Šminka

10 živih hakova da prevaziđu odugovlačenje

10 živih hakova da prevaziđu odugovlačenje

Odugovlačenje je neprijatelj produktivnost, a samim tim i to je prilično sami sebi najveći neprijatelj (osim akne).

I kao što su akne, nije lako pobjediti.

Ali zašto je ovo?

Dok akni je fizički i zahtijeva promjene u našoj ishrani da osvoji, odugovlačenje psihološki. Porazivši zahtijeva izmjenu svoj način razmišljanja, koji traži da se prevaziđu određene mentalne prepreke.

load...

Kao takav, prevazilaženje odugovlačenje nije lako.

Ne boj se, iako, hrabar neproduktivne vojnik. Zato što je dobra vijest je da odugovlačenje nije bog-poput ratnika koji nikada ne može biti poražen. Sve što je potrebno je nekoliko divan život hakova a ti si ga tukli.

Za dobro.

Mijenja vaše ponašanje tako da postane navika je ključno. Pustite nas da pogledamo 10 života hack i savjete o tome kako prevazići odlaganja.

Početak Mali

Uobičajena prodaja trik je na off početi potrošaču nešto veliko, prije nego što pada dolje na nešto manji.

Zašto? Postoji mnogo razloga. Ali jedan od glavnih razloga za to je zato što su ljudi mnogo verovatnije da odbije velika stvar, ali toplo prema manjim stvar. To se zove koncesiju. Odjednom, ta mala stvar izgleda stvarno lako u odnosu na onaj veliki debeli stvar koju smo upravo odbila.

load...

Isto tako, jedan od razloga zašto smo odugovlači je zato što jednostavno ne žele da se to velika stvar smo plašio. To je prevelika i to plaši, do đavola, od nas.

Pa zašto ne krenuti sa nešto malo?

To je sve o tome da su svi važan početak. I nakon što je početak, možete izgraditi zamah dok ne dođete licem u lice s tim masivnim stvar koju su odgađaju ranije. A sada si spremna za to!

Preuzimanje aplikacije

Postoji mnogo aplikacija produktivnost na tržištu u 2017. Godini koji vam može pomoći da se prevaziđu odlaganja. Možete koristiti ove aplikacije za postavljanje tajmera i rokove, a oni ohrabriti da ostanete fokusirani na zadatak pri ruci.

Odugovlačiti produktivno 

Pogledajte, svi procrastinates. Odugovlačio sam dvije godine prije nego što sam konačno sjeo da napišem ovaj članak.

Ok, šalim se. Ali svi procrastinates. Ne zavaravajte se, rekavši da nikada neće odugovlačiti nikada prokleto ako čitate ovaj članak.

Ponovo ćete odugovlači. To je dao.

Moj savjet je, dakle, da kada se nađete odlažem da uvijek odlažete produktivno.

Ono što sam mislio da je ovo da umjesto gledanja snimaka mačaka na YT, jer ne želiš posao, zašto umjesto toga ne gledate motivacijski video? Pazi nešto inspirativno.

Umjesto da bezumno razgledanja svoj Facebook newsfeed, listajte kroz stranice citata umjesto.

Odugovlači na takav način da pucate svoj um i uzimajući inspiraciju da akciju.

Implementirati desetominutni Pravilo

Još jedan dobar savjet o tome kako prevazići odugovlačenje je implementacija pravilu deset minuta. Tuče odugovlačenje zahtijeva da poduzme korake za bebe, a ne giganta skokove. Umjesto da govori sebi da ćeš posao za 5 sati bez prestanka, sebi deset minuta da rade na zadatak. Samo deset minuta.

Nećete dobiti puno učinjeno, iako. Zar ne?

Pogrešno. Ćete biti pravi početak - što je masivna korak. A kada ste napravili početak, vi ćete biti mnogo skloniji da idemo dalje.

Čuvajte izgovore

Izgovori su ubica - ali svi ih volimo!

Zašto volimo ih tako? Jer su nas iz radite nešto što ne želimo da radimo. Jej!

Morate biti vrlo Pazi na svoje izgovore. Evo nekoliko primjera:

"Umoran sam."

"Nisam raspoložen."

"Rok je tek za 3 dana. Ja ću početi sutra. "

"Sada je kasno."

Izgovori te izvučemo radite nešto, ali oni nisu svojim prijateljem. Oni kazniti na duge staze, kada vrijeme stigne na vas i odjednom imaš 3 minute da završi 5.000 riječi esej OMG.

Eliminirati Distractions

Odugovlačenje hrani ometanja. Iako je manje lako eliminirati lutajući um, to je lako eliminirati opipljive ometanja, kao što su društveni mediji.

Ako vam ne treba vaš telefon na Vašoj strani, pokret u drugu sobu. Makni se od televizije. Izvucite ruter ako je moguće.

Prepoznaju vrijednost zadatka

Jedan od razloga držimo odlaganje određenih zadataka je zato što smo postaviti pitanje "šta je to za mene?", A nisu zadovoljni odgovor.

U osnovi, ako nas završenog zadatka nudi malo-to-bez vrijednosti, nećemo provesti puno vremena početak na to.

U lijepom twist, trebalo bi da počne da prepoznaju pravu vrijednost zadatak. Čišćenje zapravo ne dodati bilo koju vrijednost u vašem životu? Stvarno? Kako o prostoru stvara?

Danas radi na svom eseju neće dodati bilo koju vrijednost na dan? Šta je sa znanjem da ćete dobiti od njega, kao i put će osloboditi kada je završio? Kako o velikom razredu ćete dobiti tako što sebe što više vremena moguće raditi na esej?

Ne Aim za savršenstvom

Ako se bojiš neuspjeha u nešto, ne budi. Ne morate težiti savršenstvu. Još jedan savjet o tome kako prevazići odugovlačenje za zaustavljanje sve ili ništa pristup, i zapamtite da svaka akcija je bolja nego nikakva akcija na sve.

Zapišite "Ja sam ovo uraditi"

Ljudska bića vole da budu u skladu. Mrzimo biti u suprotnosti. Nedosljednost dovodi do nestalna, haotičan život. Dosljednost, u međuvremenu, drži nas transport na pravom putu. Lepo je biti u skladu.

U ovoj želji da budu u skladu, mi imaju tendenciju da se pratiti kroz nešto što smo već rekli. Zašto? Jer želimo da bude u skladu! Naša riječi pretvoriti u naše vrijednosti - i mi želimo da živimo do te vrijednosti.

Na primjer, ako vam je prijatelj kojeg "Dugujem im uslugu" možda ste to rekao labavo u to vrijeme. Ali ovaj osjećaj duga visi nad vama toliko da si spreman i voljan da im učiniti uslugu kad god pitaju za to - zato što želite da bude u skladu. Da nisi rekao da ih duguju uslugu, bila bi manje šanse da odgovori pozitivno, ako su tražili pomoć.

Ovo psihološko oružje efikasno radi kada je u pitanju odlaganje. By zapisivao ćete uraditi tako-i-tako nešto, vi ste više vjerojatno da se to uradi nego da nisi napisao dole. Zašto? Zato što želite da bude u skladu! To je jednostavno, ali tako efikasan. Probaj.

Ne osjećam kao žrtva

Mnogi od nas se ponašaju kao razmažena tinejdžera kada je u pitanju pokretanje na zadatak. Imamo način razmišljanja je da nam ne birajući da učine nešto - mi je rečeno da se to uradi. I tako smo stavili ga zato što bi radije učiniti nešto da smo izabrali da radimo.

Još jedan dobar savjet o tome kako prevazići odugovlačenje da promenite način razmišljanja. Zaustaviti osjećaj manipulisati. Ne moraš to učiniti - želite da uradite. Zašto? Jer to će dodati vrijednost u vaš život.

Kako pobijediti odugovlačenje? Koji su najbolji savjeti?

load...