Šminka

10 sjajnih savjeta kako pojednostaviti jutarnju rutinu

10 sjajnih savjeta kako pojednostaviti jutarnju rutinu

Jeste li umorni od svakog jutra kao navala da se kroz vrata? Ako ste u pronalaženju jutra više od naprezanja nego što bi trebao biti, onda bi to moglo biti vrijeme da to malo promišljanja i planiranja kako bi se olakšao stres. Evo deset vrlo jednostavnih saveta koji mogu pojednostaviti svoj jutra, pa čak i dati vam malo vremena za uživanje da svijetle deo potpuno novi divan dan:

1. Zaustavite kasni

Ustajanje ranije neće riješiti cijeli problem, ali budimo iskreni, to će pomoći! Ako nastavite posegnu za dugmetu, svaki put kada se alarm, a zatim pomaknite alarm! Put je dalje od kreveta, tako da ćete morati ustati da biste ga isključili.

2. Neka dnevnog svjetla i sunce u

Čim ustanete, pusti malo vazduha i upali u vaš dom. Otvorite nijanse ili sjenila i otvori prozor, jer na suncu i svježem zraku će vas probuditi i pomoći fokusirati svoj um.

load...

3. Obucite spremni noć prije

Odabrati svoj outfit i dobiti sve vaše odeću za naredni dan, prije nego što odete u krevet. Ova jednostavna promjena rutine će ga učiniti mnogo lakše da se spremi u jutarnjim satima.

4. Ne uključite televizor

Ako ste uključili televizor, od vas će uvijek biti ometen. Ako želite malo pozadinsku buku, a zatim uključite radio ili stavi neku muziku. Možete slušati da bez iskušenju da sjednu za 'samo pet minuta.

5. Reorganizacija kupatilo

A uredan do vašeg stola kupatilu ili garderobe može također pomoći. Izbaciti neke od tih praznih boca i tegli i organizirati stvari, tako da znate točno gdje da ih nađem.

load...

6. Pack ručak noć prije

Kada očistite nakon večere, napraviti ručak za sljedeći dan kao dobro. To neće dugo trajati, to će zadržati savršeno dobro u frižideru preko noći, a to će biti jedan manje stvar ujutro.

7. Postavite raspored kupatilo sa ostatkom porodice

Ako živite s drugim ljudima, onda raspored kupaonice može biti od neprocjenjive vrijednosti. To ne mora biti razrađen previše precizno, ali znajući da je vaša kćer tinejdžerku neće uzimati dugo i opuštajući potopiti u kadi, samo kada je potrebno da se spremi za posao, bi pomoglo.

8. Da li odgovarajuće domove za sve

Uvijek se stvari kao što je vaš telefon, torbu i ključeve od kola na potpuno istom mjestu u noći. Na taj način nećete imati nikakve last minute pretraživanja na rukama.

9. Neka bude pravilo: nema internet prije nego što su spremni da idu

Provjera e-mailove ujutro mogu biti katastrofalne. Samo jedan e-mail koji mislite potrebe odgovorite odmah, a ti se odjednom naći način kasni. Najbolja opcija je da ih ostavi na miru zajedno, dok ne dođete na posao, a onda nećete ni brinuti o njima i neće vam se kasno.

10. Napravite spisak

Ako Stalno zaboravljam stvari, a zatim napravite spisak. Stavi ga na brodu u blizini ulazna vrata, a zatim možete napraviti brzu provjeru, prije nego što su na pola puta na posao!

load...