Šminka

10 savjeta o tome kako učiniti svoj šmink trajati cijeli dan, ako je vaša koža masna

10 savjeta o tome kako učiniti svoj šmink trajati cijeli dan, ako je vaša koža masna

Masna koža nije sve tako loše. Vi ste manje šanse da razviju linije i bore, a koža će uvijek biti dobro hidrirana. Ali, masna koža može značiti da šminka je veći izazov i najveća poteškoća drži šminku izgleda super cijeli dan zajedno, posebno u vrućim ljetnim mjesecima. Niko ne želi da ima provesti dosta vremena mukotrpno usavršavanju svoje šminke, samo da se to klizi iz njihovih lica nekoliko sati kasnije, pa evo deset savjeta o tome kako da šminka posljednji cijeli dan, čak i ako imate masnu kožu.

1. Očistite lice pravilno ujutro

Prva stvar koja je apsolutni imperativ, ako imate masnu kožu, je kako bi bili sigurni da ste očistiti svoje lice temeljito svakog jutra. Trebalo bi da koristite sredstvo za čišćenje koji ima najmanje 2% salicilne kiseline. Salicilna kiselina će razbiti i ukloniti ulje na svojoj koži, ali to neće osušiti kožu van. Takođe bi trebalo osigurati da perete ruke prije nego što očisti lice, ili ćete prenijeti ulje na ruke, ravno na vašu kožu.

2. Očistite svoj T zonu sa trljanje alkoholom

Ako su posebno skloni ulje na T-zonu, a zatim brzo prevlačenja sa trljanje alkoholom svakog jutra će vam pomoći u borbi protiv toga. Samo stavi kap ili dvije trljanje alkohol na nekim vate i obrišite ga brzo preko čela, nosa i brade. Trebalo bi koristiti samo vrlo male količine trljanje alkoholom, iako, ili se može isušiti kožu previše.

load...

3. Pazite šta jedete

Još jedan važan savjet o tome kako da se šminka posljednji cijeli dan je biti oprezan o tome šta jedete. Ako već imate masnu kožu, onda je zadnja stvar koju želite uraditi je da se znoji više. Izbjegavajte vruće, začinjene hrane, i pazi na alkohol previše. Pokušajte ograničiti piće na samo jednu popiti noći i ostaviti začinjenu hranu za dane kada ćete biti kod kuće. Također, možete probati jesti više namirnica koje sadrže vitamin A, kao što su šargarepa i spanać. Vitamin A može pomoći da uspori proizvodnju nafte u vašoj koži.

4. Hidrataciju sa bez ulja

Čak i masnu kožu treba hidratacija i, ako ne vlaže na sve, vaša koža će ići u overdrive i proizvesti još ulja. Koristite svjetlo, bez krema na bazi hidratantnu kremu bez ulja, a kada ga koristite, budite sigurni da ste omogućiti dovoljno vremena za hidratantne kreme da potopi u kožu, prije nego što se prijavite bilo kakve šminke.

5. Pokušajte stavljajući u prahu na ranije temelj

Stavljanje tanak sloj praha na, prije nanošenja temelja, možda zvuči pomalo čudno, ali to je stvarno dobar način da se zadrži ulje na odstojanju duže. Prah će pomoći da popuni pore u koži i zaustavi ulje prolazi. Koristeći prah prvo mogli zadržati svoje lice bez ulja za do osam sati u isto vrijeme.

load...

6. Koristite mat bukvar

Sljedeći dobar savjet o tome kako da se šminka posljednji cijeli dan je da se koristi mat premazom. A Primer je dobro za bilo koji tip kože, ali za masnu kožu, ona je bitan. Nanesite mat premaz i to će vam dati gladak platno na kojem će se primjenjivati ​​do kraja šminke. Što je još važnije, to će pružiti savršena baza koja će držati šminka na mjestu satima i satima. Ako imate masnu ten, trebalo bi, barem, koristite anti-sjaj prajmer bez ulja na čelo, nos i brada, nakon što ste očistili svoje lice.

7. Izbjegavajte korištenje korektor na kapke

Dosta žene koriste korektor na kapke, ali ako imate masnu kožu, onda je ovo definitivno nije dobra ideja za vas. Koristite prajmer koji je posebno dizajniran za kapke i to će pomoći da se upije masnoća tokom dana. A korektor je dizajniran samo da vam još boje, tako da neće biti ni blizu kao efikasan u držeći svoj sjenilo na mjestu kao pravi prajmer će biti.

8. Koristite pravo temelj

Izbor pravo temelj za masnu kožu je još jedan dobar savjet o tome kako da se šminka posljednji cijeli dan i to može učiniti sve razlike previše. Za dugotrajne šminke, izaberite bez ulja na bazi minerala mat temelj koji nema mirisa. To je najbolje da se prijave temelj četkom, ako imate masnu kožu. To će pomoći da se popuni pore bolje i apsorbuje više višak ulja.

9. Pokušajte glineni masku jednom tjedno

Upotreba gline masku jednom tjedno će vam pomoći zadržati masnu kožu pod kontrolom i da će pomoći vašem šminke boravak gdje treba. Jedan od najboljih gline za korištenje, ako imate masnu kožu, je Kaolin glina, što je odlično za upijanje ulja. Kada koristite gline maska ​​za lice, možda ćete bolje rezultate ako ne ostavite sve dok se u potpunosti ne osuši; operite ga kad je još malo vlažna. Ako ostavite da se osuši, možda bi privukli previše ulja iz vaše kože i napišite kožu vrlo suha.

10. Carry upijača i prah s vama

Naš konačni savjet o tome kako da se šminka posljednji cijeli dan je za nošenje upijača i prah s tobom. Česta greška da su mnoge žene čine je da oni koriste puder na licu tokom dana bez upijajuća prvi. Kada je potrebno za borbu protiv sjajne kože, uvijek blot prvi, a zatim nanesite puder, ili ćete završiti sa užasan cakey nered!

Kako napraviti šminka zadnji cijeli dan? Koji su vaši savjeti?

load...