Šminka

10 šminkanja o tome kako napraviti šminku trajati ceo dan

10 šminkanja o tome kako napraviti šminku trajati ceo dan

Ti bi se nadali da je, uz sav trud koji ste se ujutro usavršavanju šminku, to bi barem imati pristojnosti da ostanu do popodne, ali nema te sreće! Češće nego ne, do vremena dođete do sredine jutra, a vi provjerite u ogledalu, šminku će počele nestajati. Vjerovali ili ne, postoje neke jednostavne trikove koji će učiniti šminka trajati mnogo duže. Evo deset nevjerovatan šminke hacks koji će zadržati svoj šminku tražim savršen ceo dan.

1. Započnite s uljem slobodnoj bazi

Prva stvar koju treba da znate, ako želite da šminka traje daljini, je da se šminka nikada neće pridržavati ispravno, ako ga primijeniti na vrhu masne kože. Ako ti se primijeniti šminka i vaša koža masna, šminka će jednostavno istopiti i pokrenuti. Da bi se izbjegla popravni slom, prvo očistiti lice, sa blagim sredstvo za čišćenje, a zatim primijeniti ovlaživač ulja. Nakon što su se prijavili na hidratantne kreme, čekati za dobar tri ili četiri minute prije nego se prijavite bilo kakve šminke, tako da je hidratantna krema ima šansu da potone u kožu.

2. Ljuštiti redovno

Još jedan razlog da se šminka ne traje i ne izgleda tako dobro kao to može, može biti da niste piling kože. Ako imate mrtve stanice kože ispod šminke, to će uzrokovati nepravilnosti u sastavu, a šminka neće trajati tako dugo. Piling barem jednom nedeljno i da će zadržati mrtve stanice kože na minimum, a to će i učiniti vašu kožu izgledati jasnije i sjajnije.

load...

3. Koristite bukvar

Ako koristite bukvar, šminku će trajati mnogo duže i da će izgledati bolje previše. Možda izgleda kao da koristite prajmer je dosadan dodatni korak, ali će vaša koža izgledati glađe popunjavanjem pora, i to će pružiti dobru osnovu za šminku da se pridržavaju. Ona također pomaže da se izgladiti bilo nepravilnosti i nedostatke, tako da zaista vrijedi dodatni par minuta dnevno da će biti potrebno da se prijave.

4. Sloj u prahu

A trik koji šminkeri koriste da bi bilo šminke izgledaju odlično za duže je na sloj, ili sendvič to. Ako nanesite puder u istoj nijansi, preko vrha bilo koje kreme ili tečnost na osnovu šminke, to će učiniti da šminka izgledati onako kako bi trebalo za sata duže.

5. Eyeliner može se postaviti s sjenilo

Jedan od velikih šminke trikova koje uključuju primjenu u prahu preko vrha šminke na bazi tečnosti da podesite eyeliner s nekim sjenilo slične boje. Kada ste stavili sjenilo na vrhu olovka za oči, ona upija bilo ulja koja mogu biti prisutni u eyeliner i postavlja ga brzo. To će pomoći da se zaustavi eyeliner trčanje, to će pomoći da se zaustavi razmazivanje, a to će učiniti eyeliner izgledaju još izraženije.

load...

6. Prikrij svoj temelj

To je ulje koje čini šminka slajd sa lica, tako da što više možete učiniti kako bi ulje na minimum i bolje. Kada se primjenjuju temelj, malo ulja ili vlage može ostati na površini, tako izbrisati to lagano čistom tkiva kako bi se potopiti da višak ulja se prije nego što se prijave više šminke. To neće ukloniti bilo koji od temelja, ali će osigurati da imate suhu površinu na kojoj će se primijeniti sljedeći sloj šminke.

7. Koristite vodootpornu maskaru

Mi ne otkrivaju neke velike tajne sa ovim, ali ako ne koristite vodootpornu maskaru vam nedostaje jedan trik. Glavni razlog da se maskara ne traje je da se dobije vlažan. To može biti kroz suze, znoj, ili samo vlaga u zraku. Koristite vodootpornu maskaru i to će ostati staviti za mnogo duže.

8. Izraditi nacrt za vaš ruž za usne

Prije nego što primijeniti ruž, nacrtati skicu olovkom, a zatim ga popuniti i koji će pomoći spriječiti ruž feathering. Kada se prijavite svoj ruž, koristite četku i nanesite nekoliko tankih slojeva, a ne jedan debeo. Ako koristite četkicu, ruž će dodatno potonuti u fine linije u tvoje usne i da će pomoći da ostane na mnogo duže.

9. Držite ruke dalje od lica u toku dana

Dodiruje lice, čak i vrlo lako mogao razmazuje šminku i to će ostaviti sitne tragove prljavštine i ulja na koži. Međutim, očistite mislite da su vam ruke, prste dobiti masnu i, ako ste jedan od onih dama koje ima naviku dodiruje lice, onda je to ulje će na kraju učiniti vaš šminka početi da se skine. Sjediti na njima, stavite ih u džepove, učiniti sve što treba da uradite, ali se od toga naviku dodiruje lice prstima jer je upropastiti šminku.

10. Postavite šminku s proziran puder

Možete zaključati šminku čvrsto na mjesto postavljanjem to sa laganim prašine prozirnog praha, ili možete koristiti šminku postavljanje sprej. Ako imate ni pri ruci, sprej malo vode u vazduh i pustite da se poravnaju na tvom licu i da će postaviti šminku previše.

load...