoj profil privremeno. Ako je vaš mobilni telefon, potrebno je da isključite ga i zaključati ga u svojoj sobi, daleko od dohvata ruke.

Use Your Online Time mudrije

To je sve tako lako pop na zabavan YouTube video ili stabljika nečije Facebook profilu za nekoliko sati. Ona pomaže da se naš um off stvari, a često nam daje kikot. Bolje od bilo čega drugog, to pomaže da prođe vrijeme.

Ali kako o korištenju vaše online vrijeme više produktivno? Umjesto da gledate smiješno YouTube video, zašto ne gledam inspirativna YouTube video, kao što su TED Talk? Umjesto uhođenja svojih prijatelja Facebook za trač, zašto ne čita neke inspirativne citate za malo znanja i motivacije? Prolazi vrijeme, ali to će vam dati voki-zapravo se nešto uradi.

Dobiti Odgovornost Buddy

Izrada sebe odgovornost za nešto u redu, ali ne uvijek rade. Umjesto toga, trebalo bi da uparite sa drugara koji također želi poboljšati svoju produktivnost. Ovaj prijatelj može biti vaša odgovornost prijatelj - i ti ćeš biti njihova.

Možete postaviti ciljeve zajedno; kad god jedan od vas zabušava, drugi može vas podsjetiti da vam je potrebno da se vrati u igru. Na kraju krajeva, vi ste zajedno u ovome i ako jedan od vas vuče svoju težinu, oboje pate.

Zvati svojim prijateljem

Toliko vremena se troši na Facebook chat / poruka teme.

Da ne spominjemo komentare zid.

Jednom kada uđete u razgovor na Facebook-u, to može ići na zauvijek.

Jedan od najlakših načina da se prevaziđu to je da pozovem svoje prijatelje na razgovor. Jednom kad spusti telefon, razgovor je završio i možete se vratiti na posao.

Ustati rano

Jedan od glavnih neprijatelja produktivnosti je ustajanje iz kreveta prekasno. Izležavaju pod posteljina za "još pet minuta" je znak loš stav. Prije nego što vam je poznato, to je 11:00, a ti nemaš ništa učinio.

Kada dođete do super rano, zapravo se tako velika da ne možete pomoći, ali da neki posao. Osim toga, znajući da si se prije svih ostalih je nevjerojatno inspirativan; dok su svi ostali i dalje kasni, ti si postizanje stvari. Ti si u prednosti.

Ugodna Up To Time

Jeste li ikada postignut na kraju dana i upitao: "Odakle sve vrijeme GO ?! Nemam ništa GOTOVO !! "? Svi mi imamo. Biti zbunjen vremenom je znak da niste prijatelj vremena.

Predlažemo da dođete do malo bolje znaju put. Saznati koliko je vremena potrebno da se postigne zadataka, kao i koliko dugo trošite na besmislene stvari. Pronalaženje gdje ide na vremenu znači da ćete biti u mogućnosti upravljati svoje vrijeme mnogo bolje.

Nagradite sebe

Teški zadaci su često one koje jednostavno ne mogu suočiti sa početkom. Mi smo odgoditi ih za što je duže moguće. Ako je teško zadataka koji su vam neprijatelj, trebalo bi razviti sistem nagrađivanja. Nakon napornog radnog za 30 minuta, sebi mini nagradu. Ovo bi moglo biti ništa, kao što je komad torte, nekoliko minuta hoda ili kafu.

Use Your Morning Wisely

Ako rano ustati, možete koristiti svoj jutro planirati ostatak dana. Jedan od glavnih razloga zašto smo odugovlači je jer nemamo raspored; nemamo pojma šta ćemo uraditi tokom dana. Znamo da moramo raditi stvari, ali ih nismo prioritet i pretpostaviti možemo izvući s radi malo tu i malo tamo.

Kako zaustaviti procrastinating? Koji su najbolji savjeti?

load...