Šminka

10 stvari koje niste znali za svoju maskaru

10 stvari koje niste znali za svoju maskaru

Većina djevojke ne može živjeti bez maskare i, iako ste možda mislili da je to relativno nedavni izum, to je zapravo još od 4000 pne, kada su i muškarci i žene koriste neku vrstu maskare na svoje oči u starom Egiptu. Dakle, ono što još ne znaš o maskaru? Čitajte i saznajte više deset stvari o svom maskaru da niste ni znali:

1. Moderna maskara je izmislio Eugene Rimmel

Iako maskara je oko dugo vremena, maskara da smo sada upoznati sa izmislili francuski parfimer Eugene Rimmel, u 1830-ih. Njegov brend maskare postao je toliko vezana za proizvod, koji 'Rimmel ", je riječ koja se prevodi u maskara u nekoliko različitih jezika, uključujući francuski i portugalski.

2. Maskara nije dobro, nakon tri mjeseca

Maskara je jedna od rijetkih šminke proizvode koji zapravo izlazi datuma. Ne bi trebalo da koristite maskaru koja je više od tri mjeseca.

load...

3. Spavanje sa maskare na mogu polomiti trepavice

Ostavljanje šminke preko noći nikad nije dobra ideja i jedan od razloga zašto ne zato što maskara ojačava trepavice, malo poput laka za kosu ukrućuje kosu. Ako spavate sa svojim maskaru, došlo je svaku priliku da ćete snimiti nekoliko tvojih trepavica.

4. Maskara sadrži živu.

Ne brinite, to nije dovoljno da ti naudi, ali je zanimljiva činjenica da je, dok se živa je zabranjen od svih drugih šminke proizvoda, što je još uvijek dozvoljeno u maskare, jer nema druge alternative sastojak.

5. Ona sadrži riblje krljušti

Većina maskara sadrži supstance koje se zove guanin, koji se sastoji od više riblje krljušti. Ovo se koristi da stavi shimmer u maskaru i neke druge šminke proizvode previše.

load...

6. Budite pažljivi kada primijeniti maskaru!

Pobrinite se da imate mirnu ruku kada se primjenjuju maskaru, jer je američki Food and Drug Administration navodi da je najčešće ozljede uzrokovane šminka je izgreban oko iz maskaru štapić.

7. Bilo je trajno maskaru koja je uzrokovala sljepilo

U 1930-ih, bilo je tržište proizvoda u SAD-u, pod nazivom "Lash Lure '. Ovaj proizvod je slavljen kao stalni trepavica boja, ali je bio zabranjen nakon što je prije više od desetak žena je zaslijepljen njome. Ovo je bio jedan od incidenata koji su doveli do kozmetičke industrije reguliše.

8. Možete potrošiti puno novca na maskare

Prosječna žena Procjenjuje se da provede skoro $ 4,000 na maskaru sam, u toku svog života.

9. Zašto otvoriti usta da se prijave maskara

Većina žena otvori usta instinktivno kada se primjenjuju maskare i postoji dobar razlog za to. Kada je otvorena usta, to otežava da trepere.

10. Revlon povede sa maskaru

Revlon je bila prva kozmetička kompanija za proizvodnju maskara u tubi, sa spiralnim štapić, i oni su bili prvi koji će uvesti četka na maskaru, a prva vrsta obojene maskare previše.

load...