Šminka

10 savršenih saveta za šminku za lešnike

10 savršenih saveta za šminku za lešnike

Smeđe oči su prilično jedinstveni u svijetu boja očiju. Prvo, oni nisu samo jednu boju, oni su zapravo kombinacija različitih tonova i, drugo, smeđe oči može promijeniti boju previše. Dakle, ako ste dovoljno sretan da imaju neverovatan smeđe oči, iskoristite svoj poseban boju očiju sa deset šminke ove savjete za smeđe oči:

1. Sjenilo za smeđe oči

Uz smeđe oči, imate mnoge varijacije boja sjenila za oči koje možete izabrati. U stvari, jedino boje da ponekad ne rade sa smeđe oči su ti plavo-siva, ali pokušajte i test, možda i pristaje ti dobro. Možete odabrati boje da ide sa svojim raspoloženjem; za suptilan i jednostavan izgled, probajte prirodnu boju boju kože ili napraviti svoj smeđe oči pop sa živim ljubičaste ili shimmer zlatnih.

2. Eksperiment s eyeliner

Mnoge djevojke držati sigurniju opciju crne, ali sa smeđe oči, možete priuštiti da eksperimentišete više. Obojeni eyeliner zapravo može učiniti vaše oči izgledaju kao drugačiji ton, tako da je Deep Purple će učiniti vaše oči izgledaju plavo, a možete koristiti tupe, zlato, zelene ili smeđe da izvuku zelene oči.

load...

3. Dopuni svoju boju očiju sa svojim izborom usne ton

Vi ne želite da usne u centru pažnje, kada imate predivna smeđe oči, pa neka tvoje usne boje da ih dopuni, ne da ih nadvladaju. A bakra ili shimmer zlato će pomoći da se istakne smeđe oči ili, ako je nosio ljubičasti sjenilo, pokušajte mauve, koral, crvena, ružičasta ili bobica boje na usnama.

4. Koristite zlato da naglase svoj smeđe oči

Jedan od popularnih i dobro poznata makeup savjete za smeđe oči je - pokušati i igrati sa zlatnim sjenilo boje. Ako imate zelene ili čestice zlata u tvojim očima, onda dodir zlata shimmer u svoj sjenilo će naglasiti mrlje lijepo.

5. Caramel boje izvlači zelenom tonu u smeđe oči

Makeup savjete za smeđe oči su usmjerene na isticanje svojim prekrasnim boju očiju, tako da, ako želite da iznese zelene u smeđe oči, a zatim pokušajte miješanje i stapanje bež i karamele sjenila zajedno, ili da koristite ove boje kao eyeliner. Mix bež i karamele radi lijepo sa smeđe oči i zaista ističe zelenu nijansu vaših raskošnih smeđe oči.

load...

6. Pokušajte lavande sjenilo tonovima kako bi se zelene boje u tvojim očima

Još jedan make-up savjet za smeđe oči je - pokušati lavande ili šljiva tonove sjenila. Kada se spremaju za noć u gradu, a onda donijeti neke drame u oči sa šljive ili lavande boje. Ovi tonovi izgledaju sjajno, kad si obučen da ubije, i oni će izvući zeleni u vašem wonderful smeđe oči lijepo previše.

7. Ne zaboravite trepavice

Sa svojim prekrasna smeđe oči, crna nije jedina opcija boje za trepavice. Curl trepavice prvi sa uvijač za trepavice, a onda primijeniti neke tamno smeđe ili ljubičaste maskare kako bi pažnju na vaše oči i dovesti svoje prekrasne boje.

8. Koristite bronzer

Makeup savjete za smeđe oči ne može biti potpuna bez spomena naše stare, dobre šminke prijatelj - bronzer. Bronzan kože upotpunjuje smeđe oči savršeno, tako da, ako niste rođeni s prirodnim bronze ten ili sakriti od sunca, jer se bojite preranog starenja, a zatim pomesti bronzer preko čela, jagodice i nos kako bi se naglasila boju tvoje smeđe oči i dodati neke toplinu u lice. Be Light predao sa svojim bronzer, odabrali boju koja je samo nekoliko nijansi tamniji od vaše ton kože i zapamtite da se uklope, spoj, stapaju...

9. Shades of smeđe

Smeđe oči mogu izgledati drugačije iz dana u dan, tako da ako imate dnevno smeđe oči, zamijeniti svoj šminke oko očiju boje da odgovara. Kada oči imaju više od smeđe nijanse, od zelene, možete koristiti bilo nijansu smeđe, od najlakših do najtamnije, dramatično bi privukli pažnju svojim očima.

10. Izbjegavajte previše plava

Jedan šminka tip za smeđe oči da su svi slažu jeste da, ako imate smeđe oči, izbjeći koristeći previše plavog sjenila. Neki blues može izgledati dobro, iako, ali, posebno, ako su vam oči su smeđe, nego što su zelene, a zatim će se previše blues u sukob sa svojim boju očiju.

Da li imate neke druge makeup savjete za smeđe oči na umu? Slobodno dijeliti svoj omiljeni makeup savjete i trikove u komentar ispod teksta.

load...