Šminka

10 tajnih šminkanja o tome kako da oštri oči

10 tajnih šminkanja o tome kako da oštri oči

Ako nemate veliki, svijetle oči koje mislite da svi vole, ne brini. Postoji mnogo makeup savjete i trikove koje možete koristiti za uljepšati te poglede i ovdje su deset najboljih od njih:

1. Prikrila podočnjake kao profesionalac

Tamne krugove ispod očiju će se zatamniti izgled vašeg sebi oči i čak će ih izgledati manji. Uvijek koristite odgovarajući korektor, posebno dizajniran za pod područje oko očiju, da otkaže bilo tamne mrlje, i pobrinite se da ne gužvati u toku dana; nanesite malu količinu korektora ispod očiju i uklopiti bez problema; tretirati krugovima s kriškama krastavca ili krompira da olakša području.

2. Opusti se na unutarnji kut oka

Opusti se unutrašnje uglove očiju i to će im dati svjetliju, otvoreniji izgled. Nanesite bijelo sjenilo na unutarnji trećeg oka i nanesite shimmer, krem ​​boje sjenilo pravo na unutarnji kut.

load...

3. Curl trepavicama

Još jedan dobar savjet o tome kako da vaše oči sjajnije je da uviti trepavice. Ne krijem oči iza trepavica, dobiti uvijač za trepavice i napravi oči pop. Vezanja trepavice će otvoriti oči i da će pustiti više prirodne svjetlosti ući u oči, što se pojavljuju svjetlija.

4. Produžiti trepavicama

Koristite produženje maskaru kako bi još više definicija vašim očima. Nanesite maskaru na vrhu i na dnu trepavice i to će vam dati da širok očiju, "baby doll" izgled i privukli pažnju svojim prekrasnim očima.

5. Ne zaboravite obrve

Zbunaste neukroćena obrve će se zatamniti oči, tako da držite obrve dobro ukrašene i pod kontrolom. Vi ćete biti iznenađeni koliko uredno obrubljen obrve mogu otvoriti oči.

load...

6. Držite ostatak make-up neutralni

Sljedeći ljepota savjet o tome kako da vaše oči sjajnije je da uradi ostatak šminke na pravi način. Ako želite privući svu pažnju na oči, onda je važno zadržati ostatak šminke tražim kao prirodnog izgleda, moguće. To će učiniti vaše oči u centru pažnje i da ih ono što ljudi pamte.

7. Contour oči sjenilo

Kada se prijavljujete sjenilo na pregib, budite sigurni da se produži da sjenilo samo iznad pregiba i uklopiti vrlo dobro. Ovo suptilan sjena u nabor stvara efekat veće, sjajnije oči. Nemojte se bojati eksperimentirati i igrati sa različitim sjenilo boje.

8. Ne koristite eyeliner na donjoj liniju trepavica

Koristite eyeliner samo na vrhu liniju trepavica. Ako ga koristite sve obrnuto, on ima efekat zatvaranja oči u i što ih čini izgledaju kao da su tamnije i manje. Umjesto toga, koristite vrlo malo neutralne smeđe sjenilo na dnu liniju trepavica, čime će se stvoriti kontrast osvjetljenja vaših očiju i učinit će vaše oči izgledaju više definirana.

9. Pokušajte plava olovka za oči

Još jedan savjet o tome kako da vaše oči sjajnije je eksperimentirati s različitim eyeliner boje. Umjesto da koristite smeđi ili crni eyeliner, pokušajte plavu. Plava suprotnosti lijepo sa bjelinu tvojih očiju i može učiniti vaše oči izgledaju mnogo sjajnije.

10. Dodaj shimmer

Dodir shimmer će donijeti sjaj vašim očima. Odaberite nijansu koja je u neposrednoj blizini na svoju boju kože i primijeniti ga na gornji kapak i navesti unutarnji kut oka; to će učiniti vaše oči izgledaju veće i sjajnije.

Kako napraviti oči sjajnije? Koje su vaše omiljene ljepotu savjete i trikove?

load...