Šminka

20 koristi joge za koju biste trebali znati

20 koristi joge za koju biste trebali znati

1) Bolje upravljanje stresom

Kako se nositi sa stresom? Uzimajući klase joge strahovito može vam pomoći u ublažavanje stresa. Disanje, posredovanje i opuštanje uključeni u yoga praksi će vas više miran i bez stresa otporan.

2) Poboljšana držanje

Ne samo dobro držanje je vrlo atraktivna, ali je također vrlo korisno za ukupnu dobrobit. Joga može pomoći da poboljšate držanje u roku od nekoliko nedelja, tako da ćete biti u mogućnosti da zadrži glavu visoko i hodati s povjerenjem.

load...

3) bolji san

A dobro, zvuk dio sna svake noći je bitno za dobrobit i dobro funkcioniranje organizma. Joga može pomoći da se bori nesanice i konačno moći da spava kao beba.

4) Tone vaše tijelo

Joga vježbe obično uključuju mnogo istezanja. Redovna joge će vam pomoći da ne samo ton mišiće i dobiti prekrasna figura, ali i, joga će trenirati organa vašeg tijela.

load...

5) Možete vežba jogu nigdje

To apsolutno nije bitno gdje vježbate jogu, kada znate da je vaš vježbanje rutinu, možete jogu kod kuće, u parku, na plaži ili, praktično, bilo gdje se osjećate ugodno u.

6) Gubitak težine pomoć

Joga može pomoći da preuzme kontrolu nad svoju težinu. Ne samo da ćete izgubiti težinu vježbanje joge, ali i da ćete biti u mogućnosti da zadrži svoj novi odličnoj formi.

7) bolju cirkulaciju

Joga može strahovito poboljšati cirkulaciju krvi u vašem tijelu, čiju organe kiseonikom i hranjivih tvari, tako, poboljšanje ukupnog stanja vaše kože, kose i noktiju.

8) Metabolizam booster

Redovne joga praksa ne samo da može pojačati vaš metabolizam, tako, pomažući da se bolje kontrolirati svoju težinu, ali i to može pomoći da pronađete pravi balans, tako da neće biti potrebno da mučiti sebe iscrpljujuće dijete.

9) Anti aging

Određene joga vježbe su poznati odgoditi starenje. Ne samo joge može pomoći osloboditi stresa (što je jedan od glavnih uzroka starenja), ali i to može pomoći detoksikaciju vaše tijelo, što vam izgledati i osjećati se mlađe.

10) Poboljšana koncentracija�

Redovne joga praksa je pokazala da poboljšava koncentraciju i fokus, zbog jake veze uma i tela tokom vežbanja.

11) bolje pamćenje

Istraživanja pokazuju da se kroz jogu bavljenja ne možete samo se poboljšati mentalne oštrine, ali i redovne joga vježbanje može poboljšati svoje pamćenje.

12) Bol u leđima olakšanje

Joge mogu, zapravo, biti vrlo efikasan u ublažavanje bolova u leđima i ukočenost. (Pitaj doktore koje vježbe su najbolje za vas).

13) mali rizik od ozljede

Odnosu na druge ostvarivanje prakse, yoga uključuje manje rizika od povrede, zbog više pod kontrolom aspekt podnesaka uključen.

14) Možete jogu u trudnoći

Jeste li znali da možete vježbati jogu, čak i kada ste trudni? Pa, naravno, vježbanje rutinu treba prilagoditi svoj trenutno stanje. Praksa joge sigurno na savjet svog lekara i lični trener.

15) Energy booster

Yoga praksa uključuje puno disanja, pružajući svoje telo sa velikim porcijama kisika i na taj način, snabdijevanje vas energijom i poništavanje umor.

16) Poboljšana izdržljivost

Redovne joga praksa može poboljšati izdržljivost i fleksibilnost tijela. Nakon jogu neko vrijeme ćete biti u mogućnosti da radi brže, hodati duže udaljenosti i osjećati manje umorno u vašem svakodnevnom životu.

17) Bolje ABS i veliki Bootie

Yoga vježbanje može učiniti vaš ABS čvršće i vaša Bootie jači. Zar nije zabavno ?!

18) Nema više ruku poklopac

Ovdje je još jedna prednost joge: to vam može pomoći da ton ruke ni vremena, tako da ćete biti u stanju reći "zbogom" naoružavanja poklopac zauvijek.

19) imunitet Boost

Istraživanja pokazuju da joga može strahovito poboljšati ukupnu dobrobit i povećati svoj imunitet. Zar to nije dobar razlog za početak ostvarivanja?

20) Bolje raspoloženje

I, na kraju, redovna joge može poboljšati raspoloženje, kao i vašu ukupnu dobrobit.

Sada znate puno joge koristi i može početi u potrazi za svoj lokalni klase joge.

Koje druge zdravstvene prednosti joge znaš? Molim vas, slobodno dijeliti svoje mišljenje u komentarima ispod teksta.

load...