Šminka

10 savjeta o tome kako učiniti vašu vožnju produktivnijom

10 savjeta o tome kako učiniti vašu vožnju produktivnijom

Za većinu ljudi, svakodnevno mijenjati na posao je ništa više nego dosadan gubljenje vremena. Bilo da se vozite na posao, ili vozom, to je i dalje ista stara frustrirajuće putovanje iz dana u dan. Jedina dobra stvar koja mi se dogodila u svakodnevnu proteklih godina je dolazak pametnih telefona i tableta, što znači da su dostupni sada više opcija za vas da okupira svoje vrijeme. Vozači su još pomalo ograničen u onome što mogu učiniti, ali barem ako putovanje javnim prijevozom, možete dobiti online i dobiti nešto produktivno uradi. Dakle, umjesto da zuri kroz prozor sve do raditi, pogledajte ovih deset načina na koje možete napraviti svoj put migranti produktivnijim.

1. Dajte zatvaranje očiju

Dobivanje malo sna možda ne zvuči kao produktivan način da provedete svoje vrijeme, ali ako ste jedan od mnogih koji mora ustati u ranim jutarnjim satima da uhvate prvi voz, od vas će znati kako pražnjenje onih dugih dana može biti. Nemojte se bojati da preuzme naduvavanje jastuk na odlazak na posao i dobiti Forty Winks na putu do posla, ako je to potrebno.

2. Kreirajte svoju listu zadataka za taj dan

Sa ili bez elektronski uređaj, možete napraviti popis onoga što treba da uradite u toku dana. Čine ga više nego samo popis zadataka, međutim, čine ga popis onoga što želite da postignete. Stvari kao; ono što će učiniti da te korak bliže tom promocijom, ili ono što će reći na tom sastanku da se i sami primijetili.

load...

3. Catch up na vijestima

Boravak u toku sa aktuelnim pitanjima možete izvršiti na više nego samo vrijeme punila. Potražite najnovije vijesti u vašoj industriji, ili se pretplatite na stručnim časopisima, tako da možete impresionirati šefove sa svim svojim do datuma info. To će vam pomoći zadržati korak ispred vaših kolega na poslu.

4. Idite kroz inbox

Zar ne bi bilo lijepo da se na posao i biti u mogućnosti da biste dobili pravo dole na posao. Možda nećete biti raspoloženi da se bave lukav dopisivanje 05:00, ali barem možeš filtrirati sve smeće u inbox i dobiti stvari u organizaciji nivo prioriteta. To će vas spasiti da pola sata izgubljenog vremena kada ste prvi put sjesti na vašem stolu.

5. Naučite nešto novo

Ako stvarno mi se ne rješavanju rad na odlazak na posao, kako se učenje novog vještina zvuk? Mogao si naučiti jezik, prate dopisni kurs, ili samo čitati knjigu. Ako vozite na posao, onda su audio knjige i podcaste koje ste mogli slušati.

load...

6. Ažuriranje društvenim mrežama

Vremena koje ste provesti preina je idealno vrijeme za uhvatiti se na društvenim mrežama. Šanse su da svojim prijateljima i rad drugari će raditi istu stvar, tako da bi mogao imati online chat s njima. To bi mogao biti vremena da malo produktivan online umrežavanja previše, a pogledajte šta se dešava dešava na svom LinkedIn profilu.

7. Provjerite kako radite protiv svoje ciljeve

Ako još niste napravili popis svoje ciljeve i ambicije, onda je sada vrijeme da se to uradi. Biti ambiciozan i uzdajte se visok, a zatim iskoristiti vrijeme mijenjati procijeniti koliko ste blizu ostvarenju tih ciljeva. Nema svrhe čine listu snova i onda samo podnošenje ga. Bacite pogled na to tokom našeg putuje, vidi šta napredak ste napravili, i odlučiti o tome šta treba da se uradi pored dovesti te snove bliže dolazi istina.

8. Provjerite nove prijatelje

Jeste li vi jedan od mnogih ljudi koji su svaki dan vidi ista lica u vozu, ali ne govori nikome? Početi rekavši hi ljudima i pokušati dobiti razgovor ide. Ćete napraviti nove prijatelje, to će ublažiti dosade, i možda napraviti neke korisne nove poslovne kontakte previše.

9. Napravite nekoliko telefonskih poziva

Ovo je jedna od rijetkih stvari koje mogu ići na ovoj listi da je lakše raditi kad vozite. Dokle god imate hands-free telefon u automobilu, možete napraviti nekoliko ranih poziva. Čak i ako osoba nije dostupna možete ostaviti glasovnu poruku za njih pokupiti kasnije.

10. Samo neka vaše misli lutaju

Ne morate biti ultra-efikasna na odlazak na posao od vas ne žele. Mogao si samo sedite, slušati muziku i neka vam misli lutaju. Ako ne možete blokirati sve ometanja oko sebe, svoje vrijeme odlaska na posao može biti savršeno vrijeme da samo se malo vremena za sebe.

load...