Šminka

10 zanimljivih činjenica o šminkanju koje trebate znati o

10 zanimljivih činjenica o šminkanju koje trebate znati o

Egipćani su Kohl na liniju njihovim očima

Sestrama u Egiptu stvorio svakako jedan od najboljih trendova ljepote ikada povratku 10,000BC oko. Zatim, drevni Egipćani koristili tamni prah napravljen od oksidiranog bakra, slomljena antimon, izgorela badema, olovo, oker, pepela i malahit na liniju iznad i ispod svojih liniju trepavica. Oni su to u uvjerenju da će linije zaštitili svoje oči od sunčevih odsjaja, a Kohl će spriječiti infekciju oka. Ko je znao ?!

Muka mi je od vaše obrve? Rano japanski žene kažu em 'obrijati' off '

Kada imamo loš obrve dan, mi smo često u iskušenju da se brijač na problematične dlačice i samo ih obrije. Dakle, jedan od zanimljivih činjenica o šminke je da su žene u Heian ere u ranom Japanu su zapravo bili dovoljno hrabri da prihvate ovu vrstu oslobođenja, i potpuno ukloniti svoje obrva dlaka prije slikanja na zamjene u polumjesec oblik. Najmodernijih žena oduzela obojene obrve sve do blizu svoje kose. Iznenađujući izgled, mislimo da ćete se složiti.

load...

Izbjeljivanje zubi uzima zaokret

Mi smo to bolesnu viđenja bezbroj zuba izbjeljivanje alata prsne širom naše Instagram hrani, ali prilikom istraživanja kako cure i momci iz prethodnih godina to radila - mi računamo naš blagoslov. Jedna od zanimljivosti o šminke je da su stari Rimljani radije prilično alternativna metoda za bijeljenje posude izrađeni su popularne Kylie Jenner i slično, umjesto zujanja urina da se one biserasto bele smo svi sanjamo. Navodno, amonijaka u urinu djeluje kao sredstvo za izbjeljivanje. Ne hvala.

Šminku zamka

U 1770, Parlament u Engleskoj donijela akt dizajniran za zaštitu ljudi iz "vračanje" žena koji su nosili šminku. Akt je precizirao da žene ne treba da zavesti ili izdati ljude u brak sa "mirisima, bojama, kozmetičke pere, umjetnih zubi, lažna kosa", i naveo da je "da je brak, nakon osude, neće stajati ništavnim." Nadamo se da će djevojke tada dao parlament snažnu kosu peder kao odgovor na taj zakon. Hmmm.

load...

Istorija ruža za usne je bruto

Gledajući u poreklo karmina nas je osjećati, dobro, malo bolestan. Evo još jedan čudan i zanimljivosti o šminke: ispostavilo se da je vjerovao da Mesopotamije žene su verovatno izumitelja karmina prije oko 5000 godina, koristeći slomiti dragog kamenja za ukrasiti svoje oči i usne. Faktor ick je došao iz sebe Kleopatra, godina kasnije, u starom Egiptu. Kraljica služi izgled joj je potpis crveni ruž iz krvi lomljenog karmin buba i mrava. Gadno.

Renaissance Žene želio blijeda koža po svaku cijenu

Evo je još jedna od zanimljivosti o šminke: u doba renesanse, bilo je izuzetno moderno imati bleda, bez mrlje na koži. Žene bi nastojati da se to postigne ljepote idealno oslikavanjem izmišljotina karbonata, hidroksid i olovni oksid za stvaranje ljepši izgled. Mešavine dovelo do nekih ozbiljno gadne nuspojave, au nekim slučajevima izazvao paralizu mišića. So-OO ne isplati.

Slučajno tan

Pale koža bila, dugo, vidi kao krajnji znak ljepote i klase u zapadnom svijetu. Predivne, sjajne tan izgled sada svi znamo i volimo je prvi put napravljen u modi po modna ikona Coco Chanel, koji je slučajno našla malo previše sunca poljubila nakon putovanja na francuskoj rivijeri. Vratila se u Pariz sa pjenušava ten, i zapalio trend tek treba zazirati od.

Maskara u viktorijansko doba

Sljedeći je jedan od bizarnih i zanimljivih činjenica o šminke je to još u viktorijansko doba, žene u Velikoj Britaniji su vlastite domaće maskara miješanjem zajedno pepela i bazge sok. Oni bi sloj smjese na svoje trepavice da ih zatamnili i učiniti ih više istaknuti. Kladim se da ti je drago možete pokupiti tuba Maybelline sada, zar ne? Čini se kao puno manje problema.

Otrov za damu?

U rimsko doba, žene daju kapi za oči da svoje učenike šire, koji su vjerovali su da izgledaju ljepše i privlačan. Kapi su napravljeni od Belladonna, otrovne ali prekrasna biljka sa tamnim, mastiljavi bobice i ljubičasto cvijeće. Belladonna je nevjerovatno otrovna, a gutanje čak i mala količina je fatalna za ljude. Međutim, derivati ​​iz biljke su, nevjerovatno, i danas koristi u lijekovima. Vaš lekar može čak ga koristiti kao rimski je učinio - da šire svoj učenicima u oftalmološki pregled.

Krvarenje za ljepotu

Mi smo ranije otkrili da su žene u renesansnoj puta otišao u veliki napor da se postigne mliječno bijele kože, ali da li ste znali da je još jedan od zanimljivih činjenica o šminke je da su nekad namjerno krvariti sebe? Žene ovog doba koristili prilično drastičan način primjene pijavica na svojoj koži, za odvod krvi (a time i boja) na kontrolisan način. Alternativno, oni bi ponekad smanji vene i dopustiti da iskrvari u čašu do odgovarajuće blijedo. Mislim da ćemo davati ovo jedan promašaj.

Nadamo se da ste uživali u učenju o čudno, opicena i zanimljivosti o šminke. Da li znate više bizarne činjenice? Javite nam!

load...