Šminka

10 stvari koje treba uraditi pre spavanja kako biste ubrzali svoju jutarnju rutinu

10 stvari koje treba uraditi pre spavanja kako biste ubrzali svoju jutarnju rutinu

Da li ikada dobiti osjećaj da ne postoji jednostavno nije dovoljno vremena da se pripremimo ujutru? Da li je to uvijek ludi, u panici žurbi da izađem na prednja vrata na vrijeme? Pa, mogao bi napraviti svoj jutra mnogo manje stresno i ipak dobiti svoj dodatno vrijeme odlaganja u krevetu, ako si upravo uradio malo pripreme noć prije. Ako niste ranoranilac i strahuju pomisao na buđenje bilo ranije, pročitajte ovih deset stvari koje možeš raditi prije nego što krenete na spavanje da će ubrzati jutarnju rutinu.

1. Planirajte svoj outfit

Jedan od najvažnijih vremena Stvari koje treba pokušati učiniti prva stvar ujutro bira odjeću. Planirajte svoj outfit u večernjim satima, a vi ćete imati više vremena za to, tako da ćete biti opušteniji i možete zaista žurite odgovaraju odjeće i modnih dodataka koje želite nositi sutradan.

2. Pripremite svoj outfit

Ne, mi ne sebe ponavlja ovdje! Ne samo planirati i odlučivati ​​o svojim outfit, provjerite ga previše, i da li bilo koji peglanje koja bi mogla trebati noć ranije kao dobro. Uzmite malo vremena da provjeri sve tipke previše; ne želim da se što last minute promjena outfit, ili šije na dugme prva stvar ujutro.

load...

3. Tuš noću

Nema zakona koji kaže da morate da se istuširam u jutarnjim satima, tako uštedjeti nešto od tog dragocjenog vremena odlaganja i istuširati se prije nego što odete u krevet. Osim ako je jako vruće u vašoj spavaćoj sobi, ili vam obično znojite puno noću, i dalje ćete biti savršeno čista ujutro ako ste ranije tuš noći. Također ćete biti u mogućnosti da zapravo uživate u tuš i to će vam pomoći da bolje spavaju previše.

4. Idite ranije u krevet 

Ako dobijete u krevet malo ranije, nećete hoda okolo pas umoran i pitajući se šta da radim prvo u jutarnjim satima. Nedostatak sna će učiniti ako se osjećate pospani cijeli dan, ali ćete biti gore kada ste prvi put probuditi ujutro. Dobiti dobar san i da ćete biti u mogućnosti da se pravo i dobiti sve učinio puno brže.

5. Planirajte svoje šminke

Ako znate šta opremiti ćete nositi, možete odabrati svoj make-up noć ranije kao dobro. Ponekad, odabir pravog paletu da ide sa svojim odjeća može potrajati sve dok primjenom same šminke. Pripremite šminku u večernjim satima, a vi ćete imati vremena da eksperimentišu i da ga usavrši previše. Nakon što ste se odlučili na ono što šminku ćete koristiti; položiti sve to, uz sve ostalo što je potrebno, i spremamo ujutro će biti mnogo lakše.

load...

6. Brijanja noću

Brijanje je još jedna stvar koja se bolje radi u večernjim satima. Muškarci treba da briju lice ujutro, jer je 05:00 sjenu na čovjeka može biti prilično primjetno, ali niko neće primijetiti ako obriješ noge noć prije, pogotovo ako imate plavu kosu. Druga prednost brijanja noću je da, ako ste nick kožu, to će zaustaviti krvarenje i početi da zaraste dok spavate.

7. Pripremite ručak

Ako ste uzeli ručak raditi s vama, onda je to još jedna stvar koju možete dobiti spremni noć prije nego što će uštedjeti vrijeme ujutro. Make up sendviče, smanjiti svoj voće, pripremiti pića, i pop sve u frižider, tako da samo treba da ga zgrabi i ode na svoj put iz ulazna vrata.

8. Napravite valovi preko noći

Ako želite da imate valova u kosi, to možete učiniti da dok ste previše spavati. Ako ostavite vaša kosa malo vlažna nakon vašeg bića tuš i stavio ga u punđu, ili u pletenice, od vas će se probuditi u bez galame talasa.

9. Kupi programabilni aparat za kavu

Ako volite svježe pivo šalicu kave da ćeš ujutro, a zatim kupiti programabilne aparat za kavu koji možete podesiti vrijeme na za kafu za početak proizvodnje piva. Svježe pivo kava, u trenutku kada se probudi, je savršen način da se započne dan i miris kave je gotovo jednako dobar kao alarm!

10. Prop glavu u slučajevima svile jastuk dodatni jastuk i korištenje

Investirajte u nekim slučajevima svile jastuk i tvoja kosa neće postati tako zamršene svake noći. To će vam uštedjeti malo vremena na kosu u jutarnjim satima. Isto tako, ako dodate dodatni jastuk u svoj krevet da podupre glavu gore malo više, nećete dobiti puffy oči i nećete morati gubiti vrijeme s krastavac kriške ili hladno kašičica pokušavali da natečenost da ode.

load...